Emma Reverter, Ploma d’Or de Sitges 2014

Text i Fotos Albert Roca.

La periodista, advocada i escriptora sitgetana Emma Reverter viurà demà divendres 28 de novembre en la seva estimada Sitges un dels dies més feliços de la seva vida, en la Nit de Premis Sitges quan rebrà la Ploma d’Or de Sitges, en reconeixement a la seva trajectòria, periodística com literària, que sempre ha tingut una gran repercussió. L’acte es celebrarà a les 20 h a la Societat El Retiro –una de les seus oficials del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges- i presentat per l’actriu Anna Barrachina –que hem pogut veure recentment a la serie “Amar es para siempre”, que emet Antena 3.

emma 4

-Preg. Com vas rebre la notícia de que rebries la Ploma d’Or

Em va trucar la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sitges Mireia Rossell, que feia dies que em volia localitzar. D’entrada em feia molta il·lusió que fos ella la que em donés la notícia ja que havia sigut companya de l’escola i em feia molta gràcia que aquella noia amb la que havia compartit tantes estones al pati, em poqués comunicar una notícia tan important. Reconec que no m’imaginava que m’ho donarien a mi, perquè fa anys que sóc fora, i pensava que si no hi ets aquí no hi comptes

-Preg. I vas pensar en alguna persona en especial

En el meu avi, Samuel Barrachina, que ho considerava molt important i al igual que jo , els meus pares, vem pensar que li agradaria molt estar present quan em donin la Ploma d’Or. Ell també va viure un moment molt maco i que ho considerava molt important en la seva vida: quan va ser Pendonista de la Festa Major.

-Preg. Tens algun record de la Ploma d’Or en la teva infantesa

Recordo aquella vegada, de quan era petita i els meus avis i els meus pares em van dir que no soparien a casa, ja que havien d’anar a un sopar molt especial, i era perquè li donaven la Ploma d’Or a Antonio Mingote Barrachina. I vaig entendre el que significava el reconeixement a una trajectòria i que el poble et valorés. Quan van tornar del sopar la meva mare em va ensenyar el llibre que li havia donat Antonio Mingote, amb un dibuix.

emma 3

-Preg. Durant més de 10 anys vius fora, a Nova York. Què trobes més a faltar de Sitges?

Jo trobo a faltar el contacte amb les persones, i també el mar, ja que quan era petita el mar era una referència constant sobre els estats d’ànim. Això a Nova York no ho tinc, només potser Central Park. També trobo a faltar l’estil de vida, que és molt més pausat.

-Preg. Quina tasca has estat fent darrerament

Estic a Nacions Unides, al Departament d’Informació Pública, i la meva tasca és explicar a nivell internacional la gran tasca que es realitza. El que passa és que m’he agafat uns mesos d’excedència i tinc ganes de tornar després de 14 anys fora. Durant l’excedència vull mirar quines coses puc fer.

-Preg. I quines coses són les que més t’agraden 

A mí m’agrada que la meva feina tingui un sentit, una repercussió, com. ha passat per exemple amb els llibres que he fet amb Valentí Fuster, i Luis Rojas-Marcos, o els que vaig escriure sobre Guantánamo. Van tenir un gran impacte.

-Preg. Una data assenyalada de la teva vida va ser l’11-S

Sí. Quan succeeix l’11-S, la que era aleshores corresponsal del diari Avui decideix no continuar ja que estava embarassada i vaig cobrir aquella plaça. HI anava a una una ciutat que estava traumatitzada, ferida, convalescent. A més, com a conseqüència es crea Guantánamo. Apart d’informar sobre l’impacte humà, també havia d’informar sobre aquest tema, que va marcar la meva professió durant 10 anys.

ema bis

-Preg. Vas viure tot el que va succeïr amb la consulta del 9-N des de la distància. Quina opinió tens?

El que penso és que vem deixar uns amics que podrien ser nacionalistes, i aquest nacionalisme ha anat canviant i ara la gent és molt més independentista, sobretot perquè la gent està descontenta amb la gestió. De manera general el denominador comú és que la gent vol un canvi, i en funció de la persona demana un canvi o un altre. La gent està descontenta ja que hi ha una corrupció diària, i moltes retallades que han tingut un impacte molt gran, especialment en els més desprotegits.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s