Núria Casas recull les cançons tradicionals catalanes per a nadons a ‘Una cançó per a cada ocasió’

Text – Redacció-Planeta. Fotografia – Planeta.

Després de la seva primera novel·la En Pau m’ha deixat (Fanbooks, 2015), la periodista Núria Casas torna a les llibreries aquest dimecres 23 de novembre amb Una cançó per a cada ocasió (Estrella Polar), un cançoner tradicional il·lustrat a color per Kim Amate, que recull les cançons populars de la tradició catalana i té l’objectiu de connectar amb els nadons a través de la música.

En aquest llibre, Núria Casas ens proposa una selecció musical per a diversos moments del dia d’un nadó. En total, trobem disset moments lligats a situacions rutinàries dels petits i dues cançons per a cadascuna: cançons per dormir, per despertar-se de cop, per despertar-se lentament, per alletar, per banyar, per vestir-se (i desvestir-se), per anar al parc o amb cotxet, amb cotxe i també amb bicicleta i d’altres per a passejar dins el supermercat fins per a teletreballar. I, com passava quan compràvem un disc, un bonus track per a festes assenyalades com la Castanyada i Nadal.

Amb Una cançó per a cada ocasió, Núria Casas ens ofereix un cançoner tradicional per fer arribar la música del nostre país als més petits, de la mateixa manera que ens han arribat a nosaltres generació rere generació. «Parlo de la música popular, aquella que se’ns queda en l’imaginari quan som petits i que de grans reprenem i tornem a redescobrir gràcies a la situació nova que experimentem», escriu l’autora. Al llibre trobarem cançons tan conegudes com «La lluna, la pruna», «Plou i fa sol», «Sol, solet», «En Pinxo i en Panxo», entre moltes d’altres, i també diverses curiositats, com que la cançó de «L’arc de Sant Martí» va ser adaptada pel conegut Nani Valls, el compositor de l’himne del FC Barcelona o que la lletra de «El lleó no em fa por» ha tingut algunes variacions en els darrers temps per adaptar-la als valors ètics i morals.

Cada cançó ve acompanyada de la lletra, la partitura i, en un codi QR, les bases musicals interpretades pels artistes Guillaume, Guy i Emeline Genty i la mateixa autora. S’inclou també l’origen de cada cançó i diversos recursos i idees per interpretar-les com poden ser jocs de mans o de mímica. Tot el que cal per passar una estona junts i connectar els petits amb la música de sempre.

Sinopsi:

En aquest cançoner per a nadons, hi trobareu un munt de cançons per a diferents moments del dia, amb la partitura i la base musical perquè les pugueu cantar.

Perquè no «sona» igual un canvi de bolquers que un àpat o un tomb pel parc amb el nostre nadó.

La autora Núria Casas

(Badalona, 1987), després de la seva primera novel·la En Pau m’ha deixat (Fanbooks, 2015), ara torna amb el gènere literari infantil. Periodista, actualment a Ser Catalunya i El Nacional. També col·labora amb TV3 i Ràdio Marca i ha estat lligada a diferents programes i mitjans des de fa més de deu anys. És també professora de la Universitat de Barcelona.

El seu compte de Twitter i Instagram és @casasnuria

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: