Presentació d’Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga a l’Hospital de Sant Pau

Text – Redacció-Albert Roca. Fotos – Patricia Galdón-Albert Roca.

El recinte modernista de l’hospital de Sant Pau ha estat l’escenari escollit de la presentació oficial de l’esperada nova pel·lícula d’Agustí Villarong en aquest dimarts 14 de març. L’Hospital de Sant Pau va ser precisament un dels escenaris del rodatge d’una pel·lícula on el rerefons d’una guerra fa aflorar les passions humanes amb tota la seva intensitat. La preestrena oficial es va celebrar hores després als Cinemes Aribau de Barcelona. En l’acte han estat presents el director de la pel·lícula, Agustí Villaronga, els actors Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla, Bruna Cusí i Fernando Esteso. Els ha acompanyat la productora de la pel·lícula, Isona Passola. La pel·lícula s’estrena aquest divendres 17 de març.

Sinopsi

Front d’Aragó, 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà, destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims), que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la Senyora de la comarca.

El millor amic del Lluís, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona al seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat.

Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s’estableix entre ells dos un “estat de guerra”, que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

El director Agustí Villaronga
Oriol Pla i Núria Prims
Bruna Cusí i Marcel Borràs

INCERTA GLÒRIA està basada en la novel·la homònima de Joan Sales, traduïda a més de 20 llengües i declarada per The Economist com un dels 10 millors llibres de ficció publicats en anglès en 2014.

La pel·lícula està dirigida per Agustí Villaronga que compta amb l’equip que va produir l’èxit sense precedents del cinema català, PA NEGRE. Els protagonistes de la pel·lícula són Marcel Borràs, Núria Prims, Oriol Pla i Bruna Cusí i compta amb la col·laboració especial de Luisa Gavasa, Terele Pávez, Fernando Esteso i Juan Diego.

El guió és de Coral Cruz i del propi Villaronga, la fotografia de Josep M. Civit, la direcció artística de Ana Alvargonzález, el muntatge de Raúl Román, el càsting de Pep Armengol, el vestuari de Mercè Paloma, el maquillatge i la perruqueria d’Alma Casal, i la direcció de producció d’Aleix Castellón.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: