El Liceu obre amb prop del 50% de l’aforament a partir de dilluns 14

Text – Redacció-Liceu. Fotos – A.Bofill.

Avui, el PROCITAT ha avalat el Gran Teatre del Liceu com un espai segur i ha avaluat de forma satisfactòria el nou sistema de ventilació i el Pla de protocol específic dissenyat per la pandèmia, fent que el seu topall màxim passi de 500 persones a prop del 50% de la seva capacitat. Després d’una setmana treballant conjuntament amb el govern aquesta revisió, s’ha pogut aprovar aquesta modificació que permetrà al Gran Teatre del Liceu reobrir les seves portes i a poder seguir representant La traviata de Verdi  partir del proper dilluns dia 14 de desembre. El president de la Fundació del Liceu, Salvador Alemany; el director general, Valentí Oviedo; i tot l’equip del Liceu celebren que s’hagi afegit aquest nou criteri per part del PROCICAT. L’esforç de les administracions permetrà a la institució seguir omplint d’il·lusió les festes de Nadal.

© A.Bofill

El president Salvador Alemany, en nom del Patronat i de tot l’equip del Gran Teatre del Liceu, celebra la modificació: “Agraeixo específicament a les conselleries de Cultura i Interior, juntament amb Protecció Civil, per entendre les necessitats de la Institució i avaluar positivament els protocols de seguretat i el sistema específic de renovació de l’aire del Liceu”. També vol reconèixer la implicació de tot l’equip del Teatre i dels artistes: “Han confiat en les gestions que  s’han estat fent des del Liceu, s’han mantingut en situació de reprendre les representacions en el moment que es donessin els requisits”. Per últim, el president també agraeix a “abonats, públic i a l’entorn del Teatre per la comprensió en la suspensió forçada de les 5 representacions que obren la porta a, finalment, acabar representant les 14 funcions programades inicialment pel títol, fent possible que el màxim de públic interessat pugui presenciar les representacions d’aquesta extraordinària Traviata, mantenint viu l’esperit de la Cultura en aquestes festes nadalenques que realment ho necessiten, i treballant en la defensa del prestigi internacional de la Institució”.

© A.Bofill

Finalment, del total de les 15 funcions programades inicialment de La traviata, el Liceu n’acabarà representant 16, una més de les programades. Aquest resultat arriba després de programar funcions extraordinàries i d’haver de suspendre 5 funcions -8, 9, 10, 12 i 13 de desembre-. En el seu moment, es van afegir les funcions del 4 de desembre, efectuada amb 500 persones, la del 8, que es va anul·lar per les restriccions, i les del 16 i 27 que es podran portar a terme en aquest nou context. A tots aquests canvis, el Liceu afegeix dues noves funcions més el dimarts 22 i dimecres 23 de desembre a les 19h i 18h, respectivament, que complementen a les ja programades -14, 15, 17, 19, 20, 21, 28, 29 i 30 de desembre-. Aquesta última nova funció s’habilita per facilitar els desplaçaments del públic de fora de Barcelona. Amb aquestes modificacions, en tot moment, el Liceu ha volgut donar l’opció a tots/es els/les espectadors/es afectats/des de poder gaudir d’aquesta producció de McVicar dirigida per Speranza Scappucci.

© A.Bofill

Per accedir a la compra d’aquestes dues noves representacions, s’habilitarà una venda exclusiva per a totes les persones afectades per les 5 cancel·lacions amb un 35% de descompte des del 15 de desembre a les 12h i fins el dia 17 a la mateixa hora. A partir d’aquell moment, les entrades per aquestes dues funcions addicionals estaran disponibles per a tot el públic que vulgui adquirir-les. Tal com ja es va anunciar, l’import de les localitats de les funcions cancel·lades -8, 9, 10, 12 i 13-, serà retornat en un temps màxim de 72 hores laborables. En el cas dels abonats que efectuïn el pagament fraccionat de l’abonament, l’import se’ls descomptarà del proper rebut.  Dilluns el Liceu contactarà amb els afectats per proporcionar-los tota la informació. 

Últims canvis en la programació

Aquestes dues funcions addicionals de La traviata seran possibles degut a la reubicació de l’espectacle Les tres reines amb Sondra Radvanovsky. La mateixa cantant va traslladar ahir al Teatre que, degut a les quarantenes, la dificultat per viatjar, els protocols covid, etc. era necessari  canviar les dates per oferir el concert en un altre moment d’aquesta mateixa temporada 20/21. El Liceu ja treballa amb l’artista per reubicar aquest espectacle en una data dels propers mesos.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: