Una nit fa 100 anys, a Casa Batlló. Un viatge al passat de la família Batlló basat en fets reals

Text – Redacció-Casa Batlló. Fotografies cedides per Casa Batlló.

Aquest Nadal Casa Batlló estrena la seva nova visita Una nit fa 100 anys, una experiència nocturna que ens transporta a una nit d’hivern del segle passat a la casa i que combina un nou relat ple de tendresa, impactants propostes audiovisuals i una escenografia sorprenent. A diferència de la visita general que explica l’arquitectura del monument, Una nit fa 100 anys presenta una història de persones que van viure a la casa i que té com a protagonista a la Fermina, la dona que cuidava els nets dels senyors Batlló. Un format innovador i únic en el món per a descobrir aquesta obra mestra de Gaudí des d’una perspectiva molt diferent a l’habitual.

Nou relat i banda sonora

Fermina i els 5 nens que cuidava protagonitzen una història ficcionada plena de màgia que homenatja les dones del segle passat. Una nit fa 100 anys ens transporta als orígens de la vida quotidiana de la Casa Batlló destacant el paper d’una dona que, sense ser de la família, es va convertir en tot un pilar per als nets dels senyors Batlló, deixant una petjada inesborrable en la seva infància.

Per a desenvolupar la història, que se situa en els anys 20, s’ha dut a terme un ampli procés de documentació, recuperant imatges inèdites i entrevistant diferents persones de la família que van conviure amb la Fermina. A més, Una nit fa 100 anys compta amb una proposta musical composta en exclusiva per a l’experiència, concebuda com la banda sonora d’una pel·lícula enaltint les emocions que el visitant viu a cada pas.

Gaudí Dôme es vesteix d’època

Gaudí Dôme, una sala immersiva amb forma de cúpula i centenars de pantalles, rep al visitant amb una nova instal·lació adaptada a l’experiència. En ella ens submergirem a la Barcelona de l’època, coneixerem a diferents generacions de la família i descobrirem com eren els senyors Batlló i l’ús quotidià que feien de l’edifici, en un espai envolupant capaç de transmetre sensacions úniques.

Nous continguts de Realitat Virtual

Aquesta experiència li dona la volta a la Tauleta de Realitat Virtual que habitualment ofereix Casa Batlló amb nous continguts que complementen el relat, ludifiquen l’experiència i revelen l’univers creatiu de Gaudí.

©Patricia Fontanet

Mappings i il·luminació especial

©Patricia Fontanet

Durant el recorregut, dos mappings revelen la inspiració de l’edifici en dos espais icònics: el pati de llums i el saló principal de l’habitatge dels senyors Batlló. Complementen la posada en escena diferents instal·lacions que sorprenen el visitant i una il·luminació especial que potencia la màgia nocturna de la Casa Batlló.

Un viatge per a tots

Aquesta és una experiència ideal per a famílies i per a tots aquells que vulguin conèixer una cara desconeguda de la família Batlló vivint una història única, viatjant en el temps i revivint l’esperit d’una època.

Il·luminació de Nadal de Casa Batlló

Aquest Nadal, Casa Batlló estrena un espectacle visual en la seva façana, acompanyat d’una selecció musical del 1900 al 1920. L’espectacle tindrà lloc tots els dies fins al 8 de gener (consultar horaris aquí). 

Més informació

-Reserva d’entrades en www.casabatllo.es/ca/venda-entrades/visita-nocturna (a partir del 15 de Novembre)

-La durada de l’experiència és de 80 min. aprox. i s’ofereix en 2 idiomes: català i castellà.

-Promoció 2×1 per a residents a Espanya. Nens gratis fins a 12 anys.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: