Un aire de família, l’espectacle amb més nominacions a la 20a edició dels Premis Butaca

Text – Redacció-Comedianet. Foto – Ruano Fotografia.

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya han obert les seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques que s’han vist al nostre país la darrera temporada i als artistes nominats. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins el proper dimecres 16 de novembre.

Fotografia de família dels nominats en la festa celebrada dilluns a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.  Foto  Ruano Fotografia.
Fotografia de família dels nominats en la festa celebrada dilluns a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Foto Ruano Fotografia.

Per sisè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà el Teatre Principal (Les Rambles, 27. Barcelona), on el dilluns 24 de novembre es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories.

Per celebrar els seus 20 anys i amb la col·laboració de l’Arts Santa Mònica, el Goethe Institut i el British Council, els Premis Butaca convoquen el proper 8 de novembre a l’Arts Santa Mònica (Les Rambles, 7), d’11.30 a 14.00 hores, una jornada de reflexió al voltant del teatre actual i el seu públic, amb Thomas Ostermeier (director artístic de la Shaubühne de Berlín), Declan Donellan (dramaturg, director i cofundador de la companyia Cheek by Jowl), Carme Portaceli (dramaturga i directora de teatre), Xavier Albertí (director del Teatre Nacional de Catalunya) i Lluís Pasqual (director del Teatre Lliure).

Les nominacions

El muntatge Un aire de família (Teatre Romea/Intent Produccions), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, El caballero de Olmedo (Teatre Lliure), L’orfe del clan dels Zhao (La Perla 29), Informe per a una Acadèmia (Gatcapat/Temporada Alta/Julio Manrique/Sílvia Pérez Cruz) i Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores (TNC).

 Els nominats a millor muntatge teatral són Traduccions / Translations (La Perla 29), Terra de ningú (TNC), El caballero de Olmedo (Teatre Lliure), L’orfe del clan dels Zhao (La Perla 29) i Un aire de família (Teatre Romea/Intent Produccions).

Com a millor actor, estan nominats Ivan Benet per Informe per a una Acadèmia, Òscar Muñoz per La nit just abans dels boscos, Pere Arquillué per Un enemic del poble, Julio Manrique per L’orfe del clan dels Zhao i Francesc Orella per Un aire de família. Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Gemma Brió per Llibert, Clara Segura per La rosa tatuada, Carlota Olcina per Pulmons, Carme Elias per Al galop i Emma Vilarasau per Els dies feliços.

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són Llibert (Cia. Les Llibertàries), La nit just abans dels boscos (TNT-CAET/Arsènic Creació), Pulmons (Sixto Paz Produccions), Informe per a una Acadèmia (Gatcapat/Temporada Alta/Julio Manrique/Sílvia Pérez Cruz), L’encarregat (Teatre Lliure) i El Drac d’Or (Teatre invisible).

Marry Me a Little (T.Lliure/Hold On Company/Espai l’Amistat), La Gran Duquessa de Gerolstein (Associació Artdevellut) i Germans de Sang (Germans de Sang) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són B. Flowers (Cia. Marta Carrasco), Capricis (Àngels Margarit/Cia. Mudances/Grec’13) i La Capitana (TNC).

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: