Testimonis en primera persona en el vídeo divulgatiu de La Marató 2020

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Demà, dimarts, a les 20.20, TV3 emet el vídeo divulgatiu de La Marató 2020, que se celebra el 20 de desembre, en una edició excepcional d’aquest projecte solidari, dedicada a la sensibilització, la divulgació i la recaptació de recursos per a la recerca biomèdica sobre la Covid-19.

El vídeo de La Marató 2020 explica, a partir de testimonis personals i de les intervencions de dos metges experts en epidemiologia i malalties infeccioses, què és la Covid-19 i quines en poden ser les conseqüències, no tan sols per a les persones més grans, sinó també per a joves com la Judith, el Miquel i la Maria, que l’han patit, o per la Yusra, que ha perdut el seu pare.

L’epidemiòloga Magda Campins i el pediatre i infectòleg Juanjo García aprofundeixen en les característiques d’aquesta infecció causada pel coronavirus SARS-Cov-2. La música i cantant Judith Neddermann presenta el reportatge, que conclou amb una visita als Stay Homas, que ens interpreten un dels temes estrella del confinament: “Gotta be patient”.

L’experiència de passar la malaltia amb la màxima gravetat, intubada en una UCI, ha refermat la Judith en la voluntat de dedicar-se a la infermeria. A punt d’acabar la carrera, aquesta noia de 21 anys s’havia presentat voluntària per treballar en una residència just quan va arribar la pandèmia.

També van emmalaltir, durant la primera onada, Miquel Hornsveld, un noi de 17 anys, esportista d’elit al club de beisbol Sant Boi, i tota la seva família. En Roy, el seu pare, va estar a punt de morir. Ara s’animen l’un a l’altre amb llargues passejades per la muntanya.

Però els casos de joves amb símptomes tan greus com la Judith o el Miquel són poc freqüents. Són molts més els joves que l’han passat sense símptomes o amb manifestacions lleus, algunes de tan molestes com el que li ha passat a la Maria, que ha perdut el gust i l’olfacte durant mesos.

A altres, com la Yusra, la malaltia els ha pres una persona estimada. A ella, que està a punt d’acabar Medicina, la Covid-19 li ha pres el pare. Ella només espera el moment de graduar-se per fer-li un homenatge.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: