George Sand (Mi vida es la vuestra) a la Sala Petita

Text: Redacció, Teatre Gaudí. Fotos: Teatre Gaudí.

És un drama biogràfic amb una durada de 60 minuts. Que es podrà gaudir del 7 de maig al 27 de juny els divendres i els dissabtes a les 18:00h; i els diumenges a les 17:00h al Teatre Gaudí de Barcelona.

Al llarg de la Història les dones s’han hagut d’ocultar darrere de pseudònims masculins per incidir en l’esfera pública. Aquest va ser el cas de l’escriptora i intel·lectual francesa Amandine Aurore Lucile Dupin, més tard baronessa Dudevant, que, sota el nom de George Sand, va desplegar la seva obra i el seu treball intel·lectual, fortament marcats per la lluita pels drets de les dones. L’actriu
Analía Puentes, després d’interpretar el personatge de Maria Antonieta, es posa ara en la pell de Sand.

L’obra, és un monòleg, per a conèixer la vida de l’autora Amandine. La directora és Jessica Walker i el text és de Camilo Zaffora, que s’inspira principalment en ‘Història de la meva vida’, l’autobiografia de Sand, així com en novel·les, cartes, testimonis i documents històrics de l’època. La posada en escena trasllada l’espectador a una vida comandada per l’art i a la lluita intel·lectual i política que, encara que hagin passat dos-cents anys, manté intacta la seva vigència.

Després d’un any de creació, treball interpretatiu i selecció de material sobre l’autora; l’obra arriba a la Sala Petita en un format íntim i proper. Una tasca important durant el procés creatiu va ser decidir quin vessant emfatitzar d’un personatge polièdric: el de l’amant, l’artista, la mare, la nena, la defensora dels drets de la dona, la comunista, etc. ‘Hi havia molt material per comprendre la seva vida. Això ens va portar a prendre la decisió de mantenir i respectar el seu llenguatge, a preservar la seva pròpia veu, la seva forma literària de l’època’; explica Puentes, que confessa que interpretar l’escriptora francesa és tot un desafiament.

Una lluita anònima

George Sand (Amandine Aurore Lucile Dupin) va ser una llegenda de les lletres franceses. Una dona independent, un esperit lliure i una socialista compromesa en un segle de revoltes polítiques. L’autora francesa va ser precursora del que més endavant s’anomenaria feminisme i va deixar un llegat de novel·les, contes, peces teatrals, crítiques literàries, textos polítics i una autobiografia. No sols es va dedicar a la literatura, també a la pintura i va mantenir una estreta relació amb el compositor i pianista romàntic Frederick Chopin. Parlem, per tant, d’una dona compromesa amb la política que va participar des de l’ombra en el govern del 1848. Puentes afirma que, en aquest sentit, Sand ‘va obrir camí per a totes les dones de la seva època i les que van seguir. Va lluitar pels seus propis drets i, per descomptat, pels de totes les dones d’aquesta època, encotillades en una societat patriarcal’.

Fitxa artística

Actriu i creadora: Analía Puentes
Piano: Elke Sanjosé
Dramaturgia: Camilo Zaffora, con colaboración de Analía Puentes
Direcció: Jessica Walker
Posada en escena: Jessica Walker y Analía Puentes
Atrezzo: Martina Buroni y Analía Puentes
Diseny d’Il·luminació: Dani Gener
Producció: Compañía Versus Teatre
Creat a: Laboratorio Escuela
Fotografia: Ulises Fontana
Video: Benjamín Coelho

Deja un comentario

Blog de WordPress.com.

Subir ↑