«La noia de Portbou», el nou llibre de «Crims»

Text – Redacció-CCMA.

«La noia de Portbou», el nou llibre de la sèrie «Crims» amb Carles Porta, publicat per La Campana, ja es troba a la venda. «La noia de Portbou» és una crònica de les periodistes Anna Punsí i Marta Freixanet que desvela molts episodis emocionants, narrat amb rigor i amb un ritme trepidant, i que ofereix noves claus d’una història de la qual encara no s’ha escrit el final.

El 3 de setembre de 1990, en marxar de l’apartament de la seva germana a Florència, l’Evi Rauter va deixar una nota en què deia que tornaria al vespre. No se’n va saber mai més res. Tenia només dinou anys. L’endemà de bon matí, a Portbou, va aparèixer el cos d’una noia penjada d’un pi al costat del cementiri. Sense documentació. Sense nom. Les autoritats van considerar-ho un suïcidi, però un cúmul de desencerts i d’entrebancs va fer créixer el misteri al voltant d’aquest fet dramàtic.  

Trenta-dos anys després, i gràcies a la investigació de l’equip de «Crims» i el programa austríac «Ungelöst», amb les periodistes Anna Punsí i Marta Freixanet, i amb Ben Morak, s’ha pogut descobrir finalment que aquesta noia és l’Evi.  

A mil quilòmetres de Catalunya, la seva família ha viscut tot aquest temps colpida per la pèrdua de la filla i per la negligència del sistema.  

Més enllà del que es va poder veure en els dos programes emesos a TV3, el llibre «La noia de Portbou» és un relat periodístic que desvela molts episodis emocionants, narrat amb rigor i amb un ritme trepidant, i que ofereix noves claus d’una història de la qual encara no s’ha escrit el final.  

El llibre ja es pot trobar a les llibreries i a la botiga de TV3 i Catalunya Ràdio

Els autors 

CARLES PORTA (Vila-sana, Pla d’Urgell, 1963) és periodista, productor, director, guionista i escriptor. Es va iniciar al periodisme al diari Segre i el 1990 va entrar a TV3, on va ser reporter dels serveis informatius i del «30 minuts». El seu llibre «Tor. Tretze cases i tres morts» (2005) s’ha convertit en una referència del periodisme literari. És autor també de «Fago. Si et diuen que el teu germà és un assassí» (2012), que va rebre el premi Huertas Clavería; «Li deien pare» (2016), premi Godó de reporterisme i assaig periodístic; «Crims. Tot el que llegireu és real» (2020); «La farmacèutica: 492 dies segrestada» (2021) i «Crims. Llum a la foscor» (2022), entre altres llibres. Amb una mirada i un estil propis que connecten amb lectors, oients i espectadors, Carles Porta ha assolit un èxit de públic sense precedents gràcies als seus podcasts innovadors i al programa «Crims» de Catalunya Ràdio i TV3, emès també en altres plataformes. L’any 2021 va ser guardonat amb el premi Ondas al Millor Programa de Ràdio i amb el Premi Nacional de Comunicació.  

ANNA PUNSÍ (Vilafant, 1978) és periodista. Va iniciar la trajectòria professional a SER Empordà i des del 2005, ja a Ràdio Girona, es va especialitzar en la crònica de successos i tribunals. Ha treballat vint-i-un anys a la cadena SER Catalunya i ha col·laborat amb TV3, RAC1, Catalunya Ràdio, El Periódico i l’Ara, el Setmanari de l’Alt Empordà i Ràdio Vilafant. El 2021 es va incorporar a True Crime Factory.  

MARTA FREIXANET (Bescanó, 1987) és periodista i ha treballat com a redactora ENG a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i com a guionista a True Crime Factory. 

També es troben a la venda: 

«Crims. Llum a la foscor» 

«Llum a la foscor» conté deu històries reals, deu crims estremidors triats pel seu impacte social, pel perfil dels acusats, per la complexitat de la investigació o per la resolució sorprenent del cas. Són històries que furguen en la part fosca de la nostra societat i ens descobreixen una vessant de nosaltres mateixos i del món que ens envolta que no podem ignorar; són també unes històries que Carles Porta il·lumina per revelar-ne tots els angles, per tal que puguem extreure’n conclusions pròpies més enllà de les investigacions i les sentències. 

«Crims. Tot el que llegireu és real» 

«Tot el que llegireu és real» conté set històries fosques narrades des de dins, fins al punt que el lector té la sensació que coneix personalment el criminal i li sent la veu. De Sant Pere Pescador a Bangkok, de la viuda negra al camioner assassí, els relats inquietants reunits en aquest llibre permeten descobrir els rostres veritables dels seus protagonistes al marge de la crònica negra. 

A més del relat original del cas de la Guàrdia Urbana, en l’última edició es poden trobar els guions dels quatre episodis concebuts per Carles Porta per explicar la història de la Rosa, l’Albert i el Pedro des de tots els angles, perquè pugueu extreure’n les vostres conclusions més enllà de les investigacions i les sentències. 

catradio.cat/crims  

tv3.cat/crims 
twitter.com/crims_oficial 
instagram.com/crims_oficial 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: