Gran celebració dels 10 anys de «Polònia» a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm

Text – Redacció-Pemsa TV3. Fotos – Albert Roca.

El 16 de febrer del 2006, TV3 va estrenar un programa de sàtira política que ha marcat una època. Era el “Polònia”, una producció de TV3 amb la col·laboració de Minoria Absoluta, que ja s’ha convertit en tot un clàssic, un referent de l’humor, seguit i comentat dijous rere dijous. Aquest dilluns, a l’Antiga Fàbrica Damm, ha fet la festa del 10è aniversari amb els protagonistes i amics del “Polònia”. Imitadors i imitats han compartit catifa vermella i photocall amb gran complicitat.

poratda 1 poratda 2

Ha passat 10 anys i des d’aquell dia de febrer s’han acumulat 228 hores d’emissió, 4.950 sketchs, 550 personatges, encarnats per 58 actors i actrius; 180 números musicals i 136 “cameos” de polítics, periodistes, actors, actrius, cantants i humoristes. Deu anys de líder de la seva franja ininterrompudament la nit del dijous i sempre entre els tres programes més vistos del dia. Aquestes són algunes de les xifres que expliquen la primera dècada de la història de “Polònia”, el xou de sàtira política que ja és un autèntic clàssic a la graella de TV3.

polonia

L’acte central de la celebració dels deu anys ha estat l’estrena absoluta de “Desmuntant Polònia”, una producció de TV3 amb la col·laboració de Minoria Absoluta. Un “Polònia” especial que s’emetrà dijous, 7 d’abril, a les 22.35 per TV3 i en què els seus personatges, amb la col·laboració de convidats sorpresa, mostraran la història mai vista del programa. Quin polític participa a les reunions de guió? Quin actor s’ha cregut massa el seu paper? Quins actors han acabat a bufetades al plató? Un programa amb humor, secrets inconfessables i “cameos” de primer nivell: Pablo Iglesias, Artur Mas, Inés Arrimadas, Xavier García Albiol, Anna Gabriel i Miquel Iceta seran alguns dels polítics reals que hi prendran part.

En la celebració, hi han estat presents, entre d’altres: el president Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell,  l’expresident Artur Mas, Miquel Iceta, Xavier García Albiol, Gabriel Rufián, Inés Arrimadas, Anna Gabriel, Xavier Domènech o Albert Om, i també el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA); Brauli Duart, el director de TV3, Jaume Peral, i els actors de “Polònia”.

oficial actrius albiol copia arrimadas munte om romeva 1

Abans de la projecció del fals documental, el director general del grup Damm, Enric Crous, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat que han donat suport a “Polònia” des del primer dia.

damm

Tot seguit, ha agafat la paraula Toni Soler: “Arribar a una edat tan venerable, no és massa habitual en un programa de televisió”. El director de “Polònia” ha volgut agrair “a TV3, l’aposta que va fer en el seu moment, als espectadors que ens donen la vida i a l’equip que hi posa creativitat, hores i qualitat humana”. Però Soler també ha volgut fer un agraïment especial: “portem 10 anys ridiculitzant la classe política en una televisió pública i s’ha d’agrair el sentit de l’humor i, sobretot el respecte, que ens ha permès treballar durant tots aquests anys”. Per això ha dedicat l’especial “Desmuntant Polònia” a tots “els polítics que actuen amb convicció i no tenen por de fer el ridícul, cosa que és bona per avançar”.

toni

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha destacat com el “Polònia” compleix amb tots els requeriments del Parlament ja que fomenta el català –respectant les varietats dialectals-, és motor de la indústria audiovisual i és un servei públic. “A mi m’agraden molt els croissants de xocolata”, ha fet broma Duart en referència a un famós gag, i ha acabat afirmant: “suposa un orgull, quina altra televisió pública té un programa com “Polònia”?”

altre

El president Carles Puigdemont ha fet broma dient que parlava en “nom de tots els ridiculitzats de la Terra” malgrat ser l’últim en incorporar-s’hi. Ha comentat la casualitat d’haver començat en la política al mateix temps que naixia el “Polònia”, ara fa 10 anys.

L'expresident de la Generalitat Artur Mas tampoc es va voler perdre la gran festa de Polònia.
L’expresident de la Generalitat Artur Mas tampoc es va voler perdre la gran festa de Polònia.

mas

Ell mateix s’ha presentat com el primer president de la generació “Polònia” i també ha fet broma amb el gag del croissant de xocolata protagonitzat per Antonio Baños, dient que ell n’hagués pogut portar de la pastisseria familiar. “El “Polònia” fa que la política sigui imprevisible. Com és de complicat fer entreteniment amb la política! Té molt de mèrit”, ha dit el President de la Generalitat, i després ha afirmat que el programa “ha contribuït al coneixement de la política. S´ha ‘polonitzat’ la política més que polititzar el Polònia”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: