Permiso de la Dama …. molt a dir en la música

Text Albert Roca. Fotos Albert Roca-Marta Roig, de Sitges Actiu.

Elles són les germanes Noemí i Carlota Manzanares, que amb la seva formació “Permiso de la Dama” presenten el seu primer disc. Un treball discogràfic que recull  la seva trajectòria de fa més de 15 anys, basada amb unes cançons carregades de senzillesa i molta positivitat. Dues artistes germanes que, a primera vista, podrien semblar bessones, però no ho són ja que tenen dos anys de diferència, pero amb el mateix aniversari, el 15 de desembre. Amb l’emoció del primer disc “Permiso de la Dama” vol seguir evolucionant i emocionant… amb el permís del públic, és clar.

Carlota i Noemí, dues germanes que sintonitzen musicalment i que comparteixen moltes aficions i gustos.
Carlota i Noemí, dues germanes que sintonitzen musicalment i que comparteixen moltes aficions i gustos.

El primer single del disc es titula “Nada que contar”, amb el que volen jugar amb l’aparent missatge negatiu “parlem de l’amor amb un punt de vista positiu ja que es pot acabar però hem de donar-li gratitud, ja que sempre es pot aprendre molt”.

Permiso de la Dama es troba en fase de promoció del seu disc, compaginant-se amb els seus concerts.
Permiso de la Dama es troba en fase de promoció del seu disc, compaginant-se amb els seus concerts.

Aquest aire melancòlic, parlant de coses tristes no sempre és present en les cançons “En el tema “Si quieres” hi ha un missatge directament positiu amb l’amor, que pot expressar-se de diferents maneres, l’amor a un fill, a un pare…”. I és que tornant en aques doble joc “es pot donar la volta a les coses, i en el cas del desamor ens pot fer sentir malament però és de les experiències de les que millor pots aprendre”.

Carlota i Noemí treballen els temes de manera separada per després treballar-los de manera conjunta, amb la visió crítica de cadascuna.
Carlota i Noemí treballen els temes de manera separada per després treballar-los de manera conjunta, amb la visió crítica de cadascuna.

Per la Carlota i la  Noemí… o viceversa, treure el disc va ser “com un part, molt emocionant” i la presentació “la gent ja cantava les nostres cançons i ens van fer sortir unes llagrimetes”.

Les cançons de "Permiso de la Dama" remarquen que passi el que passi "sempre hem de veure les coses de manera positiva".
Les cançons de «Permiso de la Dama» remarquen que passi el que passi «sempre hem de veure les coses de manera positiva».

I com s’inspiren en les cançons? “en qualsevol moment pot haver una història que ens succeeixi, i que hem d’apuntar en la immediatesa. No resulta senzill desconnectar de tot”.

Un dels grans canvis de la formació, que ja és molt present en el disc “és la major instrumentació. Al principi tot es centrava en les nostres veus i musicalitat i poc a poc s’ha anat complementant amb la presència de la banda. Encara que en alguns concerts mantenim l’acústic i el contacte directe de les nostres veus”.

Després d'haver fet molts concerts han vist que "el nostre públic és molt variat. Les cançons arriben molt a la gent".
Després d’haver fet molts concerts han vist que «el nostre públic és molt variat. Les cançons arriben molt a la gent».

En el món actual gens és fácil i “Permiso de Dama” fidels al seu estil positiu en el tema “A corto Plazo” “recordem que la vida són dos dies i que hem de gaudir-los al màxim. Hem d’encarar el futur de manera positiva”.

I que li podem dir al públic que encara no les hagi sentit o anat a veure en algun concert? “que escoltin les nostres cançons, que són senzilles però molt directes, i on qualsevol persona es pot sentir identificat”.

"Permiso de la Dama" reconeix la seva singularitat "som dues germanes amb la coincidència del mateix dia que vem nèixer, en diferents anys i tenim un estil personal"
«Permiso de la Dama» reconeix la seva singularitat «som dues germanes amb la coincidència del mateix dia que vem nèixer, en diferents anys i tenim un estil personal»

Per finalitzar, retornant al principi, la Carlota i la Noemí ens comenten que com diu la cançó en la versió en català “en contra del que diu el single.. tenim moltes coses a dir”.

http://www.youtube.com/watch?v=tldh0Zl5gFU

https://twitter.com/permisodeladama

https://www.facebook.com/permisodeladama?fref=ts

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: