Saps que vol dir ‘Kalumba’?

Text: Pollyana Hernández. Fotos: Premsa Teatre Gaudí.

Ja es pot anar al Teatre Gaudí a veure ‘Kalumba’ perquè la seva estrena va ser dijous a les 9 del vespre. Aquesta posada en escena és tracta d’una comèdia fresca, actual i a la vegada clàssica que pot fer pensar a l’espectador, a més de fer-lo riure de les coses més trivials de la vida i fins i tot de les més transcendentals.

©Premsa Teatre Gaudí

La dramaturgia de ‘Kalumba’ és de Frank Bayer, i la Núria Florensa, el Xavier Mercader, la Laura Porta i el Raül Tortosa són els seus quatre protagonistes que actuen sota la direcció del Yago Alonso.

Tot comença en un altre país, concretament a Copenhaguen en Dinamarca, però l’obra no és en danès, és en català (per sort). Tot succeeix en aquest país perqué els protagonistes es van conèixer allà fent estudis a l’estranger, el que habitualment coneixem com a ‘erasmus’. Això és només el començament d’una gran amistat.

A Copenhaguen es va formar una mena de petita xarxa entre dues parelles, un magnet, una unió entre tots quatre, una amistat, o potser alguna cosa més que una amistat… Aquesta amistat que, amb els anys, el canvi de país (a Espanya) i d’escena, va modificar-se, però va continuar.

Ja en l’actualitat, les escenes fan que l’espectador observi com la pandèmia ha afectat a quasi tota la població, ja sigui directament o indirecta. ‘Kalumba’ aconsegueix generar una empatia amb el públic, i és clar, també aconsegueix robar-li unes quantes rialles.

©Premsa Teatre Gaudí

Les vides dels protagonistes han estat afectades amb el pas del temps. L’obra mostra un dels seus sopars anuals amb la intenció de continuar teixint aquella xarxa que va nèixer a Copenhaguen. És un sopar d’aquells que acostuma fer la gent, més per la nostàlgia del temps compartit en el passat i/o la curiositat de les vides alienes, que per gust.

La posada en escena, al llarg del seu desenvolupament, retrata, amb petits detalls, l’evolució de la vida de tots quatre. Mostra unes persones que ja tenen una estabilitat, però que alguns succesos en la vida de cadascú podria ser que qüestionessin aquesta ‘estabilitat’. I a sobre un d’ells està a punt de capgirar absolutament tot.

Però sempre els quedarà ‘Ka-lum-ba’. Una paraula potser màgica que els fa pensar, compartir, dubtar, viatjar, riure… els fa viure. Que al cap i a la fi és el que tothom vol. Kalumba podria ser una mena de teràpia d’amics (que no de parelles, o sí), amb rialles i copes incloses.

©Premsa Teatre Gaudí

Frases de l’obra:

‘Realment la gent fora de Sarrià té unes coses tan rares

‘…treure la pols de l’estanteria’

‘Menys mal que el país és gran i hi caben tots’

‘Carles, t’estàs anticipant’

‘Ja et deixaré uns llibres de motivacions’

‘Existeix Kalumba?’

‘Tens un suc? -Sí de r…’

‘De petit volia ser…’

FITXA ARTÍSTICA
Dramatúrgia: Frank Bayer
Direcció: Yago Alonso
Interpretació: Núria Florensa / Xavier Mercadé / Laura Porta / Raül Tortosa
Escenografia: Ricard Martí
Il·luminació: Bernat Llunell
Música: Lluís Gavaldà
Adaptació Musical: Rafa Roca
Producció: La Gàrgola Produccions Teatrals
©Premsa Teatre Gaudí

‘Kalumba’ es pot veure dijous, divendres i dissabte a les 9 del vespre i diumenge a les 6 de la tarda a la Sala Gran del Teatre Gaudí fins al 18 de setembre. És en català amb una durada aproximada de 80 minuts i està feta sota el segell de ‘La Gàrgola Produccions Teatrals’.

Saps qué vol dir ‘Kalumba’?

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: