El Cirque du Soleil celebra el seu 25è aniversari a Espanya i hi torna amb el seu espectacle més icònic

Text – Redacció-Focus.

El Cirque du Soleil va arribar per primer cop a Espanya el dijous 19 de febrer del 1998. Aquell mateix dia, es va produir l’estrena del seu muntatge Alegria a la gran carpa instal·lada al costat del desaparegut estadi Vicente Calderón de Madrid. A l’abril, uns mesos després, qui acolliria l’espectacle seria Barcelona. La premsa i els espectadors del moment estaven expectants per descobrir com una companyia d’artistes de carrer de la petita ciutat de Quebec havia esdevingut coneguda arreu del món, redefinint la forma en què el públic veu el circ des que es va crear el 1984.

Després de 25 anys, 17 xous, 22 ciutats i 9 milions i mig d’espectadors, sens dubte es pot afirmar que aquesta primera nit d’estrena d’Alegria a Espanya va marcar el començament d’una història d’amor recíproca entre el Cirque du Soleil i el públic espanyol que continua avui dia, en què la companyia celebra, amb la il·lusió de la primera vegada, un quart de segle de records compartits. En paraules de Stéphane Lefebvre, president i CEO del Cirque du Soleil, «som molt afortunats de poder comptar any rere any amb el fervor i el suport del públic espanyol. Espanya sempre ha estat un mercat clau per a nosaltres i, vint-i-cinc anys després, hi ha una col·lecció de preciosos records que ens uneixen. La celebració d’aquest aniversari tan important ve a reafirmar aquest vincle veritablement únic».

Per això, més que mai, el 2023 és un any a celebrar i, sobretot, de seguir construint en comú nous moments memorables al costat del públic que sempre ha acompanyat el Cirque du Soleil en cadascuna de les ciutats espanyoles en què ha estat. El tret de sortida d’aquests dotze mesos d’aniversari plens de sorpreses ha tingut lloc aquesta nit al Círculo de Bellas Artes de Madrid en una festa en la que càrrecs institucionals, rostres coneguts, mitjans, seguidors i amics, van celebrar aquests 25 anys al costat de la companyia canadenca. Una ocasió única perquè Luc Boucher, director global de màrqueting  del Cirque du Soleil, revelés als assistents alguns dels seus pròxims plans a Espanya.

TORNA ALEGRIA A ESPANYA, SOTA UNA NOVA LLUM
I el Cirque du Soleil no volia perdre l’oportunitat de celebrar aquests 25 anys amb el mateix esperit màgic i alegre amb què el 1998 va desembarcar a Espanya, i va anunciar el retorn de la seva producció més icònica, Alegria, la primera que es va poder veure aquí. Un clàssic de tots els temps que es torna a presentar a Espanya, un espectacle reinventat perquè una nova generació se n’enamori i perquè els seus amants de sempre continuïn estimant-la com el primer dia. Per primera vegada en la història del Cirque du Soleil, un espectacle estarà catorze mesos de gira continuada pel nostre país, començant a Madrid (a partir del 15 de novembre del 2023) i a Barcelona (a partir del 10 de febrer del 2024), i visitant-ne cinc ciutats més que s’anunciaran aviat.  

Estrenada per primera vegada el 1994, Alegria s’ha convertit en un dels espectacles més estimats del Cirque du Soleil, que fins avui ha captivat més de 14 milions d’espectadors en 255 ciutats de 40 països en els més de 19 anys de gira. La seva banda sonora, que incloïa la icònica cançó homònima i que va estar nominada als Grammy, continua sent fins ara l’àlbum del Cirque du Soleil més venut i reproduït. 

El 2019, coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari, Alegria es va tornar a estrenar a Montreal sota una llum completament nova, amb la garantia que tots els aspectes del xou (direcció escènica, música, acrobàcies, escenografia, vestuari, il·luminació i maquillatge) fossin tan inspiradors per al públic d’avui com ho van ser quan es va crear. Revitalitzada per un repartiment de 53 acròbates, pallassos, músics i cantants, Alegria roman atemporal i està a l’altura de la seva reputació mundial com l’espectacle per excel·lència del Cirque du Soleil.

OVO, DE GIRA PER QUATRE CIUTATS
Les ciutats de Sant Sebastià, Gijón, Las Palmas de Gran Canària i Granada rebran enguany la visita d’OVO, un espectacle del Cirque du Soleil en format pavelló  ple de vida, moviment, energia i acrobàcies.

OVO (en portuguès «ou») explora la bellesa de la biodiversitat en tots els seus contrastos i vitalitat a través del dia a dia d’un grup d’insectes, amb poderosos grills que reboten en els trampolins o hipnòtiques aranyes que es retorcen dins de la seva teranyina, entre altres bestioles. Des de la seva estrena a Montreal el 2009, aquest espectacle divertit i caòtic ha entusiasmat més de set milions de persones a 155 ciutats de 26 països diferents.

Alegria es podrà gaudir a Madrid (a partir del 15 de novembre del 2023) i a Barcelona (a partir del 10 de febrer del 2024). Més informació sobre la gira pròximament.

OVO es podrà gaudir a Sant Sebastià, Gijón, Las Palmas de Gran Canària i Granada. Més informació sobre dates pròximament. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: