TVE Catalunya estrena “Punts de vista”, el nou programa cultural en català de La 2 amb Sílvia Pérez Cruz

el

Text – Redacció-Premsa TVE Catalunya. Fotos – Premsa TVE Catalunya.

“Punts de vista”, el nou programa cultural de La 2, presentat per Montse Elias,  neix amb passió i energies infinites i per oferir una mirada múltiple, oberta i entenedora a la creativitat i a la imaginació. Presentat per la periodista de TVE Montse Elias, el primer programa s’estrena amb una entrevista a Sílvia Pérez Cruz, cantant i actriu, que acaba de filmar una pel·lícula sobre els desnonaments.

La presentadora del programa Montse Elias
La presentadora del programa Montse Elias

 A “Punts de vista” la cultura s’entén com entreteniment i aprenentatge, com assaig-error i mostrant que no tot és blanc o negre, si no que hi ha una immensitat de grisos. De dos en dos, seguit i a part, suspensius… Tot depèn del que volem comunicar: a qui, quan i on. I és que en cultura tot és qüestió de “Punts de vista”.

preds-2

El programa s’estrena amb una entrevista a la cantant Sílvia Pérez Cruz, que ara també s’ha convertit en actriu, perquè ha filmat una atrevida pel·lícula: un musical sobre els desnonaments, “Cerca de tu casa”. A l’entrevista farem un repàs a la seva intensa trajectòria.

“Punts de vista” també oferirà la música del jazzman Llibert Fortuny que ens interpreta en exclusiva al Jamboree de la Plaça Reial una peça de Charlie Parker, “Antropology”.

A l’apartat de cinema viatgem a l’abril del 1937, al terrible bombardeig de Gernika, amb una de les pel·lícules espanyoles més potents de la temporada. Entrevistem a l’actriu protagonista, María Valverde i al director Koldo Serra.

De literatura, ens endinsem en la colpidora narrativa d’un dels millors escriptors nord-americans actuals, Richard Ford, premi Pulitzer i també premi Princesa d’Astúries 2016. Ens el descriu amb lucidesa Jorge Herralde, editor d’”Anagrama”, que ha publicat aquí moltes de les novel·les de Ford, títols com “Canadá” o “Fracamente Frank” i d’altres.

També, al seu pis de la Plaça Reial, l’historietista i pintor Nazario ens fa repàs a la seva trajectòria vital i artística. I és que acaba de publicar les seves memòries.

I finalment descobrirem tot el talent de l’enginyer i creador de robots Roland Olbeter, que d’aquí uns dies estrenarà la seva òpera per a robots, “Els viatges de Gulliver”, tot un espectacle ple d’originalitat i enginy, que ja es va presentar al Festival Grec d’enguany. Olbeter és conegut per ser el creador de tot tipus d’artilugis i autòmates per molts dels espectacles de “La Fura dels Baus”.

“Punts de vista” és el   nou programa cultural en català de La 2 amb un punt surrealista i transgressor. Está dirigit per Montse Elias i Joan Vilà i presentat per Montse Elias amb realització de Pepa Pérez i producció de Núria Raja. S’emetrà els dijous a les 19:30 hores a La 2

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s