‘Matrona’ batega al Teatre Gaudí de Barcelona

Text: Pollyana Hernández. Fotos: Premsa Teatre Gaudí.

Un espectacle diferent: un documental per a anar a veure’l al teatre, en específic al Teatre Gaudí de Barcelona fins al 26 de juny. Aquesta és una producció de Borràs Film S. L., sota la direcció artística de l’Iván Góngora. Amb una combinació de testimoniatges, dansa, i música i cant en directe ‘Matrona’ aconsegueix fer bategar els cors del públic amb més intensitat, mentre l’endinsa en la labor de la llevadora i el fa sensibilitzar-se davant d’un part.

Cartell de ‘Matrona‘ ©Premsa Teatre Gaudí

Des del minut zero ‘Matrona‘ ja ens fa pensar en la vida, ens fa viatjar al ventre de la mare. A poc a poc introdueix en escena el ball, la música; i després el cant. Acompanyats tots per testimoniatges reals de dones llevadores, dones encarregades d’acompanyar les futures mares durant l’esdeveniment que representa el part: Aquella ‘Magia de saber estar y de saber cuando estar’. L’Iván, la Paula i la Tina transmeten aquell ‘estar’ en les seves execucions donant-li la major importància al fet d'»estar en contacte amb un (a) mateix (a)».

Els testimoniatges de les llevadores Olga Segarra i Gemma Cazorla fan la diferència a ‘Matrona’, ja que li aporten la dosi de realitat i fan que els espectadors coneguin de primera ma els seus sentiments davant d’un part. Fan que les manifestacions artístiques tinguin un sentit encara més valuós, més sensible, un sentit superior.

Paula Domínguez ©Premsa Teatre Gaudí

Es pot gaudir de la interpretació musical en viu de la Paula Domínguez acompanyada pel ball flamenc de l’Iván Góngora i la dansa contemporània de la Tina Martí, ja sigui els dos acompanyant-la a la vegada o per separat. Aquest espectacle també ens regala moments en viu de la Paula al piano mentre canta acompanyada per la dansa de la Tina Martí. És a dir, cadascuna de les arts tenen el seu moment de protagonisme amb l’objectiu principal de transmetre el valor de la feina que fa una llevadora acompanyant a les dones que seran mares.

Iván Góngora a més de la seva direcció artística, impacta al públic amb una excel·lent execució del ball flamenc perfectament harmonitzat amb la dansa contemporània, la música i el cant, però també en solitari (entrant en un complet estat d’èxtasi davant d’un mirall) aconseguint oferir a l’espectador un himne corporal i vocal a la labor de la ‘Matrona‘ durant el part.

Preciosa la cançó en castellà de la Paula Domínguez: ‘Cada vuelta al sol alzo la vista, allá donde camuflo este dolor buscando tu luz…’ (llegir la frase no té res a veure amb la màgia de la seva interpretació amb piano inclòs).

Imatge de l’audiovisual ©Premsa Teatre Gaudí

Detalls: El so al començament de l’espectacle, el qual cobra tot el protagonisme durant uns minuts. Els sons fets amb la boca, amb les mans i amb les sabates (una contra l’altra) de l’Iván.

Matrona‘ destaca la importància del moviment, del deixar-se fluir per a una futura mare; i fusiona això amb el cant i la dansa. Podria ser un tribut a la mare, a la llevadora, a la dona… a la vida. Admirable la interpretació dels tres artistes per a destacar un dels successos més rellevants en la vida de moltes dones.

Matrona‘ es representa divendres i dissabte a les 9 del vespre, i diumenge a les 6 de la tarda a la Sala Gran (La Claca) del Teatre Gaudí de Barcelona fins al 26 de juny. És un espectacle majoritàriament en castellà, però també en català.

©Premsa Teatre Gaudí

Fitxa artística:

Direcció: Manel Borràs

Direcció artística: Iván Góngora 

Producció executiva: Manel Borràs 

Producció: BORRÀSFILMS S.L 

Amb: Marina Miguel, Paula Domínguez, Iván Góngora, Magalí Sare, Olga Segarra i Gemma Cazorla.

Matrona

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: