“Eufòria”: molt més que un programa, un gran esdeveniment musical i una gran festa

Text – Redacció-TV3. Fotos – TV3.

“Eufòria” és un nou concurs musical en què 15 aspirants competiran per convertir-se en el millor cantant novell de Catalunya. L’actriu i presentadora Marta Torné i el cantant Miki Núñez presentaran el programa. Dues cares ben conegudes pels espectadors de la cadena. Una parella plena d’energia, talent i simpatia, que es troben per posar-se al capdavant d’aquest projecte amb què TV3 recupera l’entreteniment familiar de gran format.   

A l’acte hi han assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Cristian Trepat, cap d’Entreteniment i Actualitat de TV3; Tono Hernández, director del programa, i la presentadora Marta Torné. 

També hi han estat els cinc coaches: Jordi Cubino, coach director musical;  Daniel Anglès, coach de veu; Albert Sala, coach de coreografia; Aina Casanovas, coach de coreografia, i Carol Rovira, coach d’interpretació. I dels membres del jurat, hi han assistit Lildami i Marc Clotet.  

L’acte ha començat amb la benvinguda de Vicent Sanchis a tots els assistents que han estat molts perquè com ell mateix ha dit: “’Eufòria’, més que un programa, serà un gran esdeveniment musical, que comptarà amb un gran nombre de professionals.” 

El director de TV3 ha destacat la seva gran satisfacció “de tornar a oferir un programa de gran format, en aquesta ocasió amb la col·laboració de Veranda i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya”, i també que sigui un talent show musical, on no només es busca la millor veu, sinó altres qualitats que ha de tenir un artista”. I ha afegit que “’Eufòria’ és una gran festa”.

Cristian Trepat ha agafat la paraula i ha explicat que “estem molt contents perquè fa 5 anys que no tenim un gran format familiar. Crec que és un contingut molt necessari perquè ens ho demanava la gent. És un programa per divertir, entretenir i recuperar un públic més jove”. Trepat també ha destacat que és una gran producció, “amb un plató espectacular, música en directe i públic. Compleix amb tots els elements clàssics dels talent shows, com el càsting i les gales, però destaca per la gran qualitat dels concursants, un jurat magnífic i uns coaches i director musical d’alt nivell”. 

Tono Hernández, director del programa, n’ha explicat el format. Començant per les dues fases del càsting, ha assenyalat que a la primera “s’hi van presentar 1.500 persones i en vam seleccionar 90, 20 més de les que teníem previstes, però vam ser incapaços de reduir aquest nombre, pel gran nivell que tenien. Després va venir una segona fase en què els coaches van estar 3 dies amb els concursants i els van posar a prova. Van passar de 90 a 40 el primer dia, el segon en van quedar 25, i d’aquí en van sortir els 15 definitius”. 

El director del programa també ha deixat clar que busquen “un cantant solista que brilli però que també sigui un bon corista. No només es valorarà l’actuació individual sinó també el paper que faran com a segones veus dels altres concursants. Es busca mostrar la música com una feina d’equip”. 

I ha arribat el moment de parlar dels presentadors, Vicent Sanchis ha saludat Marta Torné, que era al plató i ha donat pas al vídeo en què Miki Núñez, que no hi ha pogut assistir, ha saludat i s’ha mostrat molt content i amb moltes ganes de començar. “La part del backstage amb els concursants serà on més em veureu”, ha dit. 

Marta Torné ha començat la seva intervenció parlant del seu company presentador  del programa, de qui ha dit que “és un gran fitxatge, jove, amb energia i una gran capacitat de comunicar”. Torné ha explicat que no s’imaginava la magnitud del projectei ha afegit: “Ens ho mereixem. Estic molt contenta i flipareu amb els concursants. Pel que fa a les cançons és una barreja entre modernitat i tradició i serà espectacular”. Ha acabat confessant que s’emocionarà i no li serà fàcil quan els concursant hagin d’acomiadar-se. 

El director de TV3 ha explicat que els concursants d’”Eufòria” comptaran amb el suport de cinc coaches, que els orientaran en la interpretació musical i en el ball.  

Jordi Cubino ha destacat que “és una feina emocionant. A mi em toca un paper dur però necessari. El càsting és exagerat i donarem espectacle. I crec que “Eufòria” marcarà un abans i un després a TV3. 

Daniel Anglès ha explicat que ells han jugat dos papers: “Primer hem hagut s’escollir els que sí i els que no, i després ens convertim en els seus còmplices, els que els acompanyem i els ajudem perquè millorin i progressin. És molt important el que els hem de transmetre perquè els hem d’ajudar a brillar”. 

Albert Sala ha comentat: “Estic molt content de poder treballar aquí després d’haver-ho fet per tot Europa. És important la posada en escena per fer espectacle i tenim alguns concursants que dominen la dansa a més de la música”. 

Aina Casanovas ha destacat que “els concursants són aquí perquè saben cantar, però alguns saben ballar i d’altres no, i la nostra feina és potenciar en cada un d’ells el millor”. 

Carol Rovira ha explicat que se sent “com en una muntanya russa i està sent un viatge preciós. El càsting ha estat complicat perquè hi ha molt talent i ara amb el coaching comença una part diferent, en què vull crear un espai de confiança amb els concursants on puguin descobrir cada personatge”. 

I ha arribat el moment de parlar del jurat. Elena Gadel, Lildami i Marc Clotet. L’Elena no ha pogut ser-hi perquè està gravant “Com si fos ahir”, però ha deixat un vídeo en què ha dit: “Tinc moltes ganes de començar, de música, de ballar. Som un jurat molt diferent i segur que tindrem opinions contraposades però serà molt divertit”. 

Després han agafat la paraula Marc Clotet, que ha mostrat “molta il·lusió de formar part d’aquest projecte. Ser jurat és difícil i desagradable però intentarem ser tan justos com sigui possible. Hi haurà discrepàncies però hi deixarem la pell”. 

Lildami ha començat confessant que estava emocionat només de veure el vídeo dels càstings. “Estic content, motivat i agraït, perquè mai he fet res així. Intentaré utilitzar la meva experiència en la música i donar els millors consells amb humilitat. Crec que hi ha molta gent que sap cantar, però la música és molt més que això, és emocionar i compartir.” 

“Eufòria” també estarà molt present a les xarxes, i comptarà amb accions a Twitch. Sanchis ha explicat que l’encarregat de fer-ho serà Long Li Xue. El famós creador de continguts digitals no ha pogut assistir a la roda de premsa però hi ha deixat un vídeo en què ha donat les gràcies per apostar per un programa tan innovador i que servirà per atraure el públic més jove. “Per mi és una gran responsabilitat.” 

“Eufòria” és una producció associada de TV3 amb Veranda, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.  

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: