Es roda la coproducció de TV3 “Creatura”, d’Elena Martín 

Text-Redacció-CCMA. Fotografies de Pol Rebaque.

El Maresme, concretament Sant Vicenç de Montalt, s’ha convertit, gràcies a “Creatura”, en la Costa Brava en un rodatge on la calor és intensa i més si has d’anar abrigat perquè has de fer veure que és el mes de gener.  

© Pol Rebaque

Elena Martín és al davant i al darrere de la càmera, en la seva segona pel·lícula com a directora. Elena Martín es va donar a conèixer com a actriu a “Las amigas de Ágata”, per després convertir-se en directora de la premiada “Júlia Ist”. 5 anys després es torna a endinsar en la intimitat femenina i en temes com la passió i els tabús que no s’acostumen a tocar en el cinema. 

© Pol Rebaque

El guió de la pel·lícula, rodada en català, està escrit a quatre mans entre Elena Martín i la també guionista i directora Clara Roquet (“Llibertat”, “Costa Brava Líban”, “Petra”, “Els dies que vindran”, “10.000 km”). 

La Mila i la seva parella s’acaben de traslladar a un poble de la Costa Brava. Una primera discussió posa de manifest les frustracions de la parella, en part connectades a la pèrdua de desig de la Mila, que començarà un procés d’exploració, revivint les vivències de la seva infantesa i la seva adolescència per entendre on s’originen les seves inseguretats i així poder començar a tenir una relació més honesta amb ella mateixa i amb les persones que l’envolten. 

“Parlem d’educació sexual i del desig femení. Com es va construint una memòria corporal al llarg dels anys i com això afecta la manera de relacionar-se i d’estimar”, explica Elena Martín

La pel·lícula està protagonitzada per la mateixa Elena Martín, en el paper de Mila. A més, el repartiment es completa amb Oriol Pla, Àlex Brendemühl, Clara Segura, Marc Cartanyà, Carla Linares i Teresa Vallicrosa. A més, Clàudia Dalmau i Mila Borràs interpreten Mila als 15 i 5 anys, respectivament. 

© Pol Rebaque

“Intenta explicar coses que són molt difícils de verbalitzar”, comenta Àlex Brendemühl. “A més està escrita de forma delicada, tractant temes que són molt essencials i que la gent no sap com tractar-los a les pel·lícules.” Brendemülh interpreta el Gerard, el pare de la Mila, un “senyor seriós i assenyat, molt casolà, que estima molt la seva dona i la seva filla però que no sap gestionar gaire bé les emocions i la manera de fer-se dona de la Mila”. 

“D’autoria, de procés creatiu i no tant, es podria dir, d’indústria.” És com defineix aquesta “Creatura” Oriol Pla. Ell interpreta la parella de la Mila en el temps present “i la fricció i les tensions entre ells és el que provoca el viatge al passat, cap als records”. 

I “Creatura” se suma a la llarga llista de projectes no només amb veu de dona sinó també fets per dones. 

“Intentem posar el focus en moments de repressió normalitzats que deu haver viscut tothom”, explica Martín.  

“I el que explica l’Elena, encara que siguem de generacions diferents, a mi també em ressona i a altres membres femenins de l’equip. Encara hi ha molta cosa profunda que ha de canviar, però de cop la veu de les dones està al mateix nivell que la dels homes”, afirma Clara Segura, que també comenta que se sorprèn i admira veient com l’Elena està per tots els detalls malgrat la feina doble, dins i fora de càmera. Clara Segura interpreta la mare de la Mila en una de les edats concretes. 

“Creatura” és una producció de Vilaüt Films, Avalon P.C., Elastica Films i Lastor Media, en coproducció amb TV3, amb la participació de Filmin i el suport d’ICAA, ICEC i Creative Media Europe. A més, cal destacar el pas del projecte per Ikusmira Berriak, laboratori de desenvolupament del Festival de Cinema de Sant Sebastià. 

Com a productors hi ha Ariadna Dot, Maria Zamora, Stefan Schmitz, Tono Folguera i Marta Cruañas. A l’apartat tècnic destaquen Alana Mejía González (directora de fotografia), Ariadna Ribas (muntadora), Sylvia Steinbrecht (directora d’art), Miguel Gago (ajudant de direcció), Vera Moles (cap de vestuari), Danae Gatell (cap de maquillatge), Àlex Salvat (cap de perruqueria), Leo Dolgan (cap de so) i Andrés Mellinas (director de producció). 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: