L’actor Richard Gere, una gran estrella de Hollywood premiat als Premis Continuarà de Cultura 2017

Texto – Redacción-Prensa TVE. Fotos – Albert Roca.

L’actor Richard Gere, l’escriptora Dolores Redondo, el director de l’obra “La treva” Julio Manrique, el Gran Teatre del Liceu, Los Manolos, la directora Carla Simón i l’actriu Bruna Cusí de la pel·lícula «Estiu 1933», el xef David Andrés, la cantant Andrea Motis, l’editorial Arpa Editores, l’escriptor Marc Moreno i el Jazz Club Café Vienès de l’Hotel Casa Fuster han estat els guardonats dels Premis Continuarà de Cultura 2017 celebrats aquest divendres 21 d’abril. Aquests guardons dolços, que són un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant aquest any, s’han lliurat a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona on s’han trobat centenars de persones de l’àmbit cultural i de la societat catalana.

Enguany l’estrella cinematogràfica internacional Richard Gere ha rebut el guardó per la seva contribució extraordinària a la cinematografia mundial, amb títols tan coneguts com «American Gigolo», «Oficial y Caballero» i «Pretty Woman». L’actor nord-americà ha dit que és una meravella estar en una ciutat tan bonica com Barcelona i sobretot en la festa del llibre i la rosa, la festa més maca de l’any.

Andrea Motis ha recollit el premi per la seva trajectòria encara jove, pel seu treball i perquè la que en el seu dia va ser una nena prodigi ara s’està consolidant com una gran artista. La jove cantant, trompetista i saxofonista de jazz ha agraït el guardó i ha dit que “és un honor rebre el premi al costat dels altres premiats, gent que tant admiro”. També ha afegit que és una alegria participar en uns premis de cultura i arts que són essencials i cal potenciar-los, sobretot els mitjans públics com TVE.

El següent premiat ha estat el xef David Andrés per la feina, valentia i actitud per emprendre gaudint amb el que fa. David Andrés ha donat les gràcies per reconèixer la feina d’un cuiner que fa 8 anys que cuina. I un honor i un plaer rebre el premi pel treball del dos equips en que forma part: al Somiatruites d’Igualada i a l’Àbac de Barcelona.

Del món cinematogràfic, els Continuarà ha destacat la pel·lícula «Estiu 1993», una lluminosa, tendra i emocionant història autobiogràfica. La seva directora, Carla Simón, ha explicat: “Ens fa molta il·lusió rebre el premi abans d’estrenar la pel·lícula a casa” i ha agraït la participació de TVE al film, “ha estat crucial per poder tirar-la endavant”. La protagonista de “Estiu 1993” Bruna Cusí guardonada per la seva gran interpretació, ha agraït el primer premi de la seva carrera i li ha donat les gràcies a Carla Simó per oferir-li aquest projecte tan bonic.

El món de la literatura en el marc de Sant Jordi no podia faltar. L’escriptora Dolores Redondo guanyadora de l’últim Premi Planeta amb la novel·la «Todo esto te daré», ha estat guardonada per la seva capacitat en captivar-nos amb la trilogia del Baztán i per la seva darrera novel·la. Dolores Redondo ha explicat que rebia el seu segon premi Continuarà, després de rebre’l per “El guardian invisible” com a novel·la revelació, “gràcies a TVE per tenir tant bon ull”. I li ha dedicat el premi a Barcelona “la ciutat on es compleixen els meus somnis a la realitat”.

Pel que fa al teatre, s’ha premiat a Julio Manrique per la direcció de l’obra «La treva», una explosió de veritats contradictòries que xoquen unes amb les altres, mentre l’espectador, confús, intenta posicionar-se, sense aconseguir-ho. L’actor i director ho ha volgut compartir amb la seva companyia i ha donat les gràcies als premis Continuarà per seguir insistint en la divulgació cultural.

RTVE Catalunya també ha volgut premiar una de les institucions culturals més prestigioses de Catalunya: el Gran Teatre del Liceu. El director del Liceu, Roger Guasch ha recollit el premi i ha agraït a TVE el seu recolzament.

Sense sortir dels escenaris, però en aquest cas musicals, uns altres guardonats han estat els creadors de la banda sonora de Barcelona ’92 Los Manolos. Perquè han decidit reunir-se per treure un nou disc amb els seus grans èxits i col·laboracions de luxe, amb una gira internacional. Han explicat que s’han tornat a reunir, l’amistat ha crescut per seguir oferint molta rumba i molta festa.

També han rebut un guardó Joaquín Palau i Álvaro Palau creadors de la nova editorial Arpa Editores, per la seva contribució, des de l’edició i han compartit el premi amb el seu equip i ha acabat: “Esperem que l’editorial ens uns anys sigui un referent per tots vosaltres”.

Marc Moreno ha aconseguit el guardó per la seva voluntat d’acostar-nos amb «Temps de rates» a la realitat menys amable, seguint la funció social pròpia de la novel·la negra, unes vides sense perspectives de les capes invisibles de la nostra societat. L’escriptor ha reivindicat la feina dels autors no mediàtics i dels de casa.

Finalment, també s’ha volgut guardonar el Jazz Club Café Vienés de l’Hotel Casa Fuster per la seva aposta cultural, referent dels amants del bon jazz. Joan Carles Casanovas, director de l’Hotel Casa Fuster, ha agraït el reconeixement per aquests 10 anys, una aposta per la cultura i pel jazz en directe.

L’acte va finalitzar amb la tradicional foto de família, amb tots els guardonats, envoltant al mític Richard Gere.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: