Presentació de “El llibre blau de Blaumut” a l’SGAE Barcelona

Text – Redacció-Albert Roca. Fotos – Albert Roca

Aquest passat dijous a l’SGAE Barcelona es va fer la presentació oficial d’El llibre blau de Blaumut a càrrec dels membres de la pròpia formació musical: Xavi de la Iglesia, Vassil Lambrinov, Oriol Aymat, Manel Pedrós i Manuel Krapovickas.

Blaumut 1 portada

L’obra, que edita l’editorial Columna com a novetat de Sant Jordi, reflecteix l’univers sonor i personal de la banda des dels seus inicis. Defugint el format autobiogràfic però explicant els orígens del grup, El llibre blau de Blaumut fa un repàs per l’univers que descriu la formació a través de les seves lletres, composicions i sons particulars que tant han conectat amb el públic.

blaumut 3

El llibre també inclou il·lustracions realitzades per Xavi de la Iglesia, compositor i cantant de Blaumut, així com una selecció d’imatges captades per Manuel Kaprovickas, baixista, a més de totes les lletres de Blaumut.

blaumut 4

El llibre blau de Blaumut inclou el tema inèdit «Previsions d’acostament» que, fins ara, només coneixen els fans de la banda que han pogut gaudir-lo en directe. Un tema potent i amb força, amb moltes referències als astres, el fil conductor d’aquesta   aventura literària.

blaumut 7En la presentació, el músic Vassil Lambrinov va comentar que “El llibre mostra l’univers del grup comprimit amb paraules. ÉS una mena d’àlbum del grup perquè no hi ha una història amb un fil que comença i acaba, sinó que és una barreja de diferents èpoques i histories del grup”. A més també van comentar que en el llibre hi ha confidencies de com es van conèixer i diferents histories, que agradaran molt als fans i seguidors de la coneguda formació, que ja està preparant el seu nou disc.

blaumut 5 copia rp blaumut 6

Blaumut va néixer l’any 2009. Al principi era una formació inicial de tres membres: Xavi de la Iglesia, composició, guitarra i veu; Vassil Lambrinov, violí, i Oriol Aymat, violoncel. Al 2012 van sumar-s’hi Manel Pedrós, bateria, i Manuel Krapovickas, baix elèctric i contrabaix, i van completar una banda que va generar, en menys d’un any, un univers propi que impregnà l’escena musical catalana amb el seu disc de debut, El Turista, i s’ha consolidat plenament amb el seu darrer treball, El Primer Arbre del Bosc.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s