Les sèries brillen a Sitges 2018

Text – Redacció-Premsa Sitges 2018. Fotos – Albert Roca.

La presentació mundial de la sèrie d’animació de Movistar+ Virtual Hero, al costat de les produccions Netflix, Las escalofriantes aventuras de Sabrina La maldición de Hill House, han acaparat l’atenció del públic en la quarta jornada del Sitges 2018, d’aquest diumenge. A més, Sitges ha guardonat a dues grans estrelles, les actrius Helga Liné i Josie Ho. Després de rebre ahir el Gran Premi Honorífic l’actor Nicolas Cage ha protagonitzat una trobada amb els fans. És la màgia de Sitges, que arriba des de les grans estrelles fins al talent emergent.

portada
Copyright – Albert Roca.

“Amb pel·lícules com Guardianes de la Galaxia o Vengadores: Infinity War, com no s’interessarà el públic juvenil en el cinema? Ens interessa i molt”. Són les primeres paraules de Rubius  –el youtuber de més èxit internacional i un dels més seguits del món– en l’inici de la presentació de Virtual Hero, la sèrie original de Movistar+, en col·laboració amb Zeppelin i el Grupo Planeta. El públic ha pogut veure en la pantalla de l’Auditori Melià, els tres primers episodis de la sèrie d’animació, que es començarà a emetre a partir del 12 d’octubre, en la que Rubius ha estat treballant durant els darrers anys al costat del director Alexis Barroso, la il·lustradora Lolita Aldea i el guionista Juan Torres.

rubius
Copyright – Albert Roca.

 

Per la tarda, els actors Ross Lynch i Kiernan Shipka, protagonistes de Las escalofriantes aventuras de Sabrinahan desfilat per una concorreguda Red Carpet, en una nova sessió de Serial Sitges, on també s’ha vist en premiere europea el primer capítol de La maldición de Hill House, ambdues produccions originals de Netflix.

sabrina
Copyright – Albert Roca.

 

Si la matinada del dissabte era la directora irlandesa Ailin Clark qui presentava The Devil’s Doorway, una de les pel·lícules de terror més interessants de l’any, en la jornada d’avui han brillat dues altres dones. L’actriu, cantant i productora Josie Ho, una de les figures més rellevants en la indústria del cinema de Hong Kong de les darreres dues dècades, ha rebut el Premi Màquina del Temps de mans de Mike Hostench, subdirector del Festival, durant la celebració del tradicional còctel del Hong Kong Trade Development Council al jardí de l’Hotel Meliá.

josie 2
Copyright – Albert Roca.

 

Helga Liné, l’actriu alemanya establerta a Espanya des de la dècada dels anys seixanta i figura essencial del gènere fantàstic estatal, amb títols com Pánico en el transiberiano, o El espanto surge de la tumba, ha rebut el Premi Nosferatu, que il·lustra la secció Brigadoon.

helga
Copyright – Albert Roca.

 

En l’apartat cinematogràfic d’avui ha destacat la presentació, dins de la Secció Oficial, d’Under the Silver Lake, de David Robert Mitchell, director que va revolucionar el terror amb It Follows a Sitges 2014, i que es consolida ara com un cineasta de culte, amb un thriller paranoic ambientat a Los Ángeles i protagonitzat per Andrew Garfield. Per la seva banda, Pascal Laugier, realitzador francès, que va sacsejar Sitges el 2008 amb Martyrs –títol que es va projectar la matinada del dissabte al Prado– ha presentat també en Secció Oficial, Ghostland, un film de terror visceral, amb psicòpates, en el que res és el que sembla i en el que novament les dones són protagonistes.

pascal
Copyright – Albert Roca.

 

Sobre aquest aspecte, el director ha comentat en la seva trobada amb la premsa que li resulta molt fàcil crear personatges femenins: “quan escric sempre penso en personatges femenins, m’és fàcil projectar-me en ells i així exploro sobre l’enigma que envolta la dona”. En la secció Seven Chances, Alex Proyas, director australià de títols de culte com El Cuervo o Dark City, ha presentat al cinema Prado, la versió restaurada de la seva òpera prima, Spirits of the Air, Gremlins of the Clouds(1989).

La jornada d’avui també ha tornat a tenir a Nicolas Cage com a convidat destacat, ja que ha protagonitzat una trobada amb els fans, en la que ha compartit la seva genuïna visió del cinema.

També avui ha estat el moment de One Cut of the Dead, una pel·lícula japonesa de baix pressupost, que ha rebut aplaudiments en totes les sessions en que s’ha projectat. Aquest és el Sitges 2018. Així és el Festival: un aparador per a la imaginació.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s