Arriba la tardor, “Merlí” torna a TV3

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Albert Roca.  

Aquesta tarda s’ha presentat al cinema Aribau la segona temporada de “Merlí”, la sèrie revelació de TV3 produïda per Veranda TV, amb idea i guió d’Hèctor Lozano i direcció d’Eduard Cortés. Protagonitzada per Francesc Orella, gira al voltant d’un professor de Filosofia i la relació que té amb els alumnes de Batxillerat. Després de la presentació i entrevistes amb la premsa, els actors han entrat al cinema aclamats pels fans que els esperaven a banda i banda de la catifa vermella. Entre fotos i aplaudiments, ha començat la sessió de preestrena del primer capítol de la nova temporada de “Merlí”.

foto-grup-1 grup-2 grup-3

Aquesta tarda els mitjans han pogut conèixer els detalls de la ficció i un tast de la segona temporada de la sèrie que s’estrena dilluns que ve, 19 de setembre, a les 22.35. Hi han assistit Jaume Peral, director de TV3; Susanna Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció de TV3; Aitor Montánchez, productor executiu; Héctor Lozano, creador de “Merlí”; Eduard Cortés, director de la sèrie, i Francesc Orella, actor protagonista (Merlí).

També hi han participat Candela Antón (Berta), Albert Baró (Joan), Elisabeth Casanovas (Tània), Júlia Creus (Mònica), Carlos Cuevas (Pol), Laia Manzanares (Oksana), Iñaki Mur (Oliver), Pau Poch (Ivan), Adrián Grösser (Marc), Pepa López (Coralina), Victòria Pagès (Aurèlia), Cristina Genebat (Anna), Patricia Bargalló (Mireia), Anna Barrachina (Lídia), Leon Martínez (Pau), Sandra Montclús (Elisenda), Oriol Pla (Òscar), Assun Planas (Glòria) i Ferran Rañé (Millán), entre d’altres.

“Som aquí per presentar un gran èxit”, ha començat dient el director de TV3, Jaume Peral. “A ‘Merlí’ no se li pot dir de cap altra manera amb una mitjana de 561.000 espectadors per episodi i una quota de pantalla del 18’3%. Una de les sèries més vistes de TV3. Un producte que aborda una de les etapes més importants de la vida: l’adolescència. Ho fa des del punt de vista de les famílies però també de les relacions que els joves estableixen. I en una classe és on més es mostren aquestes relacions, i més si és amb un professor diferent amb qui connecten”.

rp-merli

 Una nova aposta per la ficció, un risc que va tenir èxit en la primera temporada i que tothom s’ha mostrat molt segur que repetirà en la segona: “La filosofia busca la felicitat. La Champions ens la dóna”, ha parafrasejat Jaume Peral fent referència a la promo en què Merlí posa filosofia en el futbol: “Veient ‘Merlí’ els espectadors segur que seran una mica més feliços”.

 La cap de Coproduccions i Ficció de TV3, Susanna Jiménez, ha començat destacant “Merlí” com una de les sèries més vistes en els últims anys: “Una sèrie que ha aconseguit captar d’atenció de tota la família que s’ha aplegat davant de la televisió cada dilluns”. Les dades, a més, refermen “Merlí” com un producte que ha tornat a atreure públic jove. El 15 % del públic de la sèrie, que representa un 43,3 % de quota, han estat joves de 13 a 24 anys. La sèrie ha introduït la reflexió des de l’entreteniment, amb la poderosa figura de Francesc Orella combinada amb una gran planter de nous talents.

 A més, Jiménez ha destacat que la sèrie, que es va poder veure també per Antena 3, ja s’ha venut a França i Llatinoamèrica. I que s’està en negociacions per poder-la exportar a Itàlia, Estats Units i Alemanya. Per la cap de Coproduccions i Ficció, la nominació als Prix Europa 2016, on competeixen més de 35 països, només confirma la qualitat d’un producte que “ja sabíem que era bo, i ara ens estan donant la raó”.

Sobre la segona temporada, Jiménez ho té d’allò més clar: “Tan bona com la primera. El mateix nivell o per sobre”. I ha destacat que els nous capítols incorporen nous personatges i més trames on el motor continua sent la filosofia. Sobre els Peripatètics ha explicat que són més grans, més adults, i això ho farà tot una mica més complex. Una temporada on les famílies també prendran més protagonisme mostrant una diversitat de relacions que afecten els personatges.

Per Aitor Montánchez, productor executiu de Veranda TV, el repte està en incrementar el nombre de fidels respecte a la primera. Una segona temporada més adulta però que continua mantenint el seu tret diferencial, que el motor de la sèrie sigui el pensament i les idees.

Héctor Lozano, el pare de la criatura televisiva, ha confessat que ja n’havia vist uns quants de capítols muntats. “Queden collonuts”, ha comentat orgullós. “No em vaig plantejar de bones a primeres fer-los més adults, simplement ha sortit així”, ha explicat. Sobre la temporada que es veurà ben aviat a TV3, “s’ha volgut donar canya des del principi, va ‘in crescendo’ i acaba amb traca i focs artificials, i no us diré més”, ha confessat mantenint el misteri com a bon guionista. 

“Jo tinc dos adolescents a casa i des que faig “Merlí”, em veuen d’una altra manera”, ha fet broma Eduard Cortés, el director de la sèrie. Ha confessat que ha estat una feina cansada però gratificant: “Espero que tot això es transformi en satisfacció per a l’espectador, en una temporada on s’ha superat el grau d’autoexigència”.

“Ha estat un privilegi i una sort caure en aquesta sèrie i en aquest personatge”, ha dit Francesc Orella. “Mai m’ho havia passat tan bé en una sèrie”, ha confessat l’actor que interpreta a Merlí Bergeron. “Aquesta segona temporada revalidarà l’èxit”, ha afirmat. “Hem trencat esquemes i captat el públic jove amb una sèrie que ensenya i que és engrescadora alhora”.

rp-merli-2

Pau Poch, l’actor que interpreta l’Ivan, ha explicat que un dia els Peripatètics es van presentar a casa d’Héctor Lozano amb “mono” de veure la sèrie. Van fer una marató de 5 hores de “Merlí” seguides. D’aquella jornada maratoniana van sortir adjectius com atrevida, sorprenent, necessària, agredolça, sacsejadora i “mereixedora d’una tercera temporada”. Per aquest jove actor ha estat “impressionant l’oportunitat d’estar en una sèrie que aporta tantes coses. Fa un any que no s’emet i la gent encara ens para, no per parlar de la sèrie, sinó per explicar-nos coses seves”.

“Estem orgullosos d’estar en aquest projecte”, ha explicat també Carlos Cuevas. És una sèrie on “estimes la gent amb qui treballes i tens ganes de tornar a la feina l’endemà”, ha confessat. Cuevas, que interpreta el Pol, el sorprèn molt més quan el paren pel carrer adults i li expliquen que la sèrie els ha servit per tractar alguns temes amb els seus fills.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: