Carol Rovira: “S’ha de confiar sempre en un mateix”

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-Jesús Romero De Luque.

Aquest dijous s’ha estrenat el nou talent show de TV3 “Euforia”, un gran programa musical que vol donar a conèixer nous i grans talents. El programa té com a coach d’interpretació l’actriu Carol Rovira, que ha participat en diferents series com “La Riera”, “Presunto culpable”, “Amar es para siempre” “#Luimelia” i actualment en emissió “Señor, dame paciencia”. Per la Carol fer de coach és un “repte i un aprenentatge molt gran”.

©Albert Roca

Com arribes a Eufòria?

Em va sortir l’oportunitat de fer el càsting i al principi em feia una mica de respecte. Però m’encanta quan un projecte em fa respecte, perquè això vol dir que és tot un repte per a mi. Penso que fer de coach és una oportunitat preciosa per intentar transmetre tot el que he après durants aquests anys, unint la música i la interpretació. I, per tant, reaprendre. Deprés de la primera prova vaig fer una segona presencial i va anar molt bé. I em van trucar el mateix dia per dir-me que m’agafaven. També em ve molt de gust retornar a Catalunya després de tants anys a Madrid i més amb un programa de TV3 i Veranda. 

I quin és un dels principals consells que dona un coach?

Ho estic descobrint encara. Però penso que és important confiar sempre en un mateix. Per pujar a l’escenari i brillar has de tenir molta valentia, confiança i força. Estar bé amb un mateix és primordial, perquè allà dalt tot es transmet. Per tant, a banda de treballar la cançó de cada setmana, penso que les classes d’interpretació també han de ser un espai on els concursants puguin obrir-se i desfogar-se. Hi ha molta tensió acumulada, molta pressió! 

©Albert Roca

I aquesta confiança és fonamental?

Totalment. Si están allà és perquè tenen talent, han estat escollits d’entre molta gent. Però hi ha vegades que poden caure en la comparació, en sentir-se petits, amb inseguretats que tots i totes tenim. Com he dit, en aquesta professió ens exposem continuament. I s’ha de ser conscient i fer el possible per tocar sempre de peus a Terra.

Com ho estàs treballant?

Per a preparar les classes estic revisant els meus apunts de l’Institut del Teatre, on em vaig formar i d’on he après moltíssim de la majoria de professors que vaig tenir. Tinc companys que fa anys que es dediquen a la docència i també m’han ajudat a recordar algunes dinàmiques que feiem a classe. També hi ha exercicis que jo mateixa faig quan m’he de preparar un càsting o un paper. Al final, en molts moments una ha d’aprendre a ser intèrpret i directora al mateix temps. Per tant, és una barreja de lo que he après i de les eines que jo mateixa he desenvolupat i que m’han servit.

©Jesús Romero De Luque

I el treball d’interpretar les cançons?

Intento ser molt pràctica, anar al rerefons que hi ha en cada cançó: de què parla i quina és la direcció. Cada tema és una historia i s’ha de captar què estem explicant i, sobretot, com ho volem fer. Partim de l’emoció. I és important que els concursants tinguin clar el viatge de cada cançó ja que, si ells ho tenen clar i veuen cada imatge que estan cantant, el públic també ho veurà. Al final és exactament igual que un monòleg o una escena, però amb música.

Ja sigui com actriu o com a cantant, és complicat aïllar-se de problemes personals que puguis tindre?

Doncs precisament penso que, com a artistes, ho tenim més fàcil. Quan estic actuant entro en un món paral·lel i, per uns moments, m’oblido completament de mi mateixa, dels meus problemes i, en definitiva, de la Carol. Em poso al servei d’un personatge, d’una situació i és com si aquella bombolla de realitat fictícia fos impermeable a la vida real. És curiós i màgic a la vegada. Per això penso que l’art pot ser molt terapèutic.

©Albert Roca

I sobre els concursants. Has vist molt de talent?

És impressionant el talent que hi ha a Catalunya. Ha sigut especialment dur triar a 15 persones entre 1.500. I això que jo ja em vaig trobar molta feina feta, perquè quan vaig arribar ja eren 90 aspirants. Va ser molt complicat. Una montanya emocional. Tres dies de càstings intensos, on saltava de la llàgrima al riure en un segon… però he après molt.

Hi ha un gran equip?

M’ho estic passant molt bé, hi ha molt bon rotllo entre l’equip de coachs i de direcció del programa… I crec que aquesta bona sintonia arribarà molt al públic.

Què diries que fa únic el programa?

Doncs que a més de formar a grans cantants solistes també es valoraran molt les segones veus i els cors de cada actuació, formats pels mateixos concursants.

©Jesús Romero De Luque

I els presentadors?

El Miki Nuñez i la Marta Torné ho fan súper bé. El Miki m’ha sorprès gratament en aquest rol, és molt ràpid, té un gran sentit de l’humor i porta un petit actor dins seu. 

Per ser un gran cantant hi ha quelcom més que la veu?

Exacte. No és tant que cantis bé, que això ho poden fer molts, ja que això s’aprèn amb la tècnica. Sinó que és important tenir personalitat, ser únic i autèntic i que la gent vulgui saber més de tu. Que hi hagi alguna cosa magnètica, que tinguis ganes d’anar a prendre un café amb aquesta persona i descobrir-la.

Carisma tenia molt el teu personatge d’Amèlia a Amar es para siempre i després a #Luimelia?

Per mi va ser i serà sempre un personatge clau dintre la meva carrera. Amb qui vaig conviure molt i amb qui vaig transitar per situacions molt diverses. Sempre la portaré al cor.

La historia del teu personatge d’Amelia amb Luisita va tenir un gran impacte fins a generar la serie #Luimelia

Efectivament. Ens van regalar un spin-off on l’objectiu era explicar una història d’amor entre dues dones i punt. Sense etiquetar l’homosexualitat. La història de dues dones que s’estimen i que mostren la seva lluita en el dia a dia. I, a més, el context canviava respecte a «Amar es para siempre”. Era actual i no els anys 70, per tant els conflictes eren uns altres.

©Albert Roca

Sorpresa per l’acollida que ha tingut a nivell internacional?

Encara m’arriben missatges de gent d’arreu del món i que m’expliquen com els ha canviat apuesta història. És increíble la tasca social de la ficció, que arribi a tanta gent i que pugui transformar tant. Ja quan la història d’amor era a «Amar és para siempre” ens arribaven missatges. Gent que ens deia que gràcies a aquesta història es sentien que finalment tenien la força per trencar el silenci que portaven a dins respecte la seva condició. 

Moltes fans pregunten si hi haurà nova temporada de #Luimelia…

Tan de bo n’hi hagués una altra. Hem fet 4 temporades molt xules, explicades amb gran sensibilitat i penso que encara es podrien seguir explicant més coses. Però no depèn de nosaltres. 

Tornant a la música.. creus en els referents? 

I tant. Crec que és important tenir-ne. Les influències sempre han existit i ens tots els camps artístics. 

©Jesús Romero De Luque

A més d’actriu també cantes….

Sí. Tinc molt clar que tinc un camí molt marcat com actriu però em fa feliç cantar i treure temes propis quan tinc temps i ho full seguir fent.

I et fa feliç fer comèdies com “Señor dame paciència”, que emet ATRESplayer Premium?

Molt. Tenir de pares al Jordi Sánchez i la Silvia Abril ha sigut brutal. Interpreto a l’Alicia, una antisistema que viu a Lavapies i que porta rastes fins al cul. És dels personatges amb els que millor m’ho he passat. Trenca les normes constantment i això, com a actriu, et dona molta llibertat.

Per finalitzar, seguint el titol del programa. Diga’m algun artista que et provoqui Euforia?

Buah… No acabariem… L’òpera em flipa i em crea una eufòria i, al mateix temps, una pau interior especial. Però grups i artistes com Queen, The Beatles, Pomme, Police, Dua Lipa, Billie Eilish, Brian Eno, Lhasa de Seda, Explosions in the sky, Simon & Garfunkel… la llista seguiria. Depenent de com em sento i estic, cada dia em poso un estil o un altre.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: