TV3 i Catalunya Ràdio recorden John Lennon en el 40è aniversari del seu assassinat

Text – Redacció-TV3. Fotos – Spud Murphy © Yoko Ono.

“Sense ficció” estrena el documental “El cel sobre John Lennon i Yoko Ono”, i diversos programes de Catalunya Ràdio també recorden el cantant. Demà, 8 de desembre, es compleixen 40 anys de l’assassinat de John Lennon. A les 22.05, “Sense ficció” estrenarà “El cel sobre John Lennon i Yoko Ono”, la història mai explicada d'»Imagine», l’extraordinària cançó escrita per Yoko Ono i composta i interpretada per John Lennon el 1971.

Photo by Spud Murphy © Yoko Ono

“El matí de Catalunya Ràdio” analitzarà la figura del cantant en una taula de debat i emetrà un reportatge per recordar el concert dels Beatles del 3 de juliol del 1965 a la Monumental. Els espais “Independents” i “iCatTapes” també se sumen a la commemoració.

“El cel sobre John Lennon i Yoko Ono”

El 8 de desembre del 1980, John Lennon va ser assassinat a trets davant de casa seva, a Nova York. Feia tot just dos mesos que el cantant i compositor de Liverpool havia complert 40 anys. Han passat quaranta anys des d’aquell homicidi, i el 2021 en farà 50 de la publicació d'»Imagine», declarada cançó del segle per la National Music Publishers Association. A més, la cançó ha esdevingut un himne per la pau, amb un missatge radical i uns valors que continuen ben vigents.

Aquest llargmetratge documental dirigit per Michael Epstein és la història que no s’ha explicat fins ara d'»Imagine». Mostra la profunda col·laboració creativa entre John Lennon i Yoko Ono i explora les connexions artístiques, polítiques i musicals entre la parella. L’àlbum i l’emblemàtica cançó que li dona títol expressen el geni extraordinari d’una música que va definir un moviment i una era.

“El cel sobre John Lennon i Yoko Ono”, que compta amb intervencions de Yoko Ono, Julian Lennon, el fotògraf David Bailey, el galerista John Dunbar, Dan Richter, veí de Yoko Ono i exassistent personal de John Lennon, i Eddie Veal, dissenyador de l’estudi on es va gravar «Imagine», i amb imatges inèdites de l’arxiu privat de Lennon i Ono, presenta l’entorn creatiu, humà i històric d’una de les cançons i un dels àlbums que van marcar tota una època.

Photo by Spud Murphy © Yoko Ono

Yoko Ono va escriure la lletra d'»Imagine» a principis del 1971 i Lennon en va compondre la música i la va interpretar. La tardor d’aquell any, l’àlbum es va convertir en número 1 al Regne Unit, primer; als Estats Units, després; i finalment arreu del món. «Crec que en John i jo ens vam conèixer per fer aquesta cançó», declara Ono, amb la perspectiva de tots aquests anys. La història d'»Imagine» és la història d’amor de la parella.

Catalunya Ràdio també se suma a la commemoració “El matí de Catalunya Ràdio” dedicarà un espai especial en homenatge al cantant amb un reportatge fet des de la Monumental per recordar el concert dels Beatles que hi va tenir lloc el 3 de juliol del 1965. En aquella ocasió, 18.000 persones van omplir la plaça de toros, en un esdeveniment que va ser el més multitudinari de la minigira europea que el quartet de Liverpool va realitzar per ciutats com París, Niça, Milà, Roma o Madrid.

A partir de les 12.00, l’equip d’”El matí de Catalunya Ràdio”, encapçalat per Albert Segura, recordarà aquell històric moment amb quatre persones que hi van assistir: el cantant dels Sírex, Leslie, el periodista radiofònic Josep Maria Francino, el melòman i col·leccionista de vinils dels Beatles Vicenç Comas i la mànager Núria Batalla, que durant molts anys va gestionar la carrera de Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Joan Isaac, Pere Tapias, Raimon o la Companyia Elèctrica Dharma.

El programa també analitzarà la figura de Lennon en una taula de debat amb els músics Lluís Gavaldà i Gerard Quintana i el periodista i crític musical Jordi Bianciotto. Tots tres faran un repàs de la trajectòria de John Lennon amb les cançons preferides del músic. També el programa «Independents» de l’emissora iCat, amb Josep Martín, dedicarà una part del programa d’avui dilluns a parlar del fet. En aquest cas, el 40è aniversari de la mort de John Lennon servirà per repassar la vida d’altres músics que també van morir a trets. A més, iCatTapes emetrà en línia la playlist del millor de John Lennon, segons els oients d’iCat. La selecció de cançons de l’ex-Beatle triades pels oients d’iCat en el 40è aniversari de la seva mort es podrà sentir a partir de les 12.00 de demà, 8 de desembre.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: