Julio Manrique: «Èdip és una obra despullada de retòrica que connecta amb el públic»

Text – Premsa Focus. Fotos – David Ruano.

Aquest dimarts 3 d’abril el Teatre Romea ha presentat Èdip de Sòfocles, un text adaptat per Jeroni Rubió Rodon i dirigit per Oriol Broggi. El vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, Jordi González, ha iniciat la roda de premsa afirmant que «Èdip és una tragèdia extraordinària i una obra perfecta per entrar en aquest temple, que és el Romea, i escoltar-la tranquil·lament». 

image(1) copia
Copyright: David Ruano
L’obra, producció del Teatre Romea, neix d’un encàrrec de Carles Canut, director artístic d’aquest teatre, amb la voluntat de portar a escena un clàssic amb Oriol Broggi i Julio Manrique al capdavant. El director del muntatge s’ha mostrat molt satisfet amb la proposta rebuda i ha destacat que «Èdip és una tragèdia molt potent que, quan la treballes, te n’adones que ha influenciat en moltes obres posteriors». Jeroni Rubió Rodon, adaptador del clàssic de Sòfocles, ha destacat que l’obra «juga amb la mirada de l’espectador i té moltes lectures: filosòfica, política, naturalista, etc. I aquest és l’èxit dels clàssics» -ha afegit- «que toquen diferents tecles».
327f1414-84f0-430e-b0af-fa0168970d0b copia
L’obra se centra en la figura d’Èdip, rei de Tebes, i la recerca de la seva pròpia identitat. Segons ha explicat Broggi,  el personatge principal «comença a investigar-se a ell mateix i la seva relació amb el món, i això s’engloba dins del moment en què l’home passa a ser la mesura de totes les coses i això anirà en contraposició amb el món dels déus». El director també ha remarcat que Èdip és una obra per a tots els públics: «les tragèdies gregues tenen atractius per a un públic transversal».
Julio Manrique, protagonista de l’obra, ha explicat que posar-se a la pell d’Èdip ha estat «un viatge molt maco en què hi ha un trànsit entre un heroi positiu -el rei de Tebes que s’estima la seva ciutat i que realment vol ajudar-la-, que acaba caient en un forat que és la descoberta de la seva identitat i els seus orígens». Per a l’actor, la peça connecta amb el públic al tractar-se d’una «obra despullada de retòrica i no tan grandiloqüent com feien els grecs».
image copia.jpg
La resta de la companyia, formada per Mercè Pons, Clara de Ramon, Carles Martínez, Marc Rius, Miquel Gelabert i Ramon Vila, també present a la roda de premsa, ha valorat molt positivament el gran treball de direcció d’Oriol Broggi i la complexitat de portar a escena una tragèdia grega. Carles Martínez ha explicat que, anteriorment, no havia treballat en cap tragèdia grega. «Estem acostumats al drama però l’estat de la tragèdia és molt particular, tant com la comèdia. És un treball complex que et demana una serenitat especial».
Èdip, una producció de Teatre Romea, inicia funcions el 4 d’abril i l’estrena oficial serà el dijous 12 d’abril a les 20.30 h. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: