La Casa Batlló triada com a Millor Monument del Món 2021

Text – Redacció-Casa Batlló. Foto – Casa Batlló.

La Casa Batlló ha aconseguit el reconeixement de Millor Monument als premis Remarkable Venue Awards 2021 organitzats per la plataforma cultural de venda d’entrades Tiqets.  

Entre els 7 guanyadors mundials en diferents categories triats pels usuaris de Tiqets ens trobem:

Millor Tresor Amagat: Velázquez Tech Museum (també situat a Espanya), Millor Museu: Musée Marmottan Monet (França), Lloc més destacat: Museus Vaticans (Itàlia), Millor experiència in situ: Castillo de Windsor (el Regne Unit), Millor atracció: Catacumbes de San Gennaro (Itàlia), Lloc més innovador: Paris Montparnasse Top of the City (França) i finalment, la Casa Batlló com a Millor Monument 2021.

La Casa Batlló presenta una nova visita cultural

Aquest premi distingeix les catedrals, castells, palaus i monuments històrics o icònics millor valorats pels usuaris. Cal afegir que aquest mateix any, l’entitat ha presentat una nova proposta museogràfica amb 2.000 metres quadrats més mai vists fins al moment, amb dues noves sales immersives com Gaudí Dôme, una cúpula amb més de 1.000 pantalles amb l’imaginari que va inspirar a Gaudí en la seva infància, i Gaudí Cube, un cub de sis cares de pantalles LED únic en el món que permet al visitant viatjar a la ment de Gaudí gràcies a l’obra de l’artista convidat Refik Anadol.

A més, la nova proposta museogràfica oberta al públic després de la profunda restauració de l’edifici iniciada el 2018, incorpora una nova Audioguia Intel·ligent amb la banda sonora creada per la compositora britànica Dani Howard gravada en els Teldex Studios de Berlín, per músics de la Filharmònica de Berlín, l’Orquestra Simfònica de Radio Berlin i la Deutsche Oper Berlin. També compta amb múltiples sorpreses que trobem durant el recorregut de la Casa com a Instal·lacions Especials o Quadres Màgics, recreacions audiovisuals que permeten viatjar al passat i descobrir com era la Planta Noble a principis del segle XX i qui va ser la família Batlló. Aquí pots veure un resum de totes les novetats.

Un equip compromès

Cal afegir que, més enllà del monument, la Casa Batlló ve apostant des de fa més de tres anys per un canvi de mentalitat organitzativa, buscant la integració i diversitat dels treballadors, en una iniciativa emmarcada dins del full de ruta de l’Agenda 2030 i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Per això, des de principis de 2021 compta amb tot un equip neurodivergent d’atenció al visitant (amb autisme, dislèxia, dispràxia, TDH, etc…), gràcies a l’aliança estratègica amb Specialisterne, el que se suma a l’obtenció del Certificat Biosphere pel seu compromís amb la sostenibilitat.

Altres reconeixements i premis

A més, la innovadora proposta museogràfica de la Casa Batlló ha rebut tot tipus de reconeixements i premis del món sencer, incloent el gran acolliment del públic valorada amb un 9,17 sobre 10 entre més de 7.500 enquestats que van realitzar la visita des de la reobertura, destacant que el 61% del total el van valorar amb una nota de 10.

Destaquem els premis:

Barcelona Sustainable Tourism Award” en la categoria de Patrimoni otorgat per Turisme de Barcelona, “Best Achievement Award” i guanyador en la categoria “Games and Interactive Experiences”, tots dos de els Heritage in Motion Awards, el distintiu de Highly Commended en la categoria de Visitor Attraction en el InAVation Awards, Gaudí Cube entre els finalistes de la categoria Park & Attractions en los Mondo Dr Awards i en els premis AV Awards, i finalment, finalista amb la intervenció del arquitecte japonés Kengo Kuma en  els premis Dezeen de disseny en la categoria de Civic and Cultural Interior.

Sobre el procés de selecció dels Remarkable Venue Awards.

Els premis regionals de 2021, organitzats al novembre d’aquest any, van triar als guanyadors en set categories de premis i sis mercats: el Regne Unit i Irlanda, França, Itàlia, Països Baixos, Espanya i els Estats Units. Els guanyadors regionals de Millor Museu, Millor Atracció, Millor Lloc d’Interès, Millor Experiència en el Lloc i Premi al Lloc Més Extraordinari van ser seleccionats sobre la base de les ressenyes dels clients en Tiqets.com. Els premis basats en aplicacions, Best Hidden Gem i Most Innovative place, van ser seleccionats per un panell d’experts de la indústria. Tots els guanyadors dels premis regionals van ingressar automàticament en la competència basada en votacions per a guanyar el títol de Guanyador mundial en la seva categoria.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: