Ópal, la màgia d’un projecte musical

el

Text i Fotos Albert Roca

En moments de tensió, crispació, incomprensió, decepció i coses que desprenguin negativitat sorgeix l’angel musical d’Ópal per fer-nos creure en l’energia, la magia i que les casualitats existiesen. Així ho va veure Gemma Ópal, mentre preparava el nou disc, i on va trobar un títol idoni “17”, a través de moltes troballes i casualitats, i que va fer nèixer un disc, amb concepte multidisciplinar i que seguirà creixent….

La cantant i compositora Gemma Pedrós i el guitarrista Vicenç Roca creuen que el disc "17" és molt obert a seguir creixent
La cantant i compositora Gemma Pedrós i el guitarrista Vicenç Roca creuen que el disc «17» és molt obert a seguir creixent.

La màgia i tot el que envolta “17” ja acompanya el mateix concepte de Ópal “va ser fonamental l’artista visual Valerie Català, i vem creure en una idea multidisciplinar, amb música, videoart i també dansa, que jo faig des de fa molt de temps. Hi ha una idea espiritual, mística. Tot té un sentit”.

Les lletres d'Ópal, segons Gemma Pedrós "són coses que m'emocionen i que he viscut en primera persona o per altres persones i he fet meves".
Les lletres d’Ópal, segons Gemma Pedrós «són coses que m’emocionen i que he viscut en primera persona o per altres persones i he fet meves».

El sentit de la vida està molt marcat en el disc “El disc va nèixer quan jo em preguntava coses: qui sóc, que faig, per què?, la vida i la mort. Era un moment persona en el que necesitava cercar el sentit de la vida”.

I el títol “17”?  “és curiós ja que mai havia tingut cap interés en aquest número, però van succeïr una serie de circumstàncies curioses que em van fer investigar-lo i cada cop anava trobant coses i coses: és el més místic de tots, parla del renaixement a un nou jo, és el número de l’esperança”.

Els propers concerts d'Ópal seran a Tossa de Mar, Girona -en la Mostra d'art multidisciplinar- i Manresa.
Els propers concerts d’Ópal seran a Tossa de Mar, Girona -en la Mostra d’art multidisciplinar- i Manresa.

El disc és un gran projecte que s’escenifica en els concerts “integrats per diferents disciplines i adaptats als escenaris, on pot haver el més bàsic, amb la música fins al concepte total amb projeccions, dansa i música”, i en aquest darrer aspecte el lloc ideal “és un teatre”.

 El teatre de la vida pot transportar-se a través d’Ópal, de manera relaxada i potser no trobarem totes les respostes, i en el millor dels casos ens plantejarem noves preguntes.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s