Bruce Campbell i Rob Zombie entusiasmen els fans de Sitges

Text – Redacció-Premsa Festival de Cinema de Sitges. Fotos – Albert Roca-Carlos Ferriz.

La catifa vermella de Sitges 2016 sembla no tenir fi. Quan els seguidors encara tenen a la seva retina el pas de Max von Sydow, les estrelles continuen travessant l’entrada de l’hotel Meliá. Bruce Campbell ha estat rebut avui amb una forta ovació, just en l’instant en que Walter Koenig rebia a l’Auditori el premi Màquina del Temps, i moments abans que el director i músic Rob Zombie i l’actriu Sheri Moon –que presenten aquesta nit 31– omplissin una sala de premsa totalment entregada. 

bruce-portada rob-portada“Sí… sí….sí”. Amb aquests monosíl·labs s’ha presentat l’esperadíssim Bruce Campbell a la roda de premsa. Una sala plena li ha respost amb una sonora ovació. L’actor nord-americà, que ha passejat tres vegades per Sitges com a protagonista de la saga de Posesión infernal, ha reconegut que han estat els fans els qui han donat vida al personatge d’Ash: “he fet de cowboy, d’atracador, m’he tallat el cabell… però els fans sempre em segueixen preguntant per Possessió infernal; així que he decidit reprendre el personatge amb la sèrie Ash vs Evil Dead”. L’actor, molt simpàtic i agradable al llarg de la seva trobada amb la premsa, té una agenda atapeïda a Sitges. Demà dijous (23h) rebrà el Premi Màquina del Temps i divendres signarà autògrafs (18h), protagonitzarà una masterclass (18.45h) i presentarà My name is Bruce / Posesión demencial a l’espai Brigadoon (21h). ”Posesión infernal ha estat prohibida en més de set països; a Alemanya, per exemple, no s’ha pogut veure fins fa un any i escaig, per aquesta creença de que el terror era un gènere menor; ara, s’ha convertit en un gènere respectat i es veu com una de les millors formes d’entreteniment”, ha subratllat el llegendari actor.

bruce-2

A la Secció Oficial Fantàstic, avui es presenta en sessió especial, 31, la darrera producció del director de culte Rob Zombie, que, al costat de l’actriu principal del film –i dona en la vida real–, Sheri Moon, han comparegut en roda de premsa. “31 sorgeix d’una idea molt simple: humans caçant humans”, ha declarat el director. Sheri Moon, per la seva banda ha comentat que té molta sort “de poder interpretar papers de dones fortes, amb caràcter i no simples víctimes; per a mi cada projecte és un repte”. Rob Zombie, famós músic i director de pel·lícules de gènere com Els renegats del diableHalloween: L’origen o The Lord of Salem –que es va presentar a Sitges l’any 2012–, ha subratllat que “el cinema de terror m’ha agra dat sempre des que era petit i així és com veig la vida que després reflecteixen les meves pel·lícules, malgrat que la realitat sigui molt pitjor”.

rob-2

Avui també ha estat el dia de la producció catalana Pet, dirigida per Carles Torrens, que en la seva presentació ha detallat les casualitats que finalment el van dur a aconseguir el guió d’aquesta pel·lícula i a comptar amb Dominic Monaghan i Ksenia Solo com actor i actriu principals. “El guió de Pet portava cinc anys circulant, i se’m va presentar arran de la meva pel·lícula Emergo. Pertanyia a l’MGM i gràcies als productors d’El orfanato vaig poder aconseguir amb els drets”, ha assenyalat Torrens, que ha afegit que “no disposava dels diners d’un estudi per a rodar-la,; per això vaig haver de fer-ho de forma independent, i va ser llavors quan em vaig assabentar que originalment s’havia escrit per a l’actor Dominic Monaghan i que ell mateix havia desenvolupat el seu personatge&rdqu o;. L’actor d’origen alemany ha insistit que per a ell la història “és un relat d’amor”.

Ksenia Solo, protagonista de "Pet".
Ksenia Solo, protagonista de «Pet».

Altres joves que han tingut un protagonisme especial avui són els de la Blood Red Carpet, la plataforma de Sitges que aposta pels nous talents. Han participat els actors i actrius Jorge Suquet, Miki Esparbé, Àlex Maruny, Melina Matthews, Olivia Delcán i Miranda Gas; i els directors Emiliano Rocha, Víctor Dryere i Raúl Cerezo.

Star Trek Day

Llarga vida i prosperitat. Avui és el dia d’Star Trek a Sitges. Aquest matí, Walter Koenig, l’actor que va donar vida al personatge de Chejov a la sèrie original i a les posteriors pel·lícules de la saga, ha recollit emocionat el Premi Màquina del Temps. A continuació, s’ha projectat Star Trek: The Motion Picture – The Director’s Edition, la peça dirigida per Robert Wise que l’any 1979 va donar origen a tot un univers regit per l’harmonia de les diferents races que habiten la galàxia.

I mentre els aplaudiments no deixaven de sonar a l’ Auditori i les primeres gotes de pluja arribaven a un lloc on (gairebé) mai no plou, els membres del Club Star Trek convenientment engalanats, han protagonitzat un passeig trekkie pels carrers de Sitges i han visitat les exposicions commemoratives que es presenten al Palau de Maricel i a l’Edifici Miramar.

A més, aquesta tarda, Walter Koening, al costat de David Fein, productor del muntatge del director d’Star Trek: The Motion Picture, han realitzat una masterclass que ha omplert d’informació, anècdotes i il·lusió la galàxia trekkie.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: