Diumenge 8 de maig torna al carrer la 18a passejada amb barret

Text: Redacció, Premsa Passejada amb barret. Fotos: Premsa Passejada amb barret (diversos autors).

El diumenge 8 de maig a les 12 del migdia, Barcelona es posarà el barret per celebrar la primavera en aquesta trobada relaxada i divertida, anomenada ‘Passejada amb barret’, sense presses però amb molt d’estil on s’espera que més de mil persones participin lluint els seus barrets al cap.

©Josep Manel Boix

La Passejada amb Barret de Barcelona és un dels esdeveniments més sorprenents, divertits i extravagants de la ciutat. De petits a grans, tothom és benvingut sempre que porti el cap cobert.

Després de 2 anys de celebració virtual es preveu un retorn al carrer amb molta participació.

La 1a edició de la Passejada amb barret a Barcelona es va celebrar el 2005. Durant els anys 2020 i 2021, a causa de la CoVid19, les edicions van ser virtuals. Això va ser, per una banda una cosa negativa, ja que la gent de Barcelona no va poder gaudir d’aquest esdeveniment als carrers, però per altra banda, va significar una cosa bona perquè la participació va ser internacional i no només de la gent de la Ciutat Comtal.

El punt de trobada
©Silvestre Moreno

La 18a edició, la d’aquest any, serà diumenge 8 de maig a les 12h a la Rambla de Catalunya de Barcelona. El Punt de trobada serà ‘La Girafa Coqueta’ (Rambla de Catalunya/Diagonal) i el final de la passejada serà la Plaça de Catalunya a les 13:30h (novetat de 2022).

Només hi ha un requisit per a participar i és portar barret al cap. Com més elegant i vistós millor, però no és necessari, i es pot participar amb gorra, per exemple, si així es vol.
Entenent ‘barret’ en el sentit més ample de la paraula: de còctel o de carrer, petit o gran, de palla, teixit, cartró, feltre, plomes…

©Joseba Ruiz

La Passejada amb Barret no segueix un programa. A l’àrea del punt de trobada es fa el repartiment de les xapes commemoratives (patrocinades per hatmags.com) que es regalen als participants des de l’any 2008, i de mica en mica els participants comencen a baixar per la Rambla de Catalunya.

Cristina de Prada i Nina Pawlowsky son les capelleres barcelonines que organitzen aquest esdeveniment. Però la Passejada amb barret la fan totes les persones que hi participen.

Tothom amb barret és benvingut
©Francisco Almendros

Història:
Les organitzadores volien per a Barcelona una activitat divertida, optimista, a l’aire lliure i és clar, amb barret. En part inspirada per la Easter Parade de Nova York, la Passejada amb barret ha guanyat personalitat pròpia amb els anys i fins i tot ha servit d’inspiració a esdeveniments similars a la resta d’Espanya i del món: Marbella, Murcia, Regne Unit, Itàlia.

lustradora: Susana Loureda

Des de l’any 2015 en endavant la Passejada amb barret supera els 1500 passejants. La 1a edició va aplegar unes 100 persones. La participació va créixer exponencialment a partir de 2011 amb la creació de la pàgina web de la Passejada en tres idiomes, i la incursió a les xarxes socials. Tothom qui participa torna… amb familiars i amics.

Aquest any, gràcies a la col·laboració amb l’Associació d’Empresaris i Professionals de Rambla de Catalunya i del Districte de l’Eixample, la Passejada gaudirà d’un photocall amb fotògraf, música acústica en viu i fi de trajecte a la Plaça de Catalunya.

© Joaquin de Prada

Per a més informació es pot visitar la pàgina web ambbarret.com (en català, castellà i anglès) i l’instagram i el twitter.

Més informació sobre les organitzadores:
Cristina de Prada és una modista de barrets barcelonina coneguda per les seves peces extravagants i de disseny. L’any 2021 va rebre la carta de Mestre Artesana en l’ofici de barretera en reconeixement a la seva carrera professional i divulgativa. Dedica el seu temps a la investigació de la historia de la barreteria i les seves tècniques. Promociona la cultura del barret i el seu us a través de la Passejada amb barret que coorganitza des de l’any 2005.

Nina Pawlowsky i Cristina de Prada
©Premsa Passejada amb barret

Nina Pawlowsky. Primer com autodidacta i després de la mà de grans mestres com Stephen Jones, Londres i Lola Ehrlich, N.Y.C., ha fet de la barreteria una passió i una professió. Especialitzada en barrets per a espectacle, també en fa de disseny propi per a tota mena d’ocasions. Com a barretera s’ha de ser escultor, plomista, florista, equilibrista, inventor, alquimista… i molt més! L’any 2013 li fou atorgada la Carta de Mestra Artesana Barretera. Actualment és la Presidenta de la Asociación Española de Sombrereria i coorganitzadora de la Passejada amb barret des de 2005.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: