La directora, actriu i cantant Maria de Medeiros protagonitza un cicle sobre la seva trajectòria a La Filmoteca de Catalunya

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roa-Carlos Ferriz.

La Filmoteca de Catalunya projectarà durant els dos primers mesos de 2017 una selecció de títols de la seva filmografia com a actriu, de les seves pel·lícules com a directora – Capitanes de Abril-, el seu documental Je t’aime…moi non plus: Artistes et critiques i les cartes filmades intercanviades amb l’escriptor i filòsof Stéphane Zagdanski, Entre deux inconnus. És precisament l’anècdota de quan es van conèixer Stéphane Zagdanski i Maria de Medeiros la que dóna títol a aquest cicle de la Filmoteca de Catalunya. Quan l’assagista se la va creuar un dia amb un somriure en un bar de París. No va identificar la noia, però la dolçor d’aquells llavis i aquells ulls va quedar impresa a la seva memòria.

maria-portada

El cicle va ser presentat ahir i on l’actriu va parlar de la seva trajectòria recordant quan va participar a Pulp Fiction «Tinc molts bons records, ja que era una pel·lícula d’autor i amb un guió complexe literari». A Eapanya la vem descobrir a través de Bigas Luna, amb qui va rodar «Huevos de oro» » em va fer descobrir Espanya i tinc uns grans records d’ell». Respecte a venir a Barcelona «m’encanta venir ja que a més a Barcelona va ser on vaig conèixer a la meva parella».

maria-2

Maria de Medeiros va explicar la experiència d’actriu «sempre deixo un apartament buÍt. Em poso a disposició dels personages i vull aprendre d’ells, però sense voler-ho saver tot. Sempre és millor que hi hagi un misteri al voltant dels personatges».

maria-4

L’any 2007 va ser jurat en el Festival de Cannes. Un fet que lliga amb veure les pel·lícules «penso que s’està pedent veure el cinema junts i el plaer de dicutir una pel·lícula».

maria-3

Maria de Medeiros, actriu de projecció internacional

maria-5

Maria de Medeiros (Lisboa, 1965) ha desenvolupat la seva diversa carrera cinematogràfica al costat dels cineastes més rellevants del nostre temps, participant des de a grans èxits del cinema americà contemporani com Pulp Fiction, de Quentin Tarantino; a comèdies metafísiques franceses, Des nouvelles du bon Dieu, de Didier Le Pecheur; follies surrealistes canadenques, The Saddest Music in the World, de Guy Maddin; o grollers disbarats hispànics com Airbag, de Juanma Bajo Ulloa. Considerada l’actriu portuguesa de major projecció internacional, en la seva filmografia de més de 90 llargmetratges, hi trobem interpretacions per a cineastes com Manoel de Oliveira, Bigas Luna, Abel Ferrar, Isabel Coixet i Philip Kaufman entre molts d’altres.

PROJECCIONS AMB PRESÈNCIA DE MARIA DE MEDEIROS

maria-6

Viagem a Portugal Viatge a Portugal . SÉRGIO TRÉFAUT, 2011. Int.: Maria de Medeiros, Isabel Ruth, Makena Diop, Rebeca Close, Joao Pedro Bénard, Pedro Pachecho. Portugal. VOSC. 75’
Presentació i debat amb Maria de Medeiros el dimecres 11 a les 20.00 h. Sala Chomón.

Je t’aime…moi non plus: Artistes et critiques T’estimo…, jo tampoc: artistes i crítics MARIA DE MEDEIROS, 2006. França. VOSC. 82’
Presentació i debat amb Maria de Medeiros i diversos membres de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC). Dimecres 11 a les 21.30 h. Sala Laya

Entre deux inconnus Entre dos desconeguts. MARIA DE MEDEIROS, STÉPHANE ZAGDANSKI, 2015. França. VOSC. 90’. Projecció en format digital.
Presentació i debat amb Maria de Medeiros i Stèphane Zagdanski el divendres 13 a les 19.00 h Sala Laya.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: