Joan Chamorro «Facin d’aquest món un món millor, o al menys intentar-ho»

Text – Albert Roca. Fotos – Arxiu Sant Andreu Jazz Band.

El XII Concert per al Txad té com a protagonista la veu. Es tracta d’un concert de jazz vocal a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band i sota la direcció de Joan Chamorro. El concert tindrà lloc a L’Auditori de Barcelona diumenge, 19 d’abril, a les 19.00 hores. L’entrada costarà entre 20 i 40 euros. La recaptació anirá destinada a la millora de les condiciones de vida a Goundi, que abarca un àrea de territori de més de 100 km2.  Hem entrevistat a Joan Chamorro perquè ens parli del concert i la seva implicació social. 

sant andreu jazz band nueva copia

-Preg. En primer lloc, no és el primer cop que participeu en un concert benèfic no?

No, no és la primera vegada. Ens agrada contribuir amb la nostra música a que el món sigui una mica millor, o almenys a intentar-ho. No podem fer tots els concerts benèfics que se’ns proposen però intentem fer alguns cada any

-Preg. Aquesta vessant solidaria també és important en la formació? Què suposa per vosaltres?

Penso que si. Crec que és important conscienciar els joves que el món el fem entre tots i que amb la nostra aportació, encara que sembli petita, sumada a altres aportacions, es poden aconseguir canvis per bé .. No em limito a ensenyar música, sinó que intento ensenyar que a través d’ella podem ser una mica més feliços i fer que els altres també ho siguin. Contribuir en aquests actes benèfics forma part també d’aquesta conscienciació.

-Preg. Respecte a la destinació benéfica, per a Goundi, què ens podeu dir d’ella? Per què és important que la gent vingui al concert?

Els diners recaptats es destinan a la millora de les condicions de vida a Goundi, que abarce un àrea de territori de més de 100 km2 … (hospitals, projectes agrícoles, projectes per a discapacitats, etc. Amb el concert de l’auditori es proposa gaudir d’un espectacle alegre, amb bona energia, que ens farà gaudir durant una hora i mitja de bona musica i paral·lelament ens permet contribuïr a que una part del món, petita, però no per això menys important, millori les seves condicions de vida.

cartell sant andreu

-Preg. L’any passat ja veu participar, quina és la diferència principal respecte l’any anterior?

Aquest any participem com a únic grup i proposem que el concert sigui exclusivament de jazz jazz vocal, a través de les més de 10 veus que tenim a la banda

-Preg. Com s’ha estructurat el concert?

En dues parts

La primera estarà  protagonitzada per les 4 veus amb les que he gravat el disc de la màgia de la veu: Magali Datzira, Eva Fernandez, Andrea Motis i Rita Payés, conjuntament amb Ignasi Terraza, Esteve Pi i Josep Traver, músics extraordinaris i grans persones, que col·laboren en tots els meus projectes amb els joves des de l’inici, ja fa gairebé 10 anys.

140707134346_chamorrodaziraok20

La segona part podrem sentir totes les veus de la sant andreu. Durant el concert s’estrenaran sis arranjaments nous, escrits en exclusiva per a nosaltres per Joan Monne, Alfons Carrascosa i Sergi Verges, col·laboradors també habituals de nosaltres (tenim més de 50 arranjaments escrits per ells)

-Preg. Més que l’apartat instrumental, aquest cop hi una protagonisme cap a la veu no?

Si ,, hem volgut donar-li el protagonisme a la veu perquè per a nosaltres és l’instrument principal a través del qual esdevenim músics … .. no concebo un músic que no canti, sigui a través de la veu o a través del seu instrument … i com en les nostres classes, sempre tot passa per cantar prèviament el que es tocarà .. el resultat és que cantar es converteix en una cosa normal …

i d’altra banda creiem que la veu és l’instrument que més arriba al públic en general … i per això també hem volgut plantejar així el concert, amb la finalitat que resulti molt atractiu per al públic en general i que vingui molta molta gent per recaptar molt molts diners

-Preg. Quins temes interpretareu?

Primera part: Desafinado – Mad about the boy – Jitterburg waltz – Hi fly – The way you look to night – Aleluia – After you’ve gone

Segona part: Do nothing till you hear from me – Boogie’s blues – Them there eyes – is you is or is you ain’t m y baby – Dat dere – My baby just cares for me – Unchain my heart – I want to be happy – All of you – Sister kate – Roseta – Feeling good

-Preg. Hi haurà alguna sorpresa?

esperem que tot el concert sigui una sorpresa i que les persones que vinguin surtin sorpreses i amb ganes de continuar escoltant cantants de jazz i jazz en general

-Preg. El concert té una vessant solidaria però és una festa musical, no?

Per descomptat … a través de l’alegria, la il·lusió, la bona energia, la festa musical, volem generar coses positives que desemboquin en altres coses positives, que com deia al principi de l’entrevista ‘facin d’aquest món un món millor, o al menys intentar-ho’

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: