Octavi Pujades encapçala el repartiment d’EL JOC DE LA VERITAT, una comèdia de Miquel Murga sobre el perill de les mentides

 Text – Redacció-K de Comunicación. Fotografies – K de Comunicación.

 El proper 25 de maig tindrà lloc al Teatre Gaudí Barcelona l’estrena d’EL JOC DE LA VERITAT, una comèdia escrita i dirigida per Miquel Murga, i interpretada per Octavi Pujades (El GuardaespaldasOrgasmos, la comediaOh, Mami!), Míriam Tortosa (Escape RoomAnimals de companyiaLikes), Cristina Dilla (Las otrasSurfPor el amor de Dios) i Roger Cantos (La millor nit de la teva vidaNomés un anunciLab Canal: Argelès-sur-Mer).

EL JOC DE LA VERITAT, l’Albert i la Joana porten uns anys de relació de parella i aquesta reclama amb urgència noves expectatives, mentre que l’Enric i la Carmen ja han superat aquest estadi i la seva relació sembla estar a prova de tot. O així era fins el dia que les coses comencen a torçar-se i les mentides afloren entre tots quatre. Però qui enganya qui? I a qui afecten aquestes mentides? La mentida per sí sola és un motiu d’infidelitat? Les mentides -o les veritats- es converteixen a la fi en un joc massa perillós en aquesta obraque també tracta en clau d’humor altres aspectes com les relacions intergeneracionals o la influència dels vincles professionals en l’àmbit personal.

Miquel Murga s’ha inspirat en la comèdia d’embolics que tan bé ha sabut desenvolupar el dramaturg francès Florian Zeller qui, a diferència del mestre Marc Camoletti, ha deixat enrere els jocs d’obertures i tancaments de portes per donar pas a les anades i vingudes dels jocs de paraules, és a dir, a la paraula com a embolic.

Precisament, va ser llegint sobre els conceptes de la veritat i la mentida utilitzats per Zeller en alguna de les seves comèdies que va néixer EL JOC DE LA VERITAT. “A les seves obres, l’autor francès carrega tota la força i la responsabilitat d’aquests conceptes a un sol personatge, mentre que, en la meva proposta, escampo l’embolic a tots i cadascun dels personatges de l’obra, per comprovar com uns i altres, cadascú a la seva manera, van donant sortida i solució a les seves pròpies mentides o a les seves pròpies veritats, gairebé sense saber ni ser conscients de fins on arriba la ‘tragèdia’ de la seva realitat”, explica el director català.

Així, segons Murga, els personatges d’EL JOC DE LA VERITAT es dediquen a “escampar la merda” tant com poden o tant com necessiten per auto-protegir-se, moltes vegades de forma inconscient.

Les entrades de l’espectacle -que estarà en cartell durant 4 úniques setmanes, fins el 18 de juny- estan ja disponibles a https://teatregaudibarcelona.com/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: