¡Rescate! -Devir Iberia- tot un homenatge als bombers de la mà del creador nordamericà Kevin Lanzing

Text – Redacció-Premsa Devir. Fotos -Premsa Devir.
Sona el telèfon… “Emergències. En què puc ajudar-­lo?” A l’altre costat se sent un crit de pànic: “Foc!” En tan sols un instant us poseu els vostres vestits protectors, agafeu la resta del vostre equip i sortiu corrent cap al lloc on s’ha originat l’incendi amb flames.

RESCATE caja

“¡Rescate!” És el joc de taula cooperatiu que ha editat Devir a Espanya i que entusiasmarà ja que la seva dinàmica atrapa. El joc ha estat creat pel nord-­americà Kevin Lanzing. Quan parlem de joc cooperatiu significa que tots els jugadors formen part del mateix equip i tots guanyen o perden a la vegada. Per guanyar, els jugadors hauran de rescatar a les persones que han quedat atrapades a l’interior d’un edifici amb flames abans que el foc es descontroli i acabi per ensorrar-­‐lo. No són molt habituals els jocs cooperatius, però en un joc dedicat als bombers, era impossible plantejar-­‐s’ho com a títol individual com ens diu l’autor Kevin Lanzing: “No hi ha lloc pels llops solitaris en un equip de bombers”.

Rescate2014

“¡Rescate!”, que ha estat nominat al premi Joc de taula de l’Any a Espanya 2014 (JdA 2014), pot jugar-­‐se a un nivell bàsic o avançat, sent el bàsic molt accessible per a tots els jugadors.

El tauler del joc té dues cares i cadascuna representa un edifici diferent: mai t’avorreixes! Es tracta de salvar la major quantitat de persones possibles, d’estar alerta amb la propagació de l’incendi, evitar explosions, i s’ha de tenir clar què fer en cada moment: saber què és el que més ens interessa davant les tasques que tenim. En definitiva, que hem d’estar doblement pendents: de les víctimes i de l’expansió del foc. Els jugadors s’han de moure per l’edifici, obrir o tancar portes, transportar víctimes… Els dos daus del jocs serveixen per indicar les coordenades dels marcadors de fum (Caselles). El joc és trepidant i aconsegueix l’emoció de la difícil tasca dels bombers, als que molt justificadament tots tenim com a herois. Alguns de nosaltres vam voler ser bombers de petits, i alguns ho són!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: