RTVE Catalunya lliura els guardons de la 24a edició dels Premis Continuarà de cultura 2022

Text – Redacció-TVE. Fotos – TVE.

Després de dos anys d’absència degut a la Covid-19, enguany s’han tornat a celebrar els Premis Continuarà, els guardons culturals organitzats per RTVE Catalunya. Un reconeixement a professionals que han destacat en els seus àmbits durant l’últim any. S’han lliurat com és tradició, el dia abans de la diada de Sant Jordi, el 22 d’abril a l’Hotel Casa Fuster de Barcelona. Centenars de persones de l’àmbit cultural i de la societat s’han reunit per celebrar la cultura, en un acte conduït per Tània Sarrias, presentadora del programa de La 2, ‘Punts de vista’.

Premiats i premiades en els Premis Continuarà de Cultura 2022

L’artista Miss Raisa, ha sigut la primera en rebre la rosa de xocolata dels Continuarà i ha agraït el guardó «per donar-me un espai per compatir amb vosaltres la meva música i el meu art».

L’actor Iván Labanda ha donat les gràcies a RTVE «on amb el programa ‘Leonart’ em van donar l’oportunitat de fer televisió, un lloc on sempre em donen ganes de tornar».

La directora Carla Simón guardonada per la seva darrera pel·lícula ‘Alcarràs’, ha agraït un premi que celebra la cultura de manera tan àmplia. També ha reconegut el suport de RTVE a les seves pel·lícules sense el qual «no haguessin tirat endavant».

Sílvia Munt ha explicat al recollir el premi que «és un privilegi continuar en aquest ofici, per mi seguir treballant i fent allò que tens ganes de fer i que creus que has de fer és gairebé salut».

L’escriptora, periodista i editora Laura Ferrero ha dedicat el premi a les seves editores i ha reconegut que per aquest procés tan solitari que és l’escriptura és important estar rodejada de bones interlocutores. «Gràcies per seguir llegint», ha exclamat.

Dos dissenyadors de gran projecció i trajectòria han rebut el Premi Continuarà de Cultura. Teresa Helbig ha explicat: «La cultura s’encarrega de transmetre un llegat de generació en generació i nosaltres estem orgullosos de formar part d’aquesta realitat fent allò que ens apassiona». Juan Avellaneda, per la seva part ha exclamat que rebre aquest premi és molt especial, «com una màgia que t’imagines des de petit quan no se’m permetia». També ha donat les gràcies al suport que RTVE sempre m’ha donat.

El xef Oriol Castro ha dedicat el premi a tot l’equip del Disfrutar «que fan que aquests projectes tinguin èxit». A més, ha anunciat que obriran un ‘Compartir’ a Barcelona.

L’escriptor Jacobo Bergareche s’ha mostrat entusiasmat amb la festa de Sant Jordi: «No hi ha un acte d’amor més bonic que regalar una rosa i un llibre» i ha reclamat que Sant Jordi s’exporti a la resta del país i al món.

El ballarí i coreògraf Jesús Carmona ha recordat en rebre el premi: «Fa 20 anys que vaig marxar de Barcelona buscant el somni de tenir la meva pròpia companyia. Fa 10 anys que estic amb la meva companyia ballant per tot el món, espero que aquest premi m’obri una porta a la meva ciutat per portar els meus espectacles».

L’escriptor Alejandro Palomas ha explicat que «m’han donat el premi per dir coses que ningú diu». «És important donar la cara per qui no la pot donar i donar veu a qui no pot parlar. Dedico els premi a aquells nens que no poden parlar».

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: