Redescobrint Barcelona amb Isabel del Rio

Text i Fotos Albert Roca.

Sense voler, Isabel del Rio ens deixa en evidència als amants de Barcelona en el llibre “100 coses per fer a Barcelona, almenys una vegada a la vida” –Cossetània Edicions, col·lecció Via Augusta- ja que ens presenta uns indrets que probablement haurem passat mil cops, en els quals hi ha meravelloses històries i en els que pots gaudir de vetllades fantàstiques. En un llenguatge proper, de carrer, lligat al vessant literari i històric, la Isabel, que abans d’escriure llibres, ja es “patejava” BCN perdent-se mil cops, ens obre les portes d’aquesta ciutat que molts no coneixem, facilitant-nos la informació dels llocs i com arribar-hi. Obrim les pàgines en qualsevol lloc i aleshores segur gaudirem de la millor cita possible en qualsevol dia de la setmana.

Isabel ens ajuda a passejar per BCN amb històries romàntiques, a vegades sagnants. I és que per l'autora "a Barcelona és impossible passar un dia avorrit".
Isabel ens ajuda a passejar per BCN amb històries romàntiques, a vegades sagnants. I és que per l’autora «a Barcelona és impossible passar un dia avorrit».

Isabel del Rio reconeix que el llibre va sorgir quasi com una teràpia o una solució a com gaudir de Barcelona “sóc nascuda a Barcelona –a l’Hospital de Sant Pau- i reconec que em perdo fàcilment, ja que m’encanta passejar, però amb un cercle tancat dels llocs més característics. Em vaig adonar que parlant amb gent vaig descobrir unes històries fantàstiques i unes recomanacions d’anar a restaurants que jo desconeixia i que són indrets fantàstics. A partir d’aquí vaig saber que Cossetània Edicions preparava un llibre de “100 coses per fer a Barcelona” i així va anar tot”.

A més d'escriptora, la Isabel està molt implicada en la difusió del món del llibre, a través de diferents facetes.
A més d’escriptora, la Isabel està molt implicada en la difusió del món del llibre, a través de diferents facetes.

Una pregunta clàssica  “… que fem aquest cap de setmana? I si pensem en un lloc…. com hi arribem? En cada capítol s’explica la recomanació de l’indret, la seva història i com arribar-hi. Un fet que vaig haver de comprovar ja que pot succeir que la parada del bus o el metro l’han canviat”. Les preferències de la Isabel són “els llocs històrics, els edificis antics, indrets especials… i fixa’t que un cop vaig acabar el llibre encara anava descobrint noves informacions que actualitzo en un blog”.

L’autora ens parla d’exemples…. “el Café Zurich, el lloc típic per quedar… però no pot quedar-se així…. no pot ser. Hi ha una història enrere que s’ha de conèixer¡¡¡”.

L'autora davant la Sagrada Família, que en el llibre recomana per buscar "el bosc d'ossos", ja que com explica de manera detallada, Antoni Gaudí es va inspirar en el cos humà.
L’autora davant la Sagrada Família, que en el llibre recomana per buscar «el bosc d’ossos», ja que com explica de manera detallada, Antoni Gaudí es va inspirar en el cos humà.

En la quantitat de propostes, ens vol fer una recomanació? “un bon circuit és anar a l’Arc de Triomf, seguir pel Parc de la Ciutadella, fer una aturada en el Museu de la Xocolata…. i caminar molt… fins acabar amb els peus baldats jejeje”. I el preferit de tots? “el laberint d’Horta, el més màgic de Barcelona, sense cap mena de dubte”.

Seguint en els exemples, en el llibre es recomana anar a les Golondrines “de petita m’agradava molt ja que veia el fons del mar”.

De manera resumida “100 coses….” “mostra que tot té la seva història, que potser no hi és en els llibres però ho sap la gent, i jo he recuperat el testimoni oral, amb un llenguatge literari i a vegades poètic, buscant l’empatia amb el lector”.

L'autora creu que a Barcelona "si vens un cap de setmana o ets veí dels seus barris, sempre et faltaran hores i si t'hi fixes bé, trobaràs un secret nou".
L’autora creu que a Barcelona «si vens un cap de setmana o ets veí dels seus barris, sempre et faltaran hores i si t’hi fixes bé, trobaràs un secret nou».

Per finalitzar, a més d’indrets concrets, en el llibre hi ha recomanacions d’activitats “com la BCN Negra, Sant Jordi, Sant Joan… en cada mes a Barcelona sempre succeix algun esdeveniment molt maco”.

 … i amb tantes recomanacions la nostra seria conèixer a la Isabel del Rio, una barcelonina inquieta, apassionada del món de la literatura que ens ajuda a fer un recorregut per bcn, que potser no ha sortit mai en els llibres d’història i que tampoc a vegades no expliquen ni els guies….

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: