El passat marca la nova temporada de “Nit i dia”

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Des del 16 de gener es roda la segona temporada de la sèrie de TV3 produïda per Mediapro “Nit i dia”, el “thriller” realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscos de la realitat.

mf5c1593-b-copia-portada

“Fem una mica de teatret”, criden en el set de rodatge, i Peter Vives i Lluïsa Mallol assagen l’escena que gravaran al cap d’uns moments. Manuel Huerga, el director, no perd detall. La segona temporada de “Nit i dia” està en marxa.

 Molts ulls miren com Damià Camps dorm tranquil·lament al seu llit quan algú li obre de cop les cortines i el desperta. A l’equip habitual se li ha sumat la premsa, que avui ha visitat el rodatge del “thriller” de TV3. L’acció passa al loft que és vivenda i estudi d’art d’aquest artista emergent. Ha comptat amb l’ajuda d’una dona forta, decidida, poderosa, la Joana Porta, esposa d’un polític de moral dubtosa. Ella li ha obert les cortines i li ha interromput el somni. Al cap de tres hores agafen un avió cap a Zuric. Li ha aconseguit una entrevista amb el canal Arte, li diu. Li fa la maleta, ella mana.

mf5c1434-b-copia

Vives i Mallol interpreten dos dels nous personatges de la segona temporada de “Nit i dia”. Al seu costat, noms de la mida de Josep Maria Pou, Pep Cruz, Irene Montalà, Clara Segura, Miquel Fernández, Mar Ulldemolins, David Verdaguer i Andrés Herrera, que avui han compartit una estona amb la premsa per explicar el seu paper en la sèrie i l’evolució dels seus personatges.

 “La primera temporada mostrava el costat fosc de les persones en un àmbit privat. En aquesta segona, el costat fosc és en un àmbit més públic, més social. Parlem de corrupció política, de corrupció moral, de corrupció de menors, però, sobretot, parlem de la culpa, de la impunitat, del perdó i del passat”, explica Jordi Galceran, creador de la sèrie juntament amb Lluís Arcarazo. “Quan vam pensar en els nous capítols vam decidir parlar del pes que té el passat en la vida de les persones, què van fer o què van deixar de fer i com els ha afectat. En la segona temporada el passat retorna.”
mf5c1430-b-copia

“En la primera temporada, la protagonista (Sara Grau) es trobava amb un cas que la feia preguntar-se pel seu present, sobre les seves relacions personals, la seva relació matrimonial, sobre com era ella. Si es considerava una bona persona. En aquesta temporada, el que fem és tirar enrere. Partint d’un nou cas es veurà obligada a enfrontar-se al passat”, afegeix Lluís Arcarazo. “El que explicarem és que no és possible fugir del passat per molt que creguis que ho has aconseguit.”

“Òbviament hi haurà morts i assassinats”, ens diuen els seus creadors, i serà una temporada més violenta, ens avisen. “Aquest cop es veuran els assassinats, a diferència de la primera temporada, que no és un fet petit, tampoc pel que fa al rodatge”, afegeix Oriol Paulo, director d’una part dels capítols i col·laborador en la redacció dels guions. El descobriment casual del cos d’un jove, desaparegut fa vint-i-cinc anys, un cas que ha prescrit, marcarà l’inici de la trama principal.

Més violenta moralment també, perquè en aquesta nova temporada no hi haurà un assassí patològic, un psicòpata, sinó, com explica Arcarazo, “les persones que cometen els crims en són conscients. Ho fan a sang freda. Ara no es pot justificar que el culpable és un psicòpata boig com era el mataiaies. Aquí són morts més fredes, més raonades, més dures moralment”.

 La segona temporada seguirà l’estil de la primera. No és una sèrie sobre qui és l’assassí, sinó per què fa el que fa. Serà una història que començarà i acabarà, i tot tindrà respostes.
mf5c1476-b-copia

Poc poden explicar els actors del que els passarà als seus personatges. Tant és si són els que segueixen de la primera com els nous de la segona. És una sèrie de misteri, un “thriller” i qualsevol espòiler de més, pot descobrir un punt clau a la nova trama. “És una sèrie de personatges complexos. La gràcia és anar descobrint a poc a poc el que amaguen. Són ambigus”, diu Galceran, “Són ‘Nit i dia’”, i amb això ja ho diu tot.

 L’espectador recuperarà els personatges de la primera temporada quan ja ha passat un any del cas del mataiaies. L’Institut forense continuarà sent el centre de l’acció perquè “a Barcelona es continuarà matant”, sentencia Clara Segura. Seguint els esdeveniments de la primera temporada, la vida de la Sara Grau haurà canviat: “Està clar que la relació amb el seu marit no podia continuar” i es convertirà en el centre d’una nova trama principal que es combinarà amb altres que implicaran tota una sèrie de personatges. En Pol Ambrós (David Verdaguer) aconseguirà tenir nòvia, que li donarà alguna sorpresa poc agradable. L’Aitor Otxoa (Miquel Fernàndez), ara que la seva millor amiga s’ha convertit en la seva parella, viurà una lluita emocional durant tota la nova temporada. A en Víctor González (Andrés Herrera), l’excompany del Marc Ramos a l’Iraq, el passat li trucarà a la porta. I la Carmen Garcia (Mar Ulldemolins), l’advocada no vocacional, aconseguirà una feina nova que no serà aigua neta. La gelosia, no escoltar els consells, l’obsessió, les addiccions i la falta de valors seran alguns dels punts foscos de tots aquests personatges que es recuperen.
mf5c1603-b-copia

Al seu costat n’hi ha de nous. El gran Josep Maria Pou interpreta Benet Muntada. El recent Gaudí d’honor, declarat fan de la primera temporada, interpreta un llibreter i restaurador de llibres vells. Un home de cultura que parla per boca de Shakespeare i que està preocupat per l’educació de la infància. “Tots els personatges actuen perquè tenen deutes amb el passat”, comenta Pou. Irene Montalà serà Eva Vivancos,  la nova antropòloga forense de l’institut. Encantada de tornar a TV3 en la sèrie de la que no es va perdre un capítol, l’actriu ha explicat que el seu personatge “participarà en la resolució del cas de la trama principal de la sèrie”. Pep Cruz serà Fidel Martín, un guàrdia civil retirat a qui demanen ajuda en un cas antic que li va deixar una espina clavada perquè no el va poder resoldre en el seu moment. “Un personatge que arrencarà algun somriure en aquesta sèrie tan criminal”, explica el mateix Cruz. Lluïsa Mallol és Joana Porta, una galerista casada amb un polític. “M’agrada molt ajudar els nous talents a prosperar”, diu Mallol. Un dels joves talents que ajuda és en Damià Camps, interpretat per Peter Vives, que es trobarà entre dues dones. La tria li implica massa renúncies. “En Damià és dia, però viu en un ambient de nit”, comenta Vives.

 Una trama de corrupció política amb una d’assassinat. Personatges que tenen portes obertes amb el passat i en trobar-se fa que se’n tanquin algunes però que se n’obrin altres de pitjors. Trames que es poden llegir en l’actualitat i recordar casos reals. “No hi ha bones persones”, sentencia Josep Maria Pou. La nova temporada de “Nit i dia” promet, i molt.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: