Dilluns es va estrenar ‘Nico&Sunset, la sèrie’, una smart sèrie rodada íntegrament amb dispositius mòbils

Text – Redacció-Premsa Nico&Sunset. Fotos – Albert Roca. 

N&S Productions presenta ‘Nico&Sunset’, una sèrie online còmica, insòlita, romàntica i enginyosa què, capítol rere capítol, fa seva la frase que “la imaginació tot ho pot”. Es tracta d’una producció insòlita i enginyosa perquè està rodada íntegrament amb un dispositiu mòbil (iPhone 4S, iPhone5s) factor que la sèrie juga de manera ocorrent. Per aquesta raó Nico&Sunset prefereix dir que es tracta d’una smartsèrie en lloc d’una websèrie.

L'equip al complert, en la presentació a la premsa celebrada a l'Hotel Murmuri
L’equip al complert, en la presentació a la premsa celebrada a l’Hotel Murmuri

Oriol Vila i Raquel Salvador en són els creadors i signen l’escriptura de guions, la selecció d’actors, la direcció artística, les músiques i l’edició de la sèrie. Juntament amb ells, Joan Bacardí és el seu home imprescindible.

movil sunset

En els darrers anys hem vist com les noves tecnologies han canviat el panorama del lleure i de la ficció audiovisual en tot el món. Nico&Sunset és un exemple d’aquest canvi de paradigma. Perquè, així és, en un món cada cop més globalitzat amb una democratització cada cop més gran de la tecnologia i en un context de crisi econòmica, aquesta és una manera cada cop més vàlida a l’hora de presentar projectes de ficció.

movil 1

Nico&Sunset és la història d’amor de Nicolai i Suzette, una parella artística que lluita per obrir-se un forat en el món de la música a Barcelona. Les diferents ambicions de cadascun d’ells, el desgast propi de la vida en parella i l’arribada de Primo Misha els posarà a prova en cada capítol.

La parella protagonista amb Irene Montalà, que interpreta el personatge de Laia, membre del duet romàtinc del moment, del que també n'és membre Miquel Fernández, que interpreta a Jep
La parella protagonista amb Irene Montalà, que interpreta el personatge de Laia, membre del duet romàtinc del moment, del que també n’és membre Miquel Fernández, que interpreta a Jep

A Nico&Sunset hi han participat molts actors reconeguts en forma de divertides col·laboracions, provinents del món del teatre, el cinema i la comunicació, que fan diversos personatges: Roger de Gràcia, Jordi Boixaderas, Mario Gas, Irene Montalà, Miquel Fernández, Núria Gago, Àlex Monner, Aina Clotet, Òscar Andreu, Òscar Dalmau, Jordi Pérez, Pol López, Andrés Herrera, la Terremoto de Alcorcón, Merche Mar, Alba Pujol, Martina Borràs, Oriol Fabré, Jordi Estadella i Oriol Miquel.

Els "protas" amb Mario Gas, que interpreta a Pierre, el pare de Suset, un aclamat director d'ópera francés.
Els «protas» amb Mario Gas, que interpreta a Pierre, el pare de Suset, un aclamat director d’ópera francés.

Cadascun d’ells aporta el seu meravellós gra de sorra a aquesta petita producció i regala a l’espectador personatges inoblidables. En alguns casos, es tracta d’una ocasió única per a gaudir d’ells en un clau d’humor poc vist en les seves trajectòries. Nico&Sunset se sent molt agraït i molt content de cadascuna d’aquestes col·laboracions.

Un dels moments de la roda de premsa celebrada a l'Hotel Murmuri on tots els integrants man remarcar la gran experiència que han tingut anb aquesta serie.
Un dels moments de la roda de premsa celebrada a l’Hotel Murmuri on tots els integrants man remarcar la gran experiència que han tingut anb aquesta serie.

Una Smart Sèrie

DSC_0048

El fet de rodar íntegrament amb un telèfon mòbil aporta a la sèrie un aire de frescor i d’immediatesa poc usual. Aquest sistema de rodatge, fàcil i econòmic, permet rodar escenes en qualsevol lloc, convertint la realitat del propi carrer en el millor dels platós. La sèrie té un aire dogma, rodada càmera en mà (o mòbil en mà), amb salts de ràcord, un muntatge sense complexes i un so que recorda al dels vídeos casolans.

Els primers set capítols (estrenats amb anterioritat i ara reeditats) varen ser rodats amb un Iphone 4S. La resta de capítols han estat rodats amb un IPhone5 i un Iphone5S. S’ha utilitzat l’aplicació de vídeo 8MM per donar-li un aire vintage a la sèrie i també s’ha utilitzat la càmera normal i la càmera lenta del Iphone5S. Definitivament, el dispositiu mòbil és la millor plataforma per a visionar la sèrie.

Del melodrama a la ciència ficció

La Terremoto de Alcorcón i Merche Mar, que interpreten els personatges de Chari i Maribel, les veïnes del Sex Shop de  la parella protagonista.
La Terremoto de Alcorcón i Merche Mar, que interpreten els personatges de Chari i Maribel, les veïnes del Sex Shop de la parella protagonista.

La barreja de gèneres es una altra de les característiques de Nico&Sunset. Al llarg dels seus més de 20 capítols, la sèrie té un tractament que va des de la telenovel·la a la pel·lícula de l’oest, del cinema mut fins i tot les pel·lícules de zombies. Qualsevol d’aquests codis serveix a Nico&Sunset per a explorar les seves possibilitats dramàtiques sense deixar mai de costat la seva vocació humorística.

Nico&Sunset compta amb dos patrocinadors que han assumit íntegrament el cost de la producció: Estrella DAMM i el periodista Roger de Gràcia. Altres col·laboradors que han ajudat que el projecte surti endavant són Hotel Group Majestic, IntecatiStore, BrightSide i SusiSweetDress.

Com veure la serie?

www.nicoandsunset.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: