TV3 estrena nous capítols d’“Escola d’infermeria”, el drama mèdic amb rerefons històric

Text – Redacció-TV3. Fotos – Mike Kolloffel.

A partir del 27 de desembre, a les 15.40, TV3 estrena nous capítols de la sèrie “Escola d’infermeria”, el drama mèdic amb rerefons històric del qual s’emetran dos capítols cada dia.  

Photo by Mike Kolloffel

Un èxit d’audiència i de crítica a Dinamarca i estrenat a múltiples festivals internacionals que recrea un curiós fet històric: a causa de la notable escassetat d’infermeres després de la Segona Guerra Mundial, el govern danès pren la polèmica decisió d’admetre per primera vegada homes en les escoles d’infermeria.  

 “Sygeplejeskolen” (2018) o, més fàcil de dir i repetir, “Escola d’infermeria”, és una producció danesa que se centra en la vida d’un grup d’estudiants d’infermeria i el seu primer contacte amb la professió en un hospital. 

Èxit d’audiència i de crítica a Dinamarca, “Escola d’infermeria” ha estat seleccionada en múltiples festivals internacionals com Prix Europa, Serielizados o La Rochelle. La sèrie recrea un fet històric. El 1952, davant l’escassetat d’infermeres després de la Segona Guerra Mundial, el govern danès pren una decisió llavors polèmica: admetre per primera vegada homes en les escoles d’infermeria. 

Photo by Mike Kolloffel

La ficció, que es va estrenar a TV3 el desembre del 2020, va obtenir bons resultats, amb una audiència acumulada d’1.515.000 espectadors, una quota mitjana del 13,7% i 249.000 espectadors. Pel que fa a l’audiència digital, va tenir una mitjana setmanal de 19.500 usuaris únics i 30.700 reproduccions en directe i a la carta. En total, fins ara se n’han fet 189.000 reproduccions. 

Sinopsi 

Photo by Mike Kolloffel

Dinamarca, 1952. Falten infermeres i l’Hospital de Fredenslund pren la polèmica decisió d’acceptar alumnes masculins, cosa que provoca tensions en el si de la direcció. Entre el cap de servei i la infermera en cap fan la vida impossible als estudiants, que malgrat tot se’n surten i demostren que poden fer la feina tan bé com les noies.  

L’Erik, exsoldat, és un dels que entren al programa, i de seguida es fixa en l’Anna, una companya de classe de família rica molt bonica que també ha despertat l’interès d’en Christian, un resident d’últim any que seria molt més bon partit per a ella. En Bjørn, que ha decidit fer-se infermer a partir de la convicció religiosa que ha d’ajudar els altres, veu trontollar els seus principis morals quan s’enamora de la Suzanne, una noia humil que aviat es queda embarassada i ha d’ocultar l’embaràs de tothom. Tant ells com la resta d’estudiants han d’intentar que les seves emocions i aventures amoroses no acabin provocant que els expulsin de l’escola d’infermeria, i tot això sense descuidar els estudis ni les guàrdies esgotadores en què han de tractar malalts durant epidèmies de pòlio i pacients relacionats amb el seu passat. 

“Escola d’infermeria” no és una altra sèrie d’embolics sentimentals entre metges i infermeres. És un drama mèdic amb rerefons històric que servirà d’homenatge a aquesta professió fonamental en hospitals, clíniques, CAPs… Un relat rigorós, no exempt d’emocions, en què destaca com és de trepidant la història real. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: