S’estrena “Las buenas compañías”, de Sílvia Munt amb participació de TV3 

Text – Redacció-TV3. Fotografia – Filmax.

El dimarts 2 de maig, a les 20.00, tindrà lloc la preestrena de la pel·lícula “Las buenas compañías”, de Sílvia Munt, als Cines Filmax Gran Via, a L’Hospitalet de Llobregat, amb la presència de l’equip artístic i tècnic.  

La pel·lícula, que va ser reconeguda amb el Premi Jurat Jove de la UMA al millor llargmetratge en l’última edició del Festival de Màlaga, s’ha projectat també al BCN Film Festival -secció oficial fora de competició- i s’estrenarà a les sales de cinema el divendres 5. 

La pel·lícula, inspirada en fets reals, narra la història d’un grup de dones d’Errentería (Gipúscoa) que en la dècada dels 70-80 es van dedicar a lluitar pels drets de la dona i traslladar-les a França per a donar-los un avortament digne. Una història de sororitat entre dones, en què també intervenen la guanyadora del Goya a millor actriu revelació María Cerezuela (“Maixabel”), Ainhoa Santamaría (“Mientras dure la guerra”) o Itziar Aizpuru (“Loreak”), entre d’altres. 

“Las buenas compañías” és una producció hispanofrancesa entre Irusoin (“La trinchera infinita”), Oberon Media (“Los girasoles silvestres”) i En la frontera película AIE, en coproducció amb Manny Films i La Fidèle Production. Es rodarà durant sis setmanes a localitats com Donostia, Errentería i Biarritz. Compta amb el finançament de l’ICAA, l’ICEC i el govern basc, i la participació de RTVEEITB i TV3Filmax estrenarà en cinemes la pel·lícula al 2023.  

Sinopsi 

Estiu del 1976. Bea (Alícia Falcó) té setze anys i se suma als aires de canvi que recorren el país; col·labora amb un grup de dones per donar visibilitat a la causa feminista i aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament. La rebel·lia que sent a la sang es barreja amb un sentiment inesperat que trastocarà el seu món interior. Al llarg d’aquests mesos, Bea establirà una amistat molt especial amb Maider (Elena Tarrats), una noia una mica més gran que ella i de bona família. El seu compromís polític i la seva relació amb Maider convertiran aquell estiu en una etapa que marcarà un abans i un després a la seva vida.  

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: