Insectotròpics prepara la seva reinvenció del ‘Conte de nadal’ de Charles Dickens

Text: Pollyana Hernández Fotos: Pollyana Hernández, cia. Insectotròpics

Barnafotopress assisteix a un dels tants i intensos assajos fets per la companyia Insectotròpics i Musical’s Choir de la ‘Cançó de Nadal’, o Conte de Nadal, versionant el conte de Charles Dickens. Han reinventat aquest clàssic i l’han guarnit de variades disciplines artístiques dins del gènere ‘live cinema’.

La ‘Cançó de Nadal’, està emmarcada dins del Festival de Nadal de Plaça Catalunya, que aquest any, especial i diferent, organitza l’Ajuntament de Barcelona i l’ofereix de franc (prèvia reserva a barcelona.cat/nadal a partir de demà dilluns 14 de desembre) a 450 persones cada dia. La seva estrena serà el 19 de desembre i es podrà gaudir fins al 30 d’aquest més (exceptuant el 24), sempre a les 9 del vespre i amb una durada d’aproximadament 40 minuts.

No és una proposta de teatre clàssic tradicional, sino una barreja de les disciplines de Vídeo, Pintura, Música i Teatre, és a dir el format Cine a partir de ‘Storyboards’. El públic podrà veure, no només la barreja final a la pantalla gran (de 8 x 4m), sino també el ‘making of’: cóm s’està creant en directe cadascuna de les diferents disciplines que la fan un tot.

Els assajos són a la Fàbrica de creació Fabra i Coat, que, juntament amb Konvent PuntZero, CCCB i el Gran Teatre del Liceu, col·labora amb la ‘Cançó de Nadal’.

Insectotròpics neix al 2011 a Barcelona, producte del desig compartit per varis artistes de fusionar les seves diferents disciplines i interaccionar dins d’un mateix espectacle. És a dir, experimentar amb el gènere ‘live cinema’. Els seus integrants són els pintors Xanu i iex, el músic Tullis Rennie, els vídeo exploradors Vicenç Viaplana i Laia Ribas i la seva productora executiva Maria Thorson, quin en declaracions a Barnafotopress comparteix els èxits de la companyia. Alguns dels quals són: el Premi BBVA de teatre al millor espectacle 2015 per ‘La Caputxeta Galàctica’; el Fi-Performing Arts Award 2015 per ‘Compra’m!’; nominació com a millor espectacle de carrer als Premis de la Crítica al 2015; Premi al millor espectacle al Festival de Teatre Alternatiu FIAT al 2018 a Podgorica, Montenegro per La Caputxeta Galàctica.

Insectotròpics ha passat 10 anys portant el seu art al voltant del món per ciutats com a Suïssa, Corea, Mèxic, Dinamarca, França, Alemanya, Txèquia, Taiwan entre altres. Però mai havien treballat a la ciutat de Barcelona. I aquest 2020 estan experimentant una doble alegria, pel fet de tenir feina en aquest any tan complicat per al món de l’espectacle, i pel fet de poder, per primera vegada, treballar a casa, (tret de dos petits espectacles).

© cia. Insectotròpics

Musical’s Choir està format per joves de 12 a 20 anys de l’Escola de músics i JPC del Raval. Nascut al 2014 per nois i noies del Raval i de Ciutat Vella. Mitjançant la música, té l’objectiu de treballar la diversitat i la integració de les cultures, de les procedències i de les religions. El comissariat de les activitats de Nadal de l’ajuntament de Barcelona, Oriol Martí Sambola, comenta que es busca generar complicitats i transversalitats amb la ciutat. És aquesta la raó per la qual no només es fan encàrrecs, sino que a més es genera una xarxa entre les agrupacions participants. Les quals, cal apuntar, que són totes de Barcelona.

‘Cançó de Nadal’ es una versió de la novel·la de Charles Dickens el 1843. Narra la transformació ética d’un individu, ‘Scrooge’, un home a qui no li agrada gens el Nadal i que es comunica amb un fantasma i tres esperits nadalencs. La qual cosa provocarà un canvi important a la seva vida.

‘Cançó de Nadal’ és més que Teatre.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s