Candela May: “Lo maco de ser actor és que estàs constantment aprenent coses”

el

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-J.Ladiv.

La Iris Monegal és un dels personatges de la serie “Moebius” que emet cada dilluns TV3 i l’interpreta la jove actriu Candela May. A més de la interpretació té una inquietud i ganes per explicar temes que afecten als joves com l’anorexia. Ha finalitzat un monòleg sobre aquest tema i té ganes d’interpretar-lo en directe. De tot això en parlem en aquesta entrevista.

Has tingut molta formació prèvia com actriu?

Durant dos anys vaig fer formació amb la Nancy Tuñon, dos anys i i després vaig estar durant 4 anys als Estats Units. Quan ets actor quan hi ha molts mètodes agafes el millor. I allà aprenies molts, Stanislavsky, Strasberg… Tots  beuen de la mateixa font I veus com cada pesonatge és diferent. Agafo coses d’aquí i coses d’allà.

I com els prepares?

Quan interpretes el personatge neix de tu. Pot ser molt proper o ben diferent de tu i amb el que puguis descobrir coses que desconeixies de tu mateix.  Es tracta d’empatitzar i treballar coses a les que no estas acostumat a fer o expressar.

Un dels teus primers treballs va ser la pel·lícula “Paradise Hills” d’Alice Waddington

Era el primer càsting d’alguna cosa forta que feia. M’ho vaig passar molt bé. Era un paper molt petit però va ser molt emocionant tot amb aquell set, les actrius, la directora. Vaig aprendre moltíssim.

I a Moebius com és el teu personatge de la Iris?

És una noia dolça, que es porta bé amb tothom. No és gens conflictiva, molt espontània, i sobretot desinhibida. Aquesta contradicció de desnhibicio i dolçor em va atraure. Té també un punt d’idealista però que toca de peus a terra. No és la princessa que l’han de salvar.

La serie tracta del tema del bullyng…

I és molt important. Al final quan passen coses així costa mirar-ho. Quan veus aquesta realitat hi ha gent que evita mirar o fa veure que no passa res. I és important que es vegi a la serie ja que això passa a cada institut. I que ajudi a prendre consciencia i no només pels joves sinó  pels pares,  que solen evitar el tema i es posen a la defensiva. Lo bo d’aquesta serie és que et posa aquesta realitat a la cara. T’ho mostra.

I creus també la importancia en l’ambit educatiu sobre aquestes coses?

Jo pensó que tindria que haver una asignatura d’educació emocional per ensenyar-nos el que ens passa i de com reaccionar. Hauria de ser bàsic en el món educatiu.

Com ha estat l’experiència de ser dirigida per Eduard Cortés?

Em sento emocionada d’haver treballat ell, ja que té les idees molt clares. I et dona espai per a jugar com a intèrpet i això es guay.  que et dona espai per jugar com a intèrpret. I els altres directors, com Patricia Font i el David González. Va ser una meravella treballar amb els tres.

©J.Ladiv

I quin record t’emportes de la serie?

Cada vegada que fas un projecte sents que t’ha portat alguna cosa.Lo maco de ser actor és que estas constantment aprenent coses, d’aquellls personatges que has interpretat.

Quins son els teus gèneres preferits?

Sóc molt de drames i thrillers, i de terror si és psicològic com “El Resplandor”.

©Albert Roca

Com vas passar el confinament?

Els primers tres mesos, quan ens van tancar, jo m’ho vaig prendre com un retirada espiritual. Vaig alimentar la meva ànima llegint llibres, veient pel·lícules i series que tenia ganes de veure. Vaig construir hàbits saludables com el ioga i que un cop ha canviat tot això ja formen part de la meva vida.

I per finalitzar… projectes?

Quan estava confinada vaig escriure un monòleg. Es titula “Counting”, i parla d’una noia amb anorexia. És una peça de 50 minuts, i en la que m’he post dins el cap d’una noia que ho pateix.

És el primer cop que escrius un monòleg?

Per a interpretar-ho jo si, pero jo escric diaris i poesies. Ho estic assajant. Ho voliem portar al Festival d’Edimburg, però per la situació actual no ha pogut ser. I esperem poder-lo representar en directe. És important visibilitzar aquests temes que afecten als joves i inculcar una salut mental.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s