“Merlí” va recollir ahir el Premi Iris del Jurat de l’Acadèmia de Televisió

el

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

La sèrie “Merlí” va recollir ahir a la nit, durant la cerimònia de la XVIII edició dels Premis Iris de l’Acadèmia de Televisió, el Premi Iris del Jurat. Oriol Sala-Patau, cap del departament de Ficció i Cinema de TV3; Aitor Montánchez , productor executiu de la productora Veranda TV, i Elisabet Casanovas, Iñaki Mur i Carlos Cuevas, tres dels actors de la sèrie, van ser els encarregats de pujar a l’escenari per recollir el guardó.
portada

Va ser el comitè professional format pels Premis Talent de l’Acadèmia: Jorge Salvador, Pedro Ricote i Francisco Díaz Ujado i els representants de la Junta Directiva de l’Acadèmia, Valentín Carrera, Rafael Galán i Tacho de la Calle, els encarregats de la deliberació d’aquests primers Premis Iris del Jurat.

Tots ells van decidir guardonar la sèrie “Merlí”, protagonitzada per Francesc Orella i que gira al voltant d’un professor de filosofia i la relació amb els seus alumnes de Batxillerat, per “apropar la filosofia i el pensament a la societat des de la ficció i pel seu reconeixement internacional”. Una ficció que no només se situa, setmana rere setmana, com el programa més vist dels dilluns, liderant l’audiència televisiva, sinó que també és tot un èxit a internet.
iris-1

Un premi que arriba just després que s’anunciés que la companyia Netflix ha adquirit els drets de la versió en espanyol de la primera temporada de  “Merlí” per a la seva difusió a l’Amèrica Llatina i per al mercat de parla hispana dels Estats Units. També a França podran gaudir de les ensenyances filosòfiques i de vida de Merlí. Canal Plus França n’ha adquirit els drets de la versió en francès, que s’emetrà a CINE+ FAMILLE. Mentrestant, s’està en negociacions per a l’adaptació de la sèrie a Itàlia, Alemanya i els Estats Units.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s