“Pot haver-hi tants universos diferents com opcions no triades a la vida”. A partir del 15 d’octubre, a TV3, “Si no t’hagués conegut”, una història d’amor amb un toc de ciència-ficció.

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Dilluns 15 d’octubre, a les 21.55, TV3 estrena “Si no t’hagués conegut”, la nova sèrie de TV3 amb la col·laboració de Diagonal TV i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la participació de l’Institut Català d’Empreses Culturals.

SiNoThaguesConegut-16.jpg

L’Auditori de TV3 ha acollit la presentació de la que serà la nova sèrie de TV3 per a les nits de dilluns, “Si no t’hagués conegut”, amb la presència de Vicent Sanchis, director de TV3; Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3; Jaume Banacolocha, productor executiu de Diagonal TV; Sergi Belbel, creador de la idea original, guionista de la sèrie i productor executiu creatiu; Kiko Ruiz Claverol i Joan Noguera, directors de la sèrie; Eugeni Margalló, director de producció, i els actors Andrea Ros, Muguet Franc, David Vert, Montse Guallar i Javier Beltrán.

Els assistents, a més, han pogut veure el primer capítol d’aquest drama romàntic de 10 capítols que arribarà a TV3 el 15 d’octubre.

SiNoThaguesConegut-02.jpg

“La gran producció ‘La catedral del mar’ ha posat el llistó molt alt”, ha dit el director de TV3, al temps que ha comentat que aparentment “la ciència-ficció, com a gènere que habitualment no toquem, podia complicar les coses. Però vist el primer capítol –ha prosseguit-, els dubtes s’han esvaït del tot. Estem al davant d’una gran sèrie que no té res a veure amb el que s’ha fet abans, i amb un nivell de qualitat excepcional.”

“N’estem molt convençuts des que ens va arribar de la mà de Diagonal TV”, ha explicat Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, un cop ja vist el capítol. “Aquest producte, nascut de la mà de Sergi Belbel i amb els actors que el lideren, és un luxe per a nosaltres i un miracle… Una sèrie que la pensàvem des de feia temps, però que ens ha costat produir-la pels temps difícils que hem passat. I és un miracle que des que es va començar a rodar al mes de maig, ja disposem dels capítols per poder-la estrenar. És un èxit, una aposta seriosa, diferent i que ens dona garanties de qualitat, els actors estan immensos i només queda esperar com ens mesura l’espectador.”

SiNoThaguesConegut-06.jpg

Els habituals del Festival de Sitges també podran gaudir de la preestrena de la sèrie, el divendres 12 d’octubre, a les 20.30, a la Sala Tramuntana, amb part important de l’equip tècnic i artístic, i veure com “l’acull el nostre festival preferit de fantàstic”, deia Sala-Patau.

“Per nosaltres ha estat un repte fer una sèrie com aquesta”, ha dit Jaume Banacolocha, productor executiu de Diagonal TV. “Una sèrie d’espais totalment naturals i un disseny de producció on a l’hora de rodar s’han prioritzat les èpoques, després les localitzacions i, finalment, els capítols que eren imprescindibles perquè s’arribés a emetre el dia 15. Ha estat una producció molt complicada amb el cost, en aquest cas, dels efectes especials, que és un afegit en una sèrie com aquesta.”

La idea de la sèrie “Si no t’hagués conegut“ va néixer al cap de Sergi Belbel de manera simultània a una obra de teatre que es va representar als teatres de Madrid. “La ficció televisiva ens permet ficar-nos dins del personatge d’una manera més extensiva que el temps i l’espai limitat que t’ofereix un escenari”, ha explicat Belbel. “Et permet agafar una història, que podria ser una obra teatral, i multiplicar-la com fa la sèrie. La idea ha estat crear una història que pogués tenir recorreguts diferents en funció de les opcions que hem anat desestimant al llarg de les nostres vides.”

SiNoThaguesConegut-17.jpg

“Pot haver-hi tants universos diferents com opcions no triades a la vida”, aquesta frase va inspirar Belbel. Això és el que passa a “Si no t’hagués conegut”. L’Eduard (Pablo Derqui), un home de negocis de mitjana edat, casat feliçment amb l’Elisa (Andrea Ros) i pare de dos fills, veu com la seva vida fa un gir inesperat: una desgràcia que ell mateix provoca de manera indirecta el colpeix brutalment. Però a l’Eduard, de la mà d’un personatge clau interpretat per Mercedes Sampietro, se li oferirà l’oportunitat d’entrar en universos paral·lels diferents en funció de decisions o opcions de la vida que ell ha anat desestimant.

“Si no t’hagués conegut” no deixa de ser una història d’amor intensa, d’igual a igual entre l’Eduard i l’Elisa, que proposa a l’espectador un joc: “pensa en el teu recorregut vital i planteja’t on t’haurien portat les opcions que has desestimat, si haguessis pres la decisió contrària. Un tema molt universal”, afegeix Belbel. Al seu costat, treballant en els guions, Cristina Clemente ha estat l’encarregada del vessant més emocional dels personatges, sobretot el de l’Andrea Ros, que és cabdal a la trama; i Roc Esquius s’ha ocupat del vessant més tècnic del gènere de ciència-ficció.

Intentant portar a la pantalla el que la ment de Belbel havia imaginat, i aconseguint-ho, hi ha hagut Kiko Ruiz Claverol i Joan Noguera, els directors de la sèrie.

“És una sèrie diferent, una mica inclassificable”, comentava Claverol. “Singular, que ja ens agrada. Hem pogut traspassar a les imatges tota la sensibilitat de Sergi Belbel i, a més, donar-hi un toc molt cinematogràfic. La sèrie és un joc d’anar cap aquí, cap allà, en el temps, present i passat, i triar un altre camí, amb l’amor com a motor de tot.”

Responent a la pregunta en ment de tots: “És una sèrie per a l’audiència de TV3?”. “La ciència-ficció és sempre caminar com per la vora de l’abisme. Si no és fa bé, es nota molt”, ha comentat Vicent Sanchis. “Per això vam tenir una mica d’angoixa al principi, no n’havíem fet mai cap i era el moment de provar-ho. Quan vam veure el primer capítol se’ns van esborrar tots els dubtes. L’audiència de TV3 és molt variada i cada sèrie ens n’ha portat de nova, de diferent. La de ‘Merlí’ no és la mateixa que la de ‘Cites’, i també deien que ‘Benvinguts a la família’ no feia per TV3. ‘Si no t’hagués conegut’ ha significat vertigen al principi i satisfacció un cop vista.”

“Hi ha una necessitat d’innovar. Veníem d’una tercera temporada de ‘Merlí’, d’una segona d’‘El crac’… ‘Si no t’hagués conegut’ és diferent, ens arriba de la mà d’un soci potent com Diagonal TV i amb un gran autor com Belbel al darrere…”, ha dit Sala-Patau. “El primer capítol és introductori, explica un drama, i a això ja hi està acostumat l’espectador de TV3. I li hem de demanar que tingui paciència. Tots els episodis tenen un premi important al final que segur que l’enganxarà al següent capítol.”

“És una sèrie molt diferent i el que ha fet Pablo Derqui (que no era present a la roda de premsa) ha estat històric”, ha dit Andrea Ros. “Ha estat un luxe fer un personatge que fa tantes coses diferents, fins i tot de contradictòries. I, sobretot, un personatge femení interessant, en una relació de parella que és de tu a tu i no només una ‘acompanyant’”.

Al voltant d’aquesta parella que formen Pablo Derqui i Andrea Ros hi ha tota un ventall de personatges secundaris que també evolucionen al llarg de la trama. Javier Beltrán interpreta l’Òscar, el millor amic de l’Eduard. Aquell amic incondicional que sempre està a prop quan el necessites, la família que un escull. Montse Guallar és la Maria, la mare coratge de l’Eduard, una patidora que entén la pèrdua del seu fill. David Vert és el Pere, el germà de l’Eduard, que viu la tragèdia de manera preocupant perquè li falta informació i no sap com ajudar-lo. Muguet Franc és la Tere, la dona del Pere i cunyada de l’Eduard, fidel al seu marit, un personatge callat però d’aquells que hi és quan se’l necessita.

L’espectador passarà per tot un torrent d’emocions al llarg d’aquests 10 capítols: “No et pots perdre cap detall, i farà que en vulguis veure dos o tres de seguits”, deia Montse Guallar que es va llegir els guions sense pausa.

“Jo em miro sèries de fora i em preguntava si seríem capaços de fer coses iguals, i sí, ho hem fet. És espectacular”, afirmava l’actor David Vert.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: