La cuina tradicional i autóctona al Restaurant La Nansa de Sitges

el

La cuina tradicional i autóctona al Restaurant La Nansa de Sitges

 

Text Albert Roca. Fotos Carlos Ferriz.

 

Després d’unes setmanes de merescudes vacances, des de finals del mes de gener, el distingit restaurant La Nansa ha obert les seves portes, coincidint amb la millor época de dos dels plats estrella: el Xató i les carxofes, en aquest cas arrebossades. 

 

Una vegada més La Nansa, amb la família Rafecas i el seu equip, vol continuar reivindicant els plats més tradicionals, ja sigui amb Sitges –amb l’A.D.N Sitgetà, que va tenir un gran èxit- com. el Km 0, on els productes catalans són els protagonistes. Les carxofes arrebossades, l’arròs a la sitgetana o el Gelat amb taronja i escumes de Sitges –recollint la tradició de la pastisseria l’Estrella- continuen com a plats estelars, als quals s’han d’afegir al menú els calamarcets amb ceba i Malvasia de Sitges, que ja hi era present a la carta.

 

Anton Rafecas, de La Nansa, ens comentava que “un dels plats més reclamats sempre han estat les carxofes arrebossades i ha ajudat a potenciar el seu sabor i qualitat el fred dels darrers dies. La cuina tradicional segueix tenint molta atracció i no deixarem de reivindicar-la”. I probablement més enllà de les nostres fronteres. El Restaurant La Nansa està adherit al conjunt de restaurants de la Marca Cuina Catalana, del qual segons ens va comentar Rafecas, dimarts 14 de febrer es presentarà a la Generalitat la candidatura de la cuina catalana com a patrimoni immaterial de la humanitat, de la UNESCO.

 

Esperem que la candidatura arribi tant lluny com els castells, que van assolir aquesta distinció. El paper de cuiners com Santi Santamaria, Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, i molts d’altres en els nostres restaurants són el millor aval d’una cuina que mai ens deixa de sorprendre.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s