‘Estat DeSgràcia’ ja al Tantarantana

Text: Pollyana Hernández. Fotos: Nicolas Jodar i Aitor Rodero

Dimecres, a 2/4 de 8 del vespre va ser l’estrena de la posada en escena ‘Estat DeSgràcia’ al Teatre Tantarantana al carrer de les Flors del barri del Raval. D’una manera molt original, entre bromes i fent partícip al públic, les actrius de la companyia ‘La Peleona’ van començar aquesta nova aventura, la qual forma part de la trilogia sobre l’abús de poder juntament amb ‘Estat Decepció’ al 2018, i ‘Estat de Xoc’ (‘La Gran escapada’) al 2017.

©Nicolas Jodar

‘Estat deSgràcia’ és d’aquelles obres en les quals no se sap quan la peça teatral comença, ni quan aquesta acaba. Els espectadors, desprès de veure-la, es poden quedar amb la sensació que, potser encara està succeint la posada en escena; que encara estan les actrius a l’escenari fent bromes entre elles i amb el públic; i ballant, i fent versos, i passant-s’ho d’allò més bé.

©Nicolas Jodar

Aquesta obra de teatre conta una història fora del comú i a vegades al·lucinant sobre la vida de la Cris (Eu Manzanares) i els seus problemes existencials, ella és l’enèsima reencarnació del fill de Déu, fruit d’una relació sentimental entre Déu (Ruth Talavera) i el diable (Carla Torres/Berta Graells); qui també hi apareix és Zaratustra (Patrícia Mendoza) actuant com a una mena d’enllaç entre el repartiment i la humanitat (el públic), i sí, el públic també forma part d’aquesta peça, la qual està majoritàriament escrita en vers per la també directora (i actriu) Carla Torres.

©Nicolas Jodar

Aquesta posada en escena es tan fora del comú que el públic pot fer fotos, de fet, ja l’obra fa espais (indicats al seu començament), per a fer (molt ràpidament) la foto amb els mòbils. I els espectadors formen tant part de l’obra, al grau que, amb aquestes fotos penjades posteriorment a les xarxes socials, també ajuden a fer la publicitat a la companyia i ells ho fan amb un somriure.

©Nicolas Jodar

L’espectacle vol mostrar el poder religiós a la nostra societat, mostra com es pot passar la gent vivint una vida i de sobte adonar-se que allò pel que tant lluitava realment no pagava la pena. També permet veure com la humanitat pot ser manipulada per persones que tenen o creuen tenir un poder ‘superior’. I com aquesta manipulació pot ser a vegades no intencionada o molt intencionada, però fer mal de totes maneres . I també fa veure que igualment el món continua sigui com sigui i cregui tenir el poder, en aquest cas religiós, qui el cregui tenir. I que tot i això, es pot tornar a començar, es pot gaudir de la vida, es pot riure, es pot ser molt feliç.

©Aitor Rodero

Entre escena i escena, entre vers i vers, entre broma i broma, / la companyia ‘La Peleona’/ aconsegueix un tipus de teatre diferent, boig, innovador però a la vegada clàssic; / aconsegueix un espectacle que la realitat transforma. / S’ha de destacar que la companyia està formada per dones / que fan també els personatges masculins i la ja mencionada acció de fer servir versos en aquesta dramatúrgia bastant còmica.

©Nicolas Jodar

Fitxa artística

Companyia: La Peleona

Autoria i direcció: Carla Torres

Ajudant de direcció: Núria Bonet, Berta Graells

Moviment escènic: Raül Perales

Intèrprets: Eu Manzanares, Patricia Mendoza, Ruth Talavera, Carla Torres*, Berta Graells*

Escenografia: Anna Tantull

Disseny llums: Quim Algora

Espai sonor: Carla Torres

Maquillatge: Ana Sabina

Vestuari: Zaida Crespo

Disseny gràfic: Berta Graells

Fotografia cartell: Nicolas Jodar

Fotografia Assajos: Aitor Rodero

Comunicació: Patrícia Mendoza

Producció executiva: Ruth Talavera

Ajudant de producció: Clara Rodríguez

Management: Magrana Escena

* Del 18/05 al 26/05 CarlaTorres interpretarà a Sam i del 27/05 al 05/06 ho farà Berta Graells

‘Estat DeSgràcia’ es pot veure fins al 26 de maig a la Sala Baixos22 del Teatre Tantarantana. De dimecres a dissabte a 2/4 de 9 del vespre i diumenges a les 7 del vespre. És un espectacle en català amb una durada aproximada de 80 minuts que es passen de seguida, ja que manté l’atenció del públic, el conquista amb bromes, i l’atrapa amb versos i molt de dinamisme.

Tràiler ‘Estat deSgràcia’

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: