Neix Quorum Llibres, nova editorial que publicarà a través del micromecenatge i el suport dels lectors

Text – Prensa Quorum Llibres. 
El web del nou segell editorial es posarà en marxa el proper divendres  17 d’octubre amb dos primers projectes en període de prova i  gradualment anirà incorporant noves propostes que ja estan en llista  d’espera.
quorum

Quorum Llibres forma part de 9 Grup Editorial.

Quorum Llibres és una plataforma editorial que publicarà a través del crowdfunding (micromecenatge). Des del seu web www.quorumllibres.cat i  també a  traves de les xarxes digitals (Facebook i Twitter) proposarà  periòdicament projectes de llibres, als quals es podrà donar suport i  ajudar a fer-los viables en edició impresa perquè arribin al lectors.

A través d’aquest espai del web es podrà donar suport adquirint  llibres a través de crowdfunding. A cada projecte que es trobarà al  web es donarà tota la informació i es permetrà interactuar amb  l’autor, impulsant la seva obra solament reservant-ne exemplars. Si al  final del procés de crowdfunding s’obté el resultat mínim plantejat,  el llibre es publicarà. A més, les persones que l’hauran reservat el  rebran per correu a casa seva. D’altra banda, però, també podran  adquirir-se a les llibreries.

Una moneda pròpia i premis

El sistema de micromecenatge de www.quorumllibres.cat compta amb una  moneda pròpia, els quorums. Així, 1 quorum equival a un llibre  reservat. Hi haurà, també, diversos formats amb obsequis per donar  suport als projectes i contribuir a impulsar les edicions dels llibres.

Títols sempre a l’abast del lector a través de la botiga virtual

Un cop feta la tramesa per correu dels projectes que siguin viables a  les persones que hagin reservat els llibres, tothom que vulgui podrà  comprar exemplars sense límit de temps a través de la botiga virtual.  D’aquesta manera, els llibres sempre estaran disponibles per a la seva  adquisició online i per rebre’ls a través de correu postal.

Tres col·leccions de llibres

Quorum Llibres compta amb tres col·leccions: Poesia, Narrativa i  No-ficció. A la pàgina de Facebook del segell editorial es poden veure  simulacions gràfiques de com seran.

La Subscripció anticipada per impulsar projectes

El web també compta amb l’espai de Subscripció anticipada. S’hi dóna a  conèixer la proposta dels autors durant un temps indeterminat. Només  es demana a les persones que hi estiguin interessades que deixin el  seu nom i el seu correu de contacte. Finalment, quan va endavant el  procés de micromecenatge del projecte al mateix web, se’ls comunica a  totes les persones que s’han mostrat interessades per correu  electrònic. És un espai previ al micromecenatge i està pensat per  buscar suport per a projectes de llibres a llarg termini.

Acords amb editorials associades

Quorum Llibres s’associarà amb d’altres editorials per poder impulsar  propostes de micromecenatge que finalment es publiquin amb el segell  d’aquestes. Quan es faci aquesta col·laboració, però, anirà clarament  indicat en cada projecte.

Una comunitat digital oberta a les idees

A través del web de Quorum Llibres, i molt especialment de les xarxes  socials, es mantindrà viva una comunitat digital amb els nostres  autors i lectors. Hi haurà notícies sobre els llibres que publiquen i  els seus creadors, textos inèdits, obsequis, propostes culturals,  concursos i d’altres promocions. Segueix-nos!

La poesia de Salvador Riera, primer projecte de micromecenatge

‘L’essència del nus’, primer recull de poemes de Salvador Riera, dóna  el tret de sortida als projectes de micromecenatge. És un poemari de  lluita. La lluita contra els nusos gordians que ens lliguen a les  nostres mancances. Les paraules i les fotografies s’entortolliguen en  cada poema per intentar desfer-ne el nus. Els poemes proposen camins  de sortida perquè cada lector pugui nuar i desnuar el seu propi vers.  Seguint les dicotomies clàssiques del bé-mal i de l’amor-dolor,  l’autor basteix un poemari intimista que insinua diversos eixos  temàtics. És un recull que va i ve entre la duresa i la suavitat, però  que sempre té el referent en la tendresa.
Salvador Riera (Terrassa, 1959). Viu a Mataró. Enginyer, retirat des  de 2010 per la malaltia de Parkinson. Aquesta circumstància, però, va  ser el desencadenant que va fer brollar les seves inquietuds  artístiques, fins aleshores arraulides, que s’han expressat mitjançant  la poesia i la fotografia. Ha complementat la seva formació artística  fent tres cursos de poesia de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu  Barcelonès, o seguint diferents cursos d’especialització fotogràfica  de la mà de fotògrafs com Joan Safont, Anna Aluart o Sergio Ruíz. Té  obra publicada en diferents recopilatoris i ha rebut diversos premis,  tant de poesia com de fotografia.

La revista Respostes.cat impulsa un llibre d’assaig, primer projecte de Subscripció anticipada

‘Les respostes del segle XXI‘. La revista digital http://www.respostes.cat  està preparant un llibre que vol promoure a través del micromecenatge  de Quorum. Porta el títol, de moment provisional, ‘Les respostes del  segle XXI’. El treball inclourà, en la línia de la publicació digital  dirigida per Josep Oriol Jorba, entrevistes a nombroses persones  d’àmbits molt diversos i reportatges especialment centrats en  l’economia social, tot plegat per donar ‘respostes’ als nous temps que  estem vivint. L’alimentació, l’ètica, el medi ambient, la  sostenibilitat, una economia al servei de les persones… Qui som?,  d’on venim?, i cap a on anem? Tot, amb les claus més actuals. Les  ‘respostes’ que reclama la societat’. Només et demanem que deixis el  teu correu i et mantindrem informat d’aquest projecte i de com pots  donar suport a l’aparició del llibre.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s