Les nominacions dels Premis Gaudí del Cinema Català

Text – Redacció-Premsa Premis Gaudí. Fotos – Albert Roca-Carlos Ferriz.

Avui s’han donat a conèixer les nominacions dels VII Premis Gaudí, en una lectura pública a l’Auditori de La Pedrera a càrrec dels actors i acadèmics Clara Segura i Pere Arquillué. 27 produccions de les 78 inscrites han estat nominades en alguna de les 22 categories dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català, resultat de les votacions dels membres de l’Acadèmia.

Opten al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula, guardó que recull el productor, quatre títols, Born, escrita i dirigida per Claudio Zulian, i produïda per Acteon; L’altra frontera, dirigida per André Cruz Shiraiwa, escrita per André Cruz Shiraiwa i Aurora Sulli, i produïda per Cinedegarage i Televisió de Catalunya; Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, i produïda per Pontas Films, i Stella Cadente, dirigida per Lluís Miñarro, escrita per Sergi Belbel i Lluís Miñarro, i produïda per Eddie Saeta.

Aina Clotet, protagonista de "Rastres de Sandal", nominada en la categoria de millor actriu.
Aina Clotet, protagonista de «Rastres de Sandal», nominada en la categoria de millor actriu.

Les nominades al Gaudí a Millor Pel·lícula en llengua no catalana son 10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, i produïda per Lastor Media i La Panda Productions; El Niño, dirigida per Daniel Monzón, escrita per Jorge Guerricaechevarría i Daniel Monzón, i produïda per Ikiru Films, Telecinco Cinema, Vaca Films i La Ferme! Productions; Hermosa juventud, dirigida per Jaime Rosales, escrita per Jaime Rosales i Enric Rufas, i produïda per Fresdeval Films i Wanda Visión, i [REC]4: Apocalipsis, dirigida per Jaume Balagueró, escrita per Jaume Balagueró i Manu Díez i produïda per Castelao Pictures i Rec Apocalipse A.I.E.

daniel-4 copia

Daniel Monzón i Jesús Castro, director i protagonista de "El Niño", on estan nominats en les respectives categories.
Daniel Monzón i Jesús Castro, director i protagonista de «El Niño», on estan nominats en les respectives categories.

Carlos Marques-Marcet per 10.000 KM; Daniel Monzón per El Niño; Jaime Rosales per Hermosa juventud i Lluís Miñarro per Stella Cadente, estan nominats a Millor Director.

Jaime Rosales, nominat a les categories de Millor Director i Millor Guió per "Hermosa juventud"
Jaime Rosales, nominat a les categories de Millor Director i Millor Guió per «Hermosa juventud»

Les nominades a la categoria de Millor Protagonista Femenina són Aina Clotet per Rastres de sàndal; Bárbara Lennie per Stella Cadente; Ingrid García-Jonsson per Hermosa juventud i Natalia Tena per 10.000 KM. Els nominats a Millor Protagonista Masculí són Àlex Brendemühl per Stella Cadente; David Verdaguer per 10.000 KM; Jesús Castro per El Niño i Luis Tosar, també per El Niño.

 David Verdaguer i Natàlia Tena, protagonistes de "10.000 Km", nominats a la categoria de millor actor i millor actriu.
David Verdaguer i Natàlia Tena, protagonistes de «10.000 Km», nominats a la categoria de millor actor i millor actriu.
Ingrid García-Jonsson, nominada a la millor actriu per "Hermosa Juventud".
Ingrid García-Jonsson, nominada a la millor actriu per «Hermosa Juventud».

Els nominats a Millor Guió son Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet per 10.000 KM; Daniel Monzón i Jorge Guerricaechevarría per El Niño; Jaime Rosales i Enric Rufas per Hermosa juventud i Lluís Miñarro i Sergi Belbel per Stella Cadente.

El Niño, amb 15 nominacions, és la pel·lícula que opta a més estatuetes, entre les quals es troben la de Millor Pel·lícula en llengua no catalana, Millor Direcció i Millor Guió.

sergi-foto

Sergi López i Eduard Fernández de "El Niño", nominats en la mateixa categoria de millor actor secundari.
Sergi López i Eduard Fernández de «El Niño», nominats en la mateixa categoria de millor actor secundari.

Stella Cadente la segueix de ben a prop amb 13 nominacions, que també inclouen Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Guió, i [REC]4: Apocalipsis amb 9 nominacions, incloent Millor Pel·lícula en llengua no catalana, regna entre les candidatures tècniques com Millors Efectes especials/digitals, Millor Maquillatge i Perruqueria i Millor Muntatge.

Equip de REC]4: Apocalipsis  en la inauguració del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.
Equip de REC]4: Apocalipsis en la inauguració del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.

Empaten amb 8 nominacions Rastres de sàndal i 10.000 KM, que a més coincideixen en les categories de Millor protagonista femenina i Millor direcció de producció; seguides d’Hermosa juventud amb 5 nominacions, Born amb 4 nominacions, L’altra frontera amb 3 nominacions, Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo i el documental Els anys salvatges amb 2 nominacions. En la categoria Millor Pel·lícula Documental, el director Ventura Durall signa dos dels títols nominats, Bugarach i Els anys salvatges. Dues directores estan nominades al Gaudí al Millor curtmetratge, Laura García i Patricia Font, ambdós produïts per Escac Films.

A la categoria Millor pel·lícula europea, els acadèmics han nominat a les dues pel·lícules espanyoles candidates, La isla mínima i Magical Girl.

Han participat a la setena edició dels Premis Gaudí 78 produccions, de les quals 38 són llargmetratges, entre pel·lícules en llengua catalana (10), no catalana (16), europees (10) i animació (2); 17 pel·lícules documentals, 6 pel·lícules per a televisió, 10 curtmetratges seleccionats per una comissió i 7 pel·lícules que compten amb la participació de talent català.

El dimecres 7 de gener de 2015 comença la segona volta de votacions i la cursa definitiva pels guardons, que es lliuraran l’1 de febrer de 2015 al Sant Jordi Club de Montjuïc en una gala retransmesa per Televisió de Catalunya, presentada per Àngel Llàcer.

En el transcurs de la gala de lliurament dels VII Premis Gaudí, el director Ventura Pons rebrà el guardó honorífic Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter per la seva trajectòria.

MÉS INFORMACIÓ:

-REPORTATGES PUBLICATS DELS NOMINATS A BARNAFOTOPRESS-

-Entrevista Jaime Rosales, director de «Hermosa Juventud».

-Entrevista a Íngrid García-Jonsson, protagonista de «Hermosa Juventud»

-Entrevista a Daniel Monzón, director de «El Niño»

-Entrevista a Jesús Castro, protagonista de «El Niño»

-Entrevista a Eduard Fernández, de «El Niño»

-Entrevista a Sergi López, de «El Niño»

-Estrena del filme «10.00 km», de Carlos Marques-Marcet

-Inauguració del Festival de Cinema de Sitges amb REC]4: Apocalipsis 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s