Immunitat: l’última obra de Jordi Casanovas arriba a La Villarroel del 02 de juliol al 07 d’agost

Text – Redacció-Focus. Fotos – David Ruano.

Aquest divendres La Villarroel ha acollit la presentació d’Immunitat, una obra escrita i dirigida per Jordi Casanovas. L’espectacle està protagonitzat per Mercè Pons, Vicenta Ndongo, Borja Espinosa, Òscar Muñoz, Javier Beltrán i Ann Perelló. És una producció de La Villarroel i Grec 22 Festival de Barcelona. A la roda de premsa, ha assistit Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel, Francesc Casadesús, director del Festival Grec de Barcelona i la companyia.

Tania Brenlle ha donat les gràcies a la companyia d’Immunitat, el darrer espectacle de Jordi Casanovas. «Estem molt contents de formar-hi part; li dono les gràcies també a Cesc Casadesús per recolzar la sala i en acompanyar els intèrprets de l’obra» explica. També els ha acompanyat Carla Tovias, ajudant de direcció i Lia a l’espectacle. Ha compartit que el text és un encàrrec que li va fer Daniel Martínez de Obregón -president del Grup Focus- a Jordi Casanovas: «és un text que té la pandèmia com excusa per parlar del sistema democràtic i la gestió política, i sens dubte donarà què parlar i obrirà debat». Abans de cedir el torn de paraula a expressat que estan «molt contents de formar part un altre any de la predicció del Festival Grec i molt agraïts per recolzar la sala».

Francesc Casadesús ha explicat que agraeix la feina de Tania Brenlle i que segueix amb interès els actors i les obres que busca. Està «molt content i molt orgullós dels creadors meravellosos que té aquesta ciutat. El context del festival aquest any és que es parli de democràcia, què és i què volem que sigui, i és el que em sembla rellevant d’aquesta obra», declara.

© David Ruano

Jordi Casanovas, ha començat les seves declaracions explicant què era Immunitat. Una història de sis personatges que estan definits per una xifra. Han de participar en una consulta demogràfica amb l’objectiu de millorar futures crisis; «Els donen unes caixetes per votar a favor o en contra, i descobrirem que pensen de forma diferent». Tot això dona peu al lema de l’obra: és possible comprendre una persona que pensa el contrari que tu? Diu que «volem convidar el públic perquè jugui molt, ja que està plantejada així, descobrir com són els personatges i quina peça del puzzle són. (…) La democràcia hauria de ser la possibilitat de pensaments contraris o en desacord i arribar a un punt d’entesa, i aquí està la dificultat d’aquesta trobada», explica. Fa un any i mig que va començar a escriure el text d’Immunitat, i des d’aleshores ha anat canviant; «sempre anàvem fent projeccions de quan se suposava que havia d’acabar la pandèmia, i això ha fet que anés canviant i la forma en com ho enfocàvem».

© David Ruano

El secretisme que rodeja l’obra ha arribat fins a la roda de premsa, on els seus protagonistes han fet unes declaracions carregades d’intriga, ja que no podien desvelar gaire més. Vicenta Ndongo, a l’obra número 4, ha pogut compartir que el seu personatge «entra a la sala amb intenció d’escoltar i poder entendre perquè l’han fet venir. I és tot el que puc dir, que ja és molt», explica. Borja Espinosa, o número 6, explica del seu personatge que «tinc ganes de participar en la consulta perquè noto que tinc moltes coses a dir; és una oportunitat de poder xerrar coses que porto mesos callat. Per una altra banda, Mercè Pons, número 2, ha declarat que «en general tots tenim la necessitat d’explicar moltes coses, (…) hi ha una cosa que ens unifica i són les vivències de la pandèmia.
Immunitat es representarà a partir del 02 de juliol de 2022 a La Villarroel.

Sinopsi

Sis persones que no es coneixen entre elles són convocades per participar en un mostreig demogràfic per a la millora de la gestió de futures crisis. Les reuneixen en una sala sense poder mantenir contacte amb el món exterior. Els han assignat un nombre i una capseta amb dos polsadors. Un de verd i un de vermell. Una intel·ligència artificial els farà preguntes relacionades amb la gestió política de la pandèmia de la covid-19 i ells hauran de votar. Ells hauran de mostrar tot allò que creuen que pensen i allò que encara no saben que pensen.

La ràbia i la frustració, acumulades després de tants mesos de restriccions, tragèdies i desgast, aviat afloraran per posar a prova el senzill sistema democràtic que els ha plantejat la computadora: Votar sí o votar no.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: