Cándido Pazó «El teatro siempre tiene que representar los temas más pulsantes de la sociedad»

Text – Redacció-Focus. Fotos – J.Ladiv-Contraproducions.

El Teatre Romea ha acollit aquest matí la presentació de Cigarreras, una producció de Contraproducións i Teatre Romea. L’obra està escrita i dirigida per Cándido Pazó basada en la tribuna d’Emilia Pardo Bazán. Tamara Canosa, Susana Dans, Mercedes Castro, Isabel Naveira, Covadonga Berdiñas, Ana Santos i Ledicia Sola protagonitzen l’espectacle.

Copyright: J.Ladiv

Jordi González, Vicepresident d’Art i Continguts del Grup Focus, està feliç de «treballar amb companyies d’arreu de l’Estat» i afegeix «ens agrada molt com treballa Contraproduccións, quan ens van proposar aquest projecte ens va encantar». També ha dedicat paraules al dramaturg i director de l’espectacle, Cándido Pazó «una persona de teatre, d’aquesta gent que no para de treballar ni amb pandèmia. Com nosaltres, ens entusiasma produir amb gent així».

Cándido Pazó, dramaturg i director, ha confesat que «estamos encantados de estar aquí en el Teatre Romea, personalmente me siento orgulloso de venir a un teatro que durante mucho tiempo, cuando era joven, era unos de mis referentes». Respecte al muntatge, està molt satisfet de la feina de les actrius «ya no se ver estos personajes sin sus rostros. Nuestra compañía siempre busca hacer montajes con visión femenina» i afegeix «yo quería contar la historia de Emilia Pardo Bazán des de un punto de vista respetuoso con estas trabajadoras pero sin huir de la visión de la autora. El teatro siempre tiene que representar los temas más pulsantes de la sociedad». 

Copyright: J.Ladiv

Susana Dans, una de les actrius de l’obra, comenta en nom de totes les intèrprets que estan encantades d’estar aquí. «Es una experiencia única y maravillosa estar en este escenario durante dos semanas». Respecte l’obra, que té molt present la visió de les cigarreres, Dans està entusiasmada amb «la forma de apostar por esta historia representando el punto de vista de la autora, complementando todo lo que está pasando sobre el escenario. También sirve para ligar cada escena, dar contexto y mantener el ritmo de la trama». Finalment, ha sentenciat «es muy difícil encontrar espectáculos donde un autor hombre coloque siete mujeres en el escenario con una visión tan femenina».

Copyright: Contraproducions

Cigarreras es representarà al Teatre Romea a partir del 22 de febrer de 2022.

Sinopsi

Si en la trama argumental estem davant la història d’una relació socialment impossible entre una proletària i un burgès, l’obra també pot ser llegida com un testimoniatge de la crisi política que el 1868 va portar a la caiguda de la dinastia borbònica i el 1873 a la proclamació de la I República. Tota una època confusa i convulsa en què ressonen molts ecos de l’actualitat. Una gestació i una il·luminació sincronitzades amb els avatars de la protagonista, que, quan està donant a llum el seu fill bastard, sent la veu d’una multitud al carrer que crida: “Visca la República Federal!”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: