Sílvia Munt: “La resposta planteja les preguntes més importants que ens fem cada dia”

Text – Redacció-Premsa Focus. Foto – Premsa Focus.

Aquest dimecres 20 de juny el Teatre Goya ha acollit la presentació de La resposta, una obra de Brian Friel dirigida per Sílvia Munt. El director artístic del Teatre Goya, Josep Maria Pou, ha obert la roda de premsa recordant l’èxit d’ El preu, una producció de Bitò que es va exhibir al mateix Teatre Goya durant el Grec 2016 Festival de Barcelona i també comptava amb direcció de Sílvia Munt.

08db0d07-15dd-4dae-aff8-c85d8d3c732f.jpg

Cesc Casadesús, director del Grec Festival de Barcelona, ha explicat que Munt “estava enamorada d’aquesta obra i, gràcies a la seva convicció, em van convèncer de portar-la al Grec”. A Brian Friel, un dels dramaturgs més prestigiosos de la seva generació, se’l considerava el Txèkhov irlandès, i a La resposta examina la complexitat de les relacions humanes. “És una obra d’una intel·ligència, lucidesa i sensibilitat que només els mestres la poden escriure”, ha explicat Sílvia Munt, directora d’aquesta producció de Bitò. “Em va quedar gravada a la pell i vaig pensar que era molt bo poder-la acostar al públic”.

Per a la directora de l’espectacle, “La resposta és la culminació d’un home al qual no s’havia homenatjat prou i que descriu les preguntes més importants que ens fem cada dia, com ara qui som, qui voldríem ser o com suportem l’existència quan passen drames”. El muntatge compta amb un repartiment de luxe: Emma Vilarasau, David Selvas, Àngels Gonyalons, Àlex Casanovas, Eduard Buch, Carme Fortuny i Ferran Rañé. “No és una obra en què  passin grans coses”, ha declarat Emma Vilarasau. “Veiem els seus protagonistes per la finestra durant un dia, des de l’hora de dinar fins al capvespre. L’obra és una espera”, ha afegit l’actriu, que interpreta una pianista que va ser una jove prodigi que, ara, sempre està preocupada per arribar a final de mes. David Selvas, que es posa a la pell d’un reconegut novel·lista que fa temps que no escriu cap novel·la, ha declarat que “Brian Friel reinventa i agafa l’univers de Txékhov, i el porta a l’actualitat”.

image.jpg

Segons l’actor i director, “Friel construeix uns personatges que es refugien del dolor”. L’obra també presenta una peça audiovisual que, a part de David Selvas, compta amb les interpretacions de Raquel Ferri i Rita Soteras Vidaurrázaga.

La resposta és una producció de Bitò i el Grec 2018 Festival de Barcelona que inicia funcions al Teatre Goya el pròxim 27 de juny. L’estrena oficial  de l’espectacle serà el 5 de juliol, a les 20.30 hores.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s