«Catalunya Experience», demà dimecres estrena, a TV3

el

Text – Redacció-Premsa TV3. Fotos – Albert Roca. 

Demà, dimecres, a les 22.40, TV3 estrena “Catalunya Experience”, una sèrie documental de gran format que mostrarà Catalunya al món, a través de la mirada de viatgers dels cinc continents. Aquest migdia, el programa s’ha presentat a la Pedrera, a Barcelona, un dels escenaris de rodatge del programa, dirigit per Xavier Brichs i presentat per Ivana Miño.

foto cat experience 1 port

Durant l’acte, s’ha projectat un vídeo amb una mostra del primer capítol i s’ha fet una connexió via Skype amb els Estats Units, d’on és el realitzador audiovisual Trevor Hawkins, que juntament amb Cori Jo Adams viatja per Catalunya en el primer episodi.

pres 3

Aquest és un resum de les declaracions dels participants a la presentació, que han destacat l’aposta per la projecció internacional del programa, a més de l’entusiasme i la implicació de l’equip:

Eugeni Sallent, director de TV3

“‘Catalunya Experience’ és una aposta important pel ‘prime time’ d’aquest trimestre, feta amb el talent de l’equip de TV3, que ha treballat amb una tecnologia innovadora de la imatge que agradarà molt.”

Xavier Espasa, director de l’Agència Catalana de Turisme

“El programa mostrarà Catalunya des d’un punt de vista més experiencial, més vivencial, que és la tendència cap on va el turisme actualment. És important que es mostri tot Catalunya i al llarg de totes les èpoques de l’any per viure les festes del país.

Durant la presentació s'ha fet una conversa en directe amb un dels participants en el programa
Durant la presentació s’ha fet una conversa en directe amb un dels participants en el programa

“Catalunya Experience és el nom que l’Agència Catalana de Turisme fa servir per a la promoció a través de les xarxes socials, on tenim més de 700.000 seguidors entre Facebook, Twitter i Instagram.”

Miquel Garcia, cap de Documentals i Nous Formats

“Estem molt satisfets del resultat d’aquest programa de descoberta i de viatges, perquè els catalans som de la gent que més viatja i, alhora, Catalunya és una destinació turística de magnitud.

“Com ens imaginem el viatge perfecte? Visitant els llocs més emblemàtics i sent capaços de descobrir racons més amagats que no són a les guies, coneixent la gent i els costums d’un indret. La possibilitat de parlar amb la gent fa més rica l’experiència i si, a més, tens un amfitrió que t’acompanya, pot ser inoblidable. D’això tracta ‘Catalunya Experience’, amb uns convidats que són molt ben rebuts per la Ivana, l’amfitriona del programa, i tot l’equip que els ha portat a veure Catalunya de forma privilegiada.

“Amb aquesta iniciativa, portem estrangers a Catalunya, volem fer un programa amb projecció exterior, però també volem emocionar els catalans, fer-los descobrir nous paisatges i convence’ls de tornar a visitar indrets que ja coneixen. Estem en un moment que volem mostrar Catalunya al món, i aquest programa té voluntat d’agradar.”.

presentacio

Xavier Brichs, director de la sèrie

“Ens agrada ensenyar el nostre país d’una manera fresca i espontània, amb totes les sensacions i emocions. Es tracta de presentar una experiència que acabi amb un somriure abans d’anar a dormir contents i feliços, i amb ganes de fer una sortida el cap de setmana per visitar els paisatges que ensenya el programa.

“La idea va sorgir plantejant-nos: ‘Si vingués un amic estranger el cap de setmana, què faríem?’ Els convidats, vinguts dels cinc continents, la majoria són gent anònima, viatgers amb una certa influència a les xarxes socials. Els hem fet d’amfitrions, arribaven a l’aeroport sense saber què farien i els hem portat de la mà, en un viatge a mida, adaptat als seus gustos, com farem amb els espectadors per fer-los disfrutar. El rodatge ha durat un any perquè era molt important ensenyar tots els colors de Catalunya i totes les tradicions, des de Sant Jordi i la Patum fins a la castanyada.

“El programa té vocació internacional, el 70% s’ha rodat en anglès, tot doblat i subtitulat, i també hi ha un capítol en francès i un en castellà. Amb el dual de la tele es podrà veure en versió original i es podrà complementar amb subtítols.

“Hem treballat amb imatge cinematogràfica, amb drons, ‘timelapse’, GoPro… Hem posat tots els elements tecnològics al servei del programa per donar encara més espectacularitat als nostres paisatges.”.

pres 2

Ivana Miño, presentadora del programa

ivana

“La meva participació comença amb les converses per correu electrònic o per Skype amb els convidats per explicar-los com funcionarà el rodatge i què han de posar a la maleta. Ells no saben què faran i arriben amb expectació per veure què els farem fer. Llavors, passem una setmana junts visitant dues o tres zones de Catalunya i en coneixem el paisatge, la cuina, les tradicions i la seva gent. Per mi, aquest any ha estat de descobrir llocs que no coneixia, de conèixer persones de fora i de casa que m’han ensenyat molt, i de compartir. El viatge de la meva vida.”

tv3.cat/catalunya-experience

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s